Man Utd-spilleres rangeringer for sesongen 2020-21 etter at sølvtøy slipper unna Ole Gunnar Solskjær igjen

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er synd for Ole Gunnar Solskjær at Manchester Uniteds kampanje 2020-21 vil bli husket for manglende prestasjoner i Europa League-finalen.



Sett på lang sikt har United hatt en sesong med beskjeden fremgang.



De har gått fra sjette i Premier League i sin første halvsesong som ansvarlig, til tredje forrige periode og andre denne gangen.



I 2019-20 endte de 33 poeng bak mester Liverpool og 15 bak andreplass Manchester City; denne sesongen var de 12 poeng fra City på toppen av tabellen og fem foran Liverpool på tredje.

De nådde også den første store finalen i Solskajers periode som manager.

Dessverre for ham tapte de. Ikke bare det, de ble slått av en Villarreal -side med oddsen stablet tungt mot dem, og til tross for motstandernes begrensninger klarte de ikke å gjøre stort inntrykk av spillet.



Ole Gunnar Solskjær har fått reflektere over nok en sesong uten sølvtøy

Ole Gunnar Solskjær har fått reflektere over nok en sesong uten sølvtøy (Bilde: POOL/AFP via Getty Images)

Uunngåelig betyr det at Geronimo Rulli som presser David de Geas straffe rundt stolpen blir sesongens definerende image. Når fansen tenker tilbake på denne kampanjen, er det mindre sannsynlig at de husker den langsomme, jevne forbedringen enn den siste, klimatiske fiaskoen.



Så er det faktum at andre i en klubb som United aldri vil være nok.

Solskjær har sagt så mye selv og fortalte en pressekonferanse bare i forrige måned: Vi skal aldri nøye oss med andreplassen i Manchester United, og vi vil aldri nøye oss med andreplassen.

Kast inn uroen fra banen, og det er vanskelig å ramme denne sesongen som en komplett suksess.

Har Manchester United kommet videre under Solskjær? Kommenter nedenfor

Det var lyse øyeblikk, ikke minst 2-0-seieren mot City på Etihad, 6-2-seieren mot gamle rivaler Leeds og den flyktige trylleformelen i januar der United lå øverst på tabellen.

Det var også mørke dager, Europa League-finalen til side: 6-1-slaget til Tottenham på Old Trafford, deres tidlige avslutning fra Champions League og 2-1-tapet mot Sheffield United i bunnen som drepte momentumet i tittelløpet.

Nå som sesongen er over, er det på tide å vurdere.

Merk: Bare spillere som har gjort mer enn fem opptredener i alle konkurranser vil bli vurdert og slated - utelukke slike som Phil Jones, Jesse Lingard og Anthony Elanga.

Annet enn det, her er våre Manchester United-spillerrangeringer for sesongen 2020-21.

David De Gea

David de Gea hadde en natt å glemme i Gdansk

David de Gea hadde en natt å glemme i Gdansk (Bilde: Maja Hitij/Getty Images)

Han hadde den ulykke å være mannen som savnet den avgjørende straffen mot Villarreal, som, selv om han er keeper, må gå ned som en skam på sesongen.

Han klarte heller ikke å stoppe noen av deres 11 spark, noe som har ført til fornyet granskning av hans imponerende straffesparende rekord.

Selv før det hadde det ikke vært den beste kampanjen for De Gea. Han mistet Premier League -startstedet for Dean Henderson etter å ha gått på pappapermisjon i mars, og til tross for at han kort tid gjenvunnet det, blir han nå koblet til et trekk fra Old Trafford.

Det ville være en lavmælt slutt på en 10-årig periode i klubben der han har vunnet Premier League, Europa League og begge nasjonale cupene. Han har kanskje ikke vært på toppen av sitt spill denne sesongen, men det bør ikke forringe et tiår hvor han så ofte har reddet United på egen hånd.

Vurdering: 5/10

Dean Henderson

Til tross for et par feil, imponerte Henderson i de nasjonale cupene og Europa League tidligere på sesongen i den grad det ble oppfordret til at han skulle erstatte De Gea tidligere enn han gjorde.

Han avslutter kampanjen med 12 clean sheets på 26 opptredener i alle konkurranser, samme antall som De Gea regnet i 36.

Da han fikk sjansen i Premier League fra mars og utover, gjorde han det ganske bra, men han ble sviktet av prestasjonen i nederlaget 4-2 mot Liverpool på Old Trafford.

Da så De Gea starte Europa League -finalen, som, gitt hvordan den endte, må ha vært galning for Henderson. Det er en plattform for ham å bygge videre på neste sesong, men mye mer å gjøre, og med Tom Heaton som kommer på en gratis overføring, vil det være intens konkurranse neste sesong om De Gea går videre eller ikke.

Vurdering: 6/10

Victor Lindelof

Victor Lindelof har vært farbar i forsvar denne sesongen

Victor Lindelof har vært farbar i forsvar denne sesongen (Bilde: POOL/AFP via Getty Images)

Han var ikke med i 6-1-nederlaget mot Spurs, som må gå i hans favør, men Lindelof smigrer fortsatt til å lure til tider.

Han klarte å etablere seg som førstevalg i sentrum av forsvaret sammen med Harry Maguire, selv om han ble hjulpet av Eric Baillys skader.

Det er en grunn til at United blir koblet til en midtstopper som går inn i sommeren, men med Maguire hode og skuldre over seg.

Maguires fravær mot slutten av sesongen viste hvor viktig han er for Uniteds forsvar, mens Lindelofs oppvisning i Europa League -finalen - der han mistet Gerard Moreno i åpningen av Villarreal - var en sterk påminnelse om hans mangler.

Vurdering: 5/10

Eric Bailly

Det har vært nok en skade-rammet sesong for Bailly, som har vært latterlig uheldig med treningen.

Etter å ha fått en muskelsår som holdt ham ute i over en måned på høsten, forstyrret en rekke slag ham momentumet før han testet positivt for koronavirus etter at han gikk på internasjonal tjeneste med Elfenbenskysten i mars.

Etter å ha startet sammen med Maguire i 6-1-nederlaget mot Spurs, hadde han få sjanser til å forløse seg selv til et anstendig spill gjennom vintermånedene. På et tidspunkt var han i lovende form, men skadene hans gjorde det vanskelig å opprettholde den nødvendige rytmen.

Han avslutter sesongen med bare 21 kamper i navnet sitt, og mens han signerte en ny kontrakt i april, vil han trenge bedre lykke neste sesong hvis han endelig skal oppfylle potensialet sitt.

Vurdering: 5/10

Harry Maguire

Harry Maguire ble sterkt savnet de siste ukene av kampanjen

Harry Maguire ble sterkt savnet de siste ukene av kampanjen (Bilde: PA)

Sterkt kritisert etter nederlaget til Spurs og igjen da United gikk ut av Champions League på gruppespillet takket være et nederlag på 3-2 mot RB Leipzig, ble Maguire en av Solskjærs mest pålitelige utøvere i løpet av sesongen.

Han kan ha sine begrensninger - en og annen uhåndterlighet, spesielt - men han gjenoppdaget selvtilliten da kampanjen fortsatte og endte opp med 52 opptredener for navnet hans.

Ankelskaden han oppdaget mot Aston Villa avsporet uten tvil Uniteds sesong, med laget som hadde sluppet inn ni mål fra de fem siste kampene uten ham.

Hvis United klarer å rekruttere en lignende innflytelsesrik midtstopper til å spille sammen med ham, kan de ha et formidabelt forsvar neste periode.

Vurdering: 7/10

Luke Shaw

I sin syvende sesong med United leverte Shaw endelig det enorme løftet han viste som tenåring i Southampton.

Han var gjennomgående utmerket i løpet av kampanjen, og beviste sin slagkraft i forsvaret mens han bidro med ett mål og seks assist i alle konkurranser.

Lagkameratene anerkjente hans allsidige bidrag ved å kåre ham Players of the Year foran Bruno Fernandes, som sier alt egentlig.

Inkludert i Gareth Southgates foreløpige 33-mannslag for Euro 2020, kan han være en av Englands viktigste spillere på turneringen.

Vurdering: 9/10

Alex Such

Alex Telles har gjort et beskjedent inntrykk på Old Trafford så langt

Alex Telles har gjort et beskjedent inntrykk på Old Trafford så langt (Bilde: PETER POWELL/POOL/AFP via Getty Images)

Selv om ingen skulle misunne ham for å måtte konkurrere med Shaw, skjedde det bare ikke for Telles i hans første sesong i England.

Mens han klarte å gjøre 24 opptredener i alle konkurranser, var han veldig mye en andre-strengsspiller og truet sjelden med å gjøre venstreback-posisjonen til sin egen.

Han tok seg inn med et par assists i Premier League, som gitt at han bare hadde ni ganger i konkurransen, er en akseptabel avkastning.

Han vil få jobben kuttet for at han skal løsrive Shaw neste periode. Forutsatt at han fortsatt er i klubben, altså.

Vurdering: 5/10

Aaron Wan-Bissaka

Han er kanskje ikke fullt så dynamisk som Shaw fremover, men Wan-Bissaka hadde nok en sterk sesong på høyrebacken.

Han avsluttet kampanjen nær toppen av hitlistene for taklinger og avskjæringer i Premier League, mens han også fikk to mål og en dråpe assist.

Fortsatt bare 23, har han en lys fremtid foran seg hvis han fortsetter å utvikle den angripende siden av spillet.

Han kommer imidlertid ikke til å gå til euro, med Southgate bortskjemt for valg på høyreback og velge Trent Alexander-Arnold, Kieran Trippier, Kyle Walker og Reece James foran ham.

Vurdering: 7/10

Brandon Williams

Brandon Williams har opplevd en frustrerende kampanje

Brandon Williams har opplevd en frustrerende kampanje (Bilde: PA)

Det har vært en skuffende sesong for Williams, som viste så mange løfter i fjor, men har fått færre muligheter denne terminen.

Han avslutter denne kampanjen med 14 opptredener ved navnet hans, bare fem av dem har blitt startet.

Mens Southampton og Newcastle ble sagt å være interessert i å ta ham på lån i januar, bestemte Solskjaer seg til slutt for å beholde ham med laget.

Han kan gjøre et midlertidig bytte neste sesong for å få utviklingen tilbake på sporet.

Vurdering: 4/10

Axel Tuanzebe

Til tross for en fremtredende oppvisning i sin første kamp for sesongen mot Paris Saint-Germain, fikk Tuanzebe også færre muligheter enn han ville ha ønsket.

Han slet da United tapte 2-1 mot Istanbul Basaksehir i Champions League-gruppespillet ikke lenge etterpå, og med Maguire, Lindelof og Bailly foran ham, gjorde han bare fire Premier League-starter.

Han fikk sjansen til å imponere etter Maguires skade mot Villa, og startet 2-1-nederlaget mot Leicester, 1-1-uavgjort med Fulham og 2-1-seieren mot Wolves.

Han gjorde ikke for mye galt, og noen mente at han burde ha startet Europa League -finalen, men i stedet var han en sen innbytter for Bailly. Han scoret straffen sin, og selv om det kan ha vært en kort cameo, var det vanskelig å klandre ham.

Vurdering: 5/10

Paul pogba

Paul Pogba i aksjon mot Villarreal i Gdansk

Paul Pogba i aksjon mot Villarreal i Gdansk

Ah, gåten som er Paul Pogba.

Perifer i løpet av de første månedene av kampanjen, kuttet han en frustrert figur, og i desember gjorde agenten hans Mino Raiola det klart at han var misfornøyd i klubben. Det er ikke ofte at en spiller kommer tilbake fra en slik branninnblanding, og som sådan så det ut som om han var på randen av en exit.

Overraskende, i etterkant, begynte Pogbas form å ta seg opp. I januar scoret han et av sesongens mål mot Fulham på Craven Cottage, mens han i mars vant vinneren mot AC Milan på San Siro i 16 -delsfinalen i Europa League.

Selv om han ofte har spilt bredt til venstre, har Pogba avsluttet sesongen med 42 opptredener under beltet og en håndfull imponerende prestasjoner. Han har kanskje ikke nådd de høyder som United forventet da de signerte ham fra Juventus for fem år siden, og fremtiden hans er fortsatt usikker, men sesongen hans var mye bedre enn varslene antydet at den ville være.

Vurdering: 6/10

Juan drepe

Hvis dette var hans siste sesong på Old Trafford, vil Mata dra med hodet høyt.

Tallene hans kan ha forsvunnet da han kom inn i trettiårene, men hans kreative visjon og tekniske ferdigheter forblir i overflod.

Matas mor Marta Garcia døde tidligere i år, og han har innrømmet at dette har vært den vanskeligste sesongen i livet mitt.

Selv om han bare gjorde 18 opptredener i alle konkurranser og først og fremst ble brukt som en erstatter mot slutten av kampanjen, gjorde han sitt. Han er kontraktsløs i sommer, og forutsatt at ingenting endrer seg, vil han gå som et godt respektert medlem av laget.

Vurdering: 5/10

Fred

Fred prøver å komme fremover mot Leeds

Fred prøver å komme fremover mot Leeds

Han kan ha dannet et solid partnerskap sammen med Scott McTominay på den dype midtbanen, men Fred er fortsatt en veldig undervurdert fotballspiller.

Etter å ha scoret bare én gang denne sesongen, er det bare Nemanja Matic som har vært mindre produktiv blant Uniteds faste starter i midten av parken.

Til sammenligning har McTominay sju mål til tross for at han også spilte på basen av midtbanen.

Selv om det ikke er noen feil på energien og arbeidstakten, føles det fortsatt som om han må være mer iøynefallende. Han kommer aldri til å bli Uniteds kreative knutepunkt, men han kan fortsatt være mer initiativrik enn han er.

Vurdering: 6/10

Bruno Fernandes

Det er vanskelig å kritisere Bruno Fernandes etter forestillingene han har produsert denne sesongen.

Med 28 mål i alle konkurranser, slo han Frank Lampards målrekord på midtbanen tidligere denne måneden og vant fortjent Sir Matt Busby Player of the Year Award - som fansen stemte på - for andre år på rad.

Selv om han bremset litt mot slutten av kampanjen og ikke kunne endre utfallet av Europa League -finalen, har han gjort sitt ytterste for denne termen.

Hvis han holder standarden neste sesong, vil han sementere sin status som Uniteds beste signering siden Ferguson -tiden.

Vurdering: 9/10

Amad Diallo

Amad Diallo feirer etter scoring mot AC Milan

Amad Diallo feirer etter scoring mot AC Milan (Bilde: Getty Images)

Gitt at han er 18 og bare kom i januar, kan Diallo være fornøyd nok med sin første halvsesong i England.

Hans åtte opptredener til dags dato har vært lovende, selv om flere har kommet for sent.

Høydepunktet i debutkampanjen kom mot Milan på Old Trafford, da han scoret et vakkert skudd header etter å ha løpt på Fernandes ’tomme-perfekte ball over toppen.

Etter å ha gjort et godt førsteinntrykk, har han satt seg i en sterk posisjon til å sparke på neste periode.

Vurdering: 6/10

Daniel james

Etter en virvelvind i livet i United, har James opplevd at det har gått sakte denne sesongen.

Til tross for en mengde mål gjennom vintermånedene, har han bare gjort 26 opptredener i alle konkurranser sammenlignet med 46 forrige periode.

Med Diallos ankomst er det enda mer konkurranse ute, og hvis United klarer å signere Jadon Sancho, kan James bli mer og mer marginalisert.

Når han kommer tilbake fra euroen med Wales i sommer, bør han kunne gjøre en klarere vurdering av situasjonen.

Vurdering: 5/10

Nemanja Matic

Nemanja Matic har tilbrakt fire sesonger på Old Trafford

Nemanja Matic har tilbrakt fire sesonger på Old Trafford

Nå 32 år er det liten tvil om at Matics innflytelse har blitt mindre denne sesongen.

Han har bare gjort 12 starter i Premier League, med ytterligere åtte innbytteropptredener. Selv om han fortsatt er en flittig foresatte på den dype midtbanen, er han ikke så skarp som han en gang var.

En ubrukt vikar i Europa League -finalen, han må kanskje venne seg til å spille en birolle neste periode.

Han har blitt spilt for et gjensyn med Jose Mourinho i Roma, men ifølge rapporter i Italia kan det være en ikke-starter på grunn av lønnen hans.

Vurdering: 5/10

Donny van de Beek

Da han sluttet seg til United fra Ajax i fjor sommer til stor fanfare, må Van de Beek ha store forhåpninger til debutsesongen.

Disse håpene har blitt frustrert, og den nederlandske internasjonale har ikke klart å tvinge seg inn i startoppstillingen.

noel edmonds helen soby

Selv om det er vanskelig å gjøre et inntrykk midt i lange perioder på benken, har Van de Beek ofte vært stille når han har kommet seg inn på banen.

Alt i alt har det vært en uheldig start på livet på Old Trafford. Jeg vil ikke si at Donny er glad, innrømmet Solskjær i januar. Det er lite rart, egentlig.

Vurdering: 3/10

Scott McTominay

Scott McTominay ble trukket frem for ros etter Europa League -finalen

Scott McTominay ble trukket frem for ros etter Europa League -finalen (Bilde: Getty Images)

Det er mye han kan tilføre spillet sitt, men McTominay fortjener ros for sine prestasjoner denne terminen.

Med syv mål, inkludert en godt tatt brace mot Leeds, har han hatt den mest produktive sesongen i karrieren og vist at han er tilpasset sine angripende instinkter, så vel som flittig i sine defensive plikter.

Vanligvis solid sammen med Fred på den dype midtbanen, har han vist at han er den mer allsidige av de to.

Han spilte sitt hjerte i Europa League -finalen, med Solskjær som kalte ham den beste spilleren på banen.

Vurdering: 7/10

Edinson cavani

Cavani startet relativt tregt i United, og scoret fem mål fra de første 20 utfluktene.

Allerede 33 år gammel da han ankom klubben, ble signeringen hans på deadline day av mange sett på som en innsats med høy innsats.

Den gamblingen betalte seg stort mot slutten av sesongen, med Cavani som tok steget våren og scoret 10 mål på sine 11 siste opptredener.

Han gjorde sitt beste mot Villarreal, og scoret Uniteds eneste mål i kampen før han slo unna straffen i shoot-outen. Han fortjener absolutt sin ettårige kontraktforlengelse, selv om han vil bli skuffet i sin første trofessesong siden han forlot Napoli i 2013.

Vurdering: 7/10

Anthony Martial

Anthony Martial har ikke vært på sitt beste den siste tiden

Anthony Martial har ikke vært på sitt beste den siste tiden (Bilde: Manchester United via Getty Imag)

Etter den beste sesongen i karrieren sist, Martial

Er Mason Greenwood fremtiden for Uniteds spisslinje? (Bilde: PA)

Greenwood spilte hovedsakelig til høyre for de tre fremste, og hadde en ny banebrytende sesong.

For å gjøre 52 opptredener, scorer 12 mål, i alle konkurranser mens han fortsatt er tenåring, er ingen liten prestasjon.

Selv om det vil være interessant å se hvor han passer inn hvis United signerer Sancho, bør han fortsatt spille en hovedrolle neste periode.

Etter å ha gjort Southgates foreløpige tropp til euro, håper han på en like viktig sommer med England.

Vurdering: 8/10

Se Også: