Martin Lewis om hvordan du får bredbånd og linjeutleie for £ 12 i måneden alt i

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Nye regler betyr at bredbånds-, TV- og telekomfirmaer nå må fortelle deg når kontrakten din går ut - i tillegg til de beste tilbudene som er tilgjengelige hvis du velger å bli hos leverandøren din.



Lovendringen-introdusert av regulator Ofcom i februar-skulle i teorien beskytte tusenvis av mennesker som for tiden er uten kontrakt og betaler for mye som følge av det.



'15. februar endret reglene fastsatt av regulator Ofcom for alle bredbånds-, TV-, mobiltelefon- og hjemmetelefonfirmaer,' forklarte Martin Lewis mandagens episode 'This Morning'.



'Nå må de varsle deg med brev, tekst, e -post eller telefon 10 til 40 dager før kontraktene dine slutter, og hvert år må de fortsette å minne deg på om du holder deg utenfor kontrakten.

'Dette er avgjørende, da prisene utenfor kontrakter kan være enorme, f.eks. Er BT £ 45 per måned (£ 540 per år) og fiber opptil £ 52 per måned (£ 624 per år).

'Disse varslene må inneholde hvordan du avslutter kontrakten din, og avgjørende må varslene inneholde de beste tilbudene som er tilgjengelige for nye kunder,' forklarte Martin.



De nye reglene kan fortsatt bety at du taper på noen av de beste tilbudene som finnes

Selv om de nye reglene vil hjelpe regningsbetalere til å vite de beste tilbudene for nye kunder, vil de ikke nødvendigvis ha tilgang til disse avtalene.



Han la til: 'De må bare fortelle deg hva de er, slik at du kan vurdere om du blir belastet for mye.

- Selv om noen av de større leverandørene, BT, Sky, TalkTalk og Vodafone frivillig har avtalt med regulatoren at de vil. Så i det minste bør du bytte til det.

billige feriepakker 2018

'Men det er litt av et smutthull her. I årevis har jeg sagt at de beste tilbudene er kortsiktige kampanjer, fordi de inkluderer store bytteinsentiver betalt av markedsføringsavdelinger.

'Dette kan være regningskreditter, Amazon -kuponger eller forhåndsbetalte MasterCards og kan noen ganger være 100 pund. Men alt du trenger å bli fortalt i varslene er de billigste tariffene som er tilgjengelige direkte, ikke disse insentivene.

'Min mistanke er at dette betyr at bedrifter vil begynne å øke tariffene til nye kunder, og også øke fordelene, noe som gjør kampanjer enda mer attraktive.'

For å få den beste avtalen, bør regningsbetalere fortsatt bruke et sammenligningsnettsted, foreslo eksperten.

'De fleste er tilgjengelige på sammenligningssider, og de varer vanligvis bare en uke eller to og endres hele tiden, la Martin til.

'Alle bredbåndstilbud er postnummeravhengige, så for å finne den billigste bruker du et verktøy som Martin's Broadband Unbundled som viser hva du kan få i ditt område.

Hva er de billigste tilbudene?

Bærbar datamaskin med høyhastighets tilkobling

Mange av de beste tilbudene akkurat nå er forbeholdt de som bytter via et sammenligningsnettsted (Bilde: Getty)

Standard bredbånd og linje

'Nybegynnere til postkontoret kan få gjennomsnittlig 11Mb hastigheter på en 12 -måneders kontrakt for £ 15,90 per måned for bredbånds- og linjeutleie - selv om jeg nylig har fått dårlige rapporter om service,' sa Martin.

'Eller, nybegynnere til Plusnet (en del av BT -gruppen) kan få gjennomsnittlig 10Mb hastigheter på en 18 måneders kontrakt for £ 20 per måned (eller £ 360 over 18 måneder). Men du får også £ 70 cashback - du må kreve det - så ta det i betraktning, så fungerer det til £ 16,11 per måned.

Premier league tittelodds 2020/21

'Via noen nettsteder er det tilbud så lave som £ 12 per måned i en 12 -måneders kontrakt.'

Fiberbredbånd og -linje

'Igjen, nybegynnere til Plusnet kan få gjennomsnittlig 36Mb hastigheter med linjeutleie for £ 23 per måned på en 18 måneders kontrakt, og kreve £ 75 cashback, noe som tilsvarer £ 18.83 per måned.

'Det er også en Vodafone -avtale med lignende hastigheter for £ 22 per måned pluss en £ 100 Amazon -kupong du kan kreve, og gjør den til £ 16,40 per måned alt i. Avtalen avsluttes imidlertid mandag kveld - og er bare tilgjengelig via en rekke sammenligningssider . '

Superrask fiber

'Gå online via Uswitch, Confused.com eller Comparethemarket igjen innen i kveld, og du kan få en gjennomsnittlig pakke på 63Mb med Vodafone for £ 24 per måned, pluss at du kan få en £ 100 Amazon -kupong - som du må kreve - noe som gjør den tilsvarende £ 18,44 per måned.

'Og hvis du vil ha over 100Mb, kan du via noen nettsteder få det for så lite som £ 21 per måned, når du tar i betraktning insentivene over kontrakten.

'Husk at alle disse billige tilbudene enten er en 18 måneders eller ett års kontrakt, så når prisen er over, forvent at prisen hopper, og vær forberedt på å droppe og bytte igjen.'

Ved å shoppe rundt kan regningsbetalere sikre at de får best mulig avtale - se vår guide om bredbåndsrettigheter her.

Se Også: