Martin Lewis om hvordan å bruke 1p på kredittkort kan spare deg for tusenvis hvis salget kollapser

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Martin Lewis forklarte hvordan avsnitt 75 kan brukes selv om du ikke gjør det

Martin Lewis forklarte hvordan seksjon 75 kan brukes selv om du ikke gjør hele kjøpet på et kredittkort(Bilde: Ken McKay/ITV/REX/Shutterstock)



Martin Lewis har forklart hvordan å bruke bare 1p på et kredittkort kan gi deg tusenvis av pund beskyttelse hvis noe går galt med kjøpet ditt.



I henhold til § 75 i forbrukerkredittloven er kortleverandøren i fellesskap - sammen med forhandleren - ansvarlig for å hjelpe deg med å få pengene tilbake på kjøp for mellom 100 og 30 000 pund.



Men få mennesker innser at du ikke trenger å ha foretatt hele kjøpet på kredittkortet ditt for å kunne bruke disse rettighetene, påpekte Martin sist Penger SparerEkspert nyhetsbrev.

I teorien sier den pengebesparende guruen, selv om du bare betalte 1p mot kostnaden for en vare - ikke hele beløpet - ved å bruke et kredittkort, kan seksjon 75 brukes mot hele kjøpet.

pappa lange ben flyr

Han bruker eksemplet på noen som skrev til MoneySavingExpert tilbake i 2014, og forklarte hvordan hun brukte dette smutthullet.



Seksjon 75 kan brukes på kredittkortutgifter

Seksjon 75 kan brukes på kredittkortutgifter (Bilde: Getty Images)

Kvinnen kjøpte et utstyrt kjøkken for 22 000 pund og betalte 200 pund av dette beløpet på kredittkortet sitt - men hun klarte å få alle pengene tilbake med seksjon 75 etter at kjøkkenmontørene gikk i stykker.



Martin sa: Mange vet at det å betale med et kredittkort er det ultimate økonomiske selvforsvarsvåpenet, ettersom paragraf 75-loven betyr at kortleverandører er ansvarlige for kjøp over £ 100 (dvs. minimum £ 100,01), opptil £ 30 000 .

Så hvis ting går galt, kan du be kortfirmaet om å sortere det.

Likevel er det få som vet, selv om du bare betaler for 1p av kjøpet på kredittkortet, er kortfirmaet fortsatt ansvarlig for HELE beløpet.

Imidlertid bør du huske på at en kortleverandør sannsynligvis vil bekjempe ethvert krav på et forbruk under £ 100, men det er ikke umulig å få pengene tilbake.

Dette er fordi § 75 i forbrukerkredittloven er teknisk åpen for tolkning - selv om dette betyr at du aldri vil garantere at det vil fungere.

Hva er seksjon 75 og når kan den brukes?

Hvis du har kjøpt et kredittkort, kan avsnitt 75 brukes til å hjelpe deg med å få pengene tilbake hvis noe går galt.

hugh hefner og crystal harris

Dette kan være hvis firmaet du kjøpte varene fra går i stykker, varen ikke dukker opp eller blir ødelagt, eller produktet ble fremstilt feil - så det var ikke det du ble solgt det for å være.

Dette skyldes at kredittkortleverandøren i henhold til forbrukerkredittloven er sammen med leverandøren av varene eller tjenestene ansvarlig for eventuelle kontraktsbrudd eller feilaktig fremstilling.

Krav fremsatt i henhold til § 75 må oppfylle visse kriterier og blir behandlet fra sak til sak av kortleverandøren.

Kjøpet må ha kostet mellom £ 100 og £ 30.000 for at seksjon 75 skal kunne brukes.

Det er en rekke andre vilkår som må gjelde før du kan gjøre krav på:

  • Kortleverandøren må være basert i Storbritannia, selv om du kan klage på kjøp gjort til bedrifter i utlandet.

  • Du er bare dekket hvis du kjøper direkte fra leverandøren, ikke en tredjepart.

    aston villa neste leder
  • Betaling med kort, sjekker og overføringer dekkes ikke av forbrukerkredittloven. For betaling med debetkort kan du prøve å bruke tilbakeføring for å kreve pengene tilbake, men dessverre er dette ikke lovfestet.

For å starte et krav 75, må du varsle banken din og fortelle dem spesifikt at du ønsker å gjøre et krav ved hjelp av seksjon 75.

Kravet ditt bør inneholde så mange detaljer som mulig, inkludert en beskrivelse og bevis.

Vi har en fullstendig guide til hvordan seksjon 75 fungerer, her.

Se Også: