Martin Lewis utsteder advarsel om refusjon på £ 220 til alle som har vært gift i 4 år eller mer

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Forbrukerekspert Martin Lewis har advart millioner av par som bare har dager igjen til å dra fordel av en skattelette på 220 pund fra HMRC.



Rabatten er gjennom ekteskapsskattefradrag - en lite kjent ordning som gjør at en person kan dele sin personlige skattefrie godtgjørelse med sin partner hvert år - og den kan tilbakefalles i opptil fire år.



Gjennom det kan en ektefelle med en inntekt på £ 12 500 eller mindre overføre 10% - opptil £ 1250 - av godtgjørelsen til mannen sin, kona eller sivil partner - hvis inntekten er høyere.



'Dette kan tilbakestilles opptil fire år - noe som betyr at klokken nå tikker for å kreve for 2016 -året,' forklarte pengeeksperten på ITV Money Show i forrige uke.

Rabatten er verdt £ 250 i året akkurat nå - eller £ 220 for skatteåret 2016-2017 - og det tar bare noen minutter å kreve tilbake på nettet.

Snakker i denne uken MSE -nyhetsbrev , Sa Lewis at sparerne bare har dager igjen å kreve for perioden 2016-2017.



Klokken tikker for mange par

Dette betyr at hvis du var gift og kvalifiserte deg til pause i de 12 månedene det året, er tiden din tom for refusjon.



michael jackson dødsbilder

'Søk om ekteskapsavgift nå eller tap opptil £ 220,' forklarte forbrukernettstedet.

'Hvis du er kvalifisert for regjeringens ekteskapsavgift, får du det år etter år når du registrerer deg.'

Pausen er ikke bare begrenset til de som er gift - den inkluderer også alle i et registrert sivil partnerskap.

For å kvalifisere må en person i forholdet være en ikke-skattyter og den andre en grunnleggende 20% skattyter.

Hvis du har gått glipp av fordelen gjennom de fire årene, kan du også tilbakeføre hele beløpet. Dette ville være verdt £ 1,188, men husk at du bare har frem til 5. april for 2016-2017-året.

Ekteskapsavgift - forklart

paret gifter seg

Det er noen få kilo ekstra i lommen (Bilde: Getty Images/iStockphoto)

når du ser en Robin

Ekteskapsgodtgjørelsen tillater ikke-skattebetalere å overføre opptil 10% av £ 12.500 personlige godtgjørelse til en skattebetalende ektefelle eller sivil partner hvert år.

De som tjener mellom £ 12,500 og £ 50,000 og har en partner som enten ikke jobber eller tjener under £ 12,500, er mest sannsynlig kvalifisert.

Det gjelder bare for par som er gift eller i et sivilt partnerskap, og det er litt forskjellige grenser i Skottland.

HMRC sier at det er enkelt å søke og tar omtrent 10 minutter å gjøre det via gov.uk/ ekteskapslønn .

Du trenger informasjon fra P60, bankkonto, folketrygdnummer, de tre siste lønnsslippene og passnummeret ditt.

Hvis du ikke har tilgang til internett eller foretrekker å snakke med noen, kan du ringe 0300 200 3300 - men vær tålmodig da de prøver å presse deg på nettet.

Bare si ekteskapsgodtgjørelse når du blir spurt om hva du ringer om, og hold deg til det, og til slutt kommer du til en ekte person.

Tall som nylig ble utgitt av HMRC viser en jevn økning i par som krever ekteskapsgodtgjørelse siden det ble introdusert i april 2015.

I 2015/16, det første året, var det anslagsvis 750 000 fordringshavere som tilbakebetalte 345 millioner pund. I 2018/19 var det 1,78 millioner som tilbakebetalte 485 millioner pund.

Sean McCann, finansplanlegger ved NFU Mutual, sa: 'Flere og flere mennesker utnytter ekteskapsgodtgjørelsen, men det vil fortsatt være folk der ute som ikke er klar over denne potensielle rabatten som kan være verdt mer enn 1000 pund.'

Andre skattefordeler som er tilgjengelige for ektepar og sivile partnere inkluderer muligheten til å overføre eiendeler til hverandre uten arveavgift ved dødsfall, og muligheten til å gi eiendeler til hverandre uten å utløse en gevinstskatt.

Hvor mange år kan jeg datere det?

Skattelettelsen fungerer i ettertid, noe som betyr at hvis du kvalifiserte deg på noe tidspunkt siden 2015 - selv om du ikke vet det - har du rett til pengene.

Par kan kreve så mye som 900 pund tilbake for tidligere år - på toppen av årets 250 pund - noe som betyr at det er mer enn 1000 pund å vinne.

For de siste årene får du en refusjonskontroll fra HMRC, og for inneværende skatteår, og i fremtiden vil skattekodene dine bli endret.

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, blir ekteskapsgodtgjørelsen behandlet som en del av selvangivelsen.

'I hovedsak kan du få fordelen med ekteskapsgodtgjørelsen på en datert basis,' forklarer Victoria Todd fra Low Inkomst Tax Reform Group.

'Husk at du bare vil få full fordel hvis personen som gir opp godtgjørelsen ikke bruker den og personen som mottar skattereduksjonen kan bruke den.'

Hvis ting endres - for eksempel at du går fra hverandre eller din ektefelle blir en skattyter med høyere rente - må du gi beskjed til HMRC, siden du ikke lenger vil være kvalifisert for godtgjørelsen.

Men du har bare frist til 5. april til å kreve andreårets godtgjørelse - verdt £ 220 - eller gå glipp av det, takket være den fireårige fristen som gjelder for å kreve refusjon.

'Hvis det ikke fremsettes krav innen fristen, mister du refusjon som måtte forfalle og skatteåret blir & apos; stengt & apos; på krav, sa Todd.

Ikke betal for hjelp

HMRC sier at registrering er en enkelt prosess som bare tar noen få minutter, men vær forsiktig med at folk tilbyr å gjøre dette for deg eller 'hjelp'.

'Det er mange organisasjoner der ute som vil tilby deg å hjelpe deg med å utløse refusjon av ekteskapsgodtgjørelse - men vil da belaste deg for en stor avgift,' advarte Todd.

'Skatterefusjonsselskaper krever noen ganger gebyrer på opptil 40% eller 50% av verdien av refusjonen.

'Dette i seg selv er ikke ulovlig, men når det gjelder ekteskapspenger, er det enkelt og enkelt for en person å søke om refusjon selv uten å måtte betale noen avgift i det hele tatt.

rylan clark neal ektemann

'Det kan ta litt tid for HMRC å behandle, men det viktige å merke seg er at skatterefusjonsselskaper ikke har et innvendig spor med HMRC, så bruk av en vil ikke fremskynde ting.'

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: