Martin Lewis forklarer hvorfor HSBC og First Direct -kunder får tilsendt 7 000 pund refusjon

Martin Lewis

Horoskopet Ditt For I Morgen

Tusenvis av HSBC -kunder blir sendt refusjoner verdt tusenvis av pund da långiveren prøver å rette opp en betalingsfeil for mer enn et tiår siden.



Kunder som banket med HSBC, First Direct, Marks & Spencer bank eller John Lewis Finance mellom 2010 og 2019 har mottatt £ 50 kompensasjonsutbetalinger siden midten av 2020 i stillingen.



Disse er nå gjort, men HSBC - som eier alle fire långivere - gir nå ytterligere refusjon for gebyrer og renteendringer som har påløpt i løpet av ni måneders periode.



Når jeg snakket om Martin Lewis Money Show, sa forbrukerekspert Martin Lewis i kveld: Mot slutten av den siste serien fortalte jeg kundene til John Lewis Finance, HSBC, M&S bank og First Direct -kunder å forvente en innsjekking etter at de var på etterskudd 2010 og 2019.

En seer sa da at han hadde fått en First Direct -sjekk på 390 pund i innlegget, og spurte forbrukereksperten om det var svindel.

Det er usannsynlig, sa Martin.



Folk ble feilaktig belastet avgifter og renter og refunderes nå i tillegg til refusjonene i fjor.

Det er en mindre gruppe mennesker enn forrige gang som passer til disse refusjonene, sa han.



Men hvis du mottar et brev i innlegget, må du ikke kaste det og tro at det er søppelpost.

Hvis du er i tvil, kan kunder kontakte banken sin for å bekrefte refusjonene.

To personer denne uken fortalte meg at de mottok sjekker til en verdi av 7000 pund i stillingen denne uken, 'la han til.

Du ble belastet for mye, så hvis du mottar en sjekk, ta den ut da det er pengene dine, la Lewis til.

Hva skjedde akkurat?

HSBC

Det er ikke en svindel, til tross for litt forvirring forårsaket av bokstaver som kommer ut av det blå (Bilde: Getty)

tesco bilvask priser

Låntakere som falt etter på tilbakebetalinger mellom 2010 og 2019 ble sendt refusjon på opptil £ 50 frem til mars i år, etter at banken innrømmet at den leverte et substandard servicenivå over en niårsperiode.

HSBC Group, som alle fire merkene kommer under, sa at en intern gjennomgang avdekket tilfeller der restanserte kunder ikke hadde mottatt kvaliteten på forventet service. I fjor bestemte den seg for å gjøre dette riktig.

Det er ikke en svindel, til tross for litt forvirring forårsaket av bokstaver som kommer ut av det blå.

HSBC har ikke bekreftet nøyaktig hva det gjorde galt, men sa at eksempler på dårlig praksis inkluderte dårlig formulerte brev som ikke engasjerte kunder som kan ha slitt med å betale tilbake.

Nå refunderer det kunder som også ble belastet ekstra avgifter og renter - og noen av disse refusjonene og utbetalingene er mye høyere.

engel nummer 3333 betydning

Hvilke betalingstyper påvirkes?

Financial Conduct Authority (FCA) definerer vanligvis kredittrestanser som enhver mangel på en eller flere forfall, mens for boliglån er det en mangel som tilsvarer to eller flere vanlige betalinger.

HSBC har bekreftet at dette problemet påvirker alle typer forbrukerbankprodukter der du kan falle etter med tilbakebetalinger. fra boliglån til personlige lån til kredittkort.

Bankkonsernet har 14 millioner aktive britiske kunder på tvers av de fire merkene, selv om bare 1% ble berørt vil det utgjøre 140 000 mennesker - så hvis du mottar en sjekk, kan du betale den inn.

Må jeg aktivt påstå det?

Berørte låntakere ble sendt goodwill -sjekker i posten til en verdi av 50 pund, avhengig av servicenivået. Hvis du kvalifiserte deg til dette, vil du ha mottatt en sjekk innen mars 2021.

De siste refusjonene er knyttet til gebyrer, og HSBC - paraplyfirmaet - behandler nå disse refusjonene.

HSBC sa tidligere at alle rettigheter ville bli kontaktet direkte, så du trenger ikke gjøre noe - selv om du ikke lenger er kunde.

Imidlertid kan alle som er bekymret kontakte långiveren online her - Dette kan være fordi du hadde et av de kvalifiserende produktene i løpet av niårsperioden og siden har endret adresse eller du navngir.

En talsperson for HSBC UK sa tidligere: 'Vi streber alltid etter å gjøre det riktige av kundene våre. Dessverre falt noen historiske tilfeller der kunder til tider var i etterskudd, ikke på denne forpliktelsen.

'Vi iverksetter tiltak for å rette det og rette opp kunder som kan ha blitt påvirket. Kunder trenger ikke å gjøre noe.

Se Også: