Koronavirus funnet i menneskelig avføring mer enn en måned etter at pasienten testet negativt

Vitenskap

Horoskopet Ditt For I Morgen

Koronavirus er funnet i menneskelig avføring, mer enn en måned etter at pasienten testet negativ for covid-19.



Forskere fra University of Stirling har advart om at funnene indikerer det koronavirus kan spres via kloakk.



Professor Richard Quilliam, som ledet studien, sa: Vi vet at COVID-19 spres gjennom dråper fra hoste og nysing, eller via gjenstander eller materialer som bærer infeksjon.



Det er imidlertid nylig bekreftet at viruset også kan finnes i menneskelig avføring – opptil 33 dager etter at pasienten har testet negativt for luftveissymptomer på COVID-19.

Det er foreløpig ikke kjent om viruset kan overføres via fekal-oral vei, men vi vet at virusutskillelse fra fordøyelsessystemet kan vare lenger enn utskillelse fra luftveiene.

Forskere fra University of Stirling har advart om at funnene indikerer at koronaviruset kan spre seg via kloakk



Derfor kan dette være en viktig – men ennå ikke kvantifisert – vei for økt eksponering.

I studien presenterte forskerne eksemplet på SARS-utbruddet i 2003, da SARS-CoV-1 ble oppdaget i kloakk fra to sykehus i Kina.



Teamet fremhever at siden de fleste koronaviruspasienter er asymptomatiske, er det en 'betydelig' risiko for at viruset sprer seg gjennom kloakk.

Koronavirusmolekyler

I mellomtiden la de til at den strukturelle sammensetningen av COVID-19 antyder at viruset kan forbli levedyktig i kloakk i opptil 14 dager.

De forklarte: Transport av koronavirus i vann kan øke potensialet for at viruset blir aerosolisert, spesielt under pumping av avløpsvann gjennom kloakksystemer, ved renseanlegget, og under utslipp og påfølgende transport gjennom vannavløpsnettet.

Atmosfærisk belastning av koronavirus i vanndråper fra avløpsvann er dårlig forstått, men kan gi en mer direkte åndedrettsvei for eksponering for mennesker, spesielt ved kloakkpumpestasjoner, avløpsrenseanlegg og nær vannveier som mottar avløpsvann.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå
Koronavirusforebygging

Basert på funnene oppfordrer forskerne den britiske regjeringen til å investere ressurser i å forbedre vår forståelse av risikoen forbundet med fekal overføring.

De la til: Å forstå risikoen for spredning via fekal-oral rute, mens den fortsatt er på et ganske tidlig stadium av pandemien, vil tillate mer evidensbasert informasjon om virusoverføring å bli delt med publikum.

Videre må risikoen knyttet til kloakklasting under resten av COVID-19-utbruddet kvantifiseres raskt for å la avløpsvannforvaltere handle raskt og iverksette kontrolltiltak for å redusere menneskelig eksponering for dette potensielt smittsomme materialet.

I en tid hvor verden er så fokusert på luftveiene til et luftveisvirus, må man ikke neglisjere mulighetene for at SARS-CoV-2 kan spres via fekal-oral rute.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: