Kan du ha Messenger uten Facebook? Alle tips og triks du kanskje ikke visste om meldingsappen

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Facebook Messenger er chat-appen som startet livet som en del av det større Facebook sosialt nettverk før det ble spunnet ut på egen hånd i 2011.



Mark Zuckerberg hadde fremsynet til å innse at direktemeldinger kom til å bli en stor bedrift - men selskapet møtte først tilbakeslag.



Brukere var ikke fornøyd med å bli tvunget til å laste ned en egen app for å gjøre det de alltid hadde gjort på Facebook.



Men over tid falt frustrasjonene bort og Facebook fortsatte å legge til nye funksjoner i Messenger for å holde den oppdatert.

Ironisk nok er den største utfordreren til Facebook Messengers dominans av direktemeldingsmarkedet WhatsApp – som OGSÅ eies av Facebook.

Eurovision 2019 siste gang

Det er mange interessante små tips og triks i Facebook Messenger som du kanskje ikke visste om.



Og selvfølgelig er det store spørsmålet om du faktisk trenger å ha en Facebook-konto for å bruke den.

1. Du trenger ikke Facebook for Messenger

En oppdatering i 2015 gjorde det slik at du ikke lenger trenger en full Facebook-konto for å bruke Messenger-appen.



De sosialt nettverk krever ikke engang en e-postadresse. I stedet må brukere sende inn for- og etternavn samt et telefonnummer og et bilde.

harry styles fire brystvorter

«Med denne oppdateringen kan flere nyte alle funksjonene som er tilgjengelige på Messenger – inkludert bilder, videoer, gruppechatter, tale- og videosamtaler, klistremerker og mer. Alt du trenger er et telefonnummer, sa selskapet den gang.

2. Hvordan sende penger med Facebook Messenger

(Bilde: Facebook)

Facebook Messenger lar deg også foreta peer-to-peer-betalinger til venner og familie.

All debetkortlegitimasjon er kryptert og Facebook har et team som overvåker betalinger. Dersom det er noen form for uautorisert aktivitet, sier selskapet at det vil jobbe for å sikre kontoen igjen.

channing tatum ble feit

Slik gjør du det

Slik sender du penger:

  1. Start en melding med en venn
  2. Trykk på det blå +-ikonet og trykk deretter på det grønne betalingsikonet
  3. Sett opp betalingskontoen din (kun første gang) og skriv deretter inn beløpet du vil sende
  4. Trykk på Betale og legg deretter til debetkortet ditt
  5. Se hvor mye penger du sendte regne ned på skjermen

Slik mottar du penger:

  1. Åpne samtalen fra vennen din
  2. Trykk på Legg til kort i meldingen legger du til debetkortet ditt og konfigurerer betalingskontoen din til å motta penger for første gang
meningsmåling laster

Stoler du på Facebook med pengene dine?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

3. Hvordan ha 'hemmelige' samtaler på Facebook Messenger

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Alle som bruker Facebook Messenger-appen har nå tilgang til en funksjon kalt hemmelige meldinger.

Akkurat som WhatsApp, vil brukere nå kunne aktivere ende-til-ende-kryptering, noe som betyr at eksterne kilder som regjeringen og til og med Facebook selv ikke kan lese chattene.

Slik aktiverer du det:

  1. Åpne Facebook Messenger-appen og trykk på 'skriv melding'-ikonet øverst til høyre på skjermen.
  2. Du skal se en liste over kontaktene dine, og igjen øverst til høyre på skjermen, ordet 'Hemmelig' - trykk på det og velg vennen du vil snakke med. (Rask notat - hvis du bruker en Android-telefon vil du se en liten bryter med hengelås i stedet)
  3. Appen vil be deg om å angi telefonen du bruker som standardenhet – noe som betyr at samtalen ikke vises på noen andre telefoner eller nettbrett du har koblet til Facebook-kontoen din. Trykk på 'Gjør som standard' for å fortsette.
  4. Du vil nå kunne ha en samtale som er kryptert ende-til-ende. Du vil vite at det er hemmelig fordi Facebook har gitt chattevinduet en elegant, svart makeover.
  5. Hvis du vil sette meldingene dine til selvdestruksjon, klikker du på Still inn timer (klokkeskive på Android) og velger hvor lenge du vil at meldingen skal forbli etter at den er lest. Akkurat som Mission Impossible.

4. Hvordan spille spill i Facebook Messenger

Facebook har annonsert at Messenger nå har opptil 50 spilltitler tilgjengelig for å spille direkte i den populære meldingsappen.

Disse inkluderer Words with Friends – en av de mest populære appene gjennom tidene – og klassisk shoot 'em up EverWing, som lar deg fordype deg i en fantasiverden og holde de fryktede monstrene i sjakk.

miley cyrus x factor ytelse

For å begynne å spille, følg bare disse trinnene:

  1. Start en samtale med venner eller med deg selv,
  2. Klikk på plusstegnet ved siden av tekstboksen,
  3. Gå til 'Spill'-alternativet og velg et spill du vil spille,
  4. I noen markeder kan folk ganske enkelt trykke på Spill-delen på Messenger-hjemmeskjermen.

I tillegg til de nye spillene er retrospill som Snake, PacMan eller til og med Space Invaders tilgjengelig, samt kortspill som Blackjack, Gin Rummy og Solitaire.

Hvis du føler deg klar for en utfordring, kan du spille Sudoku, eller få en streik på bowling, eller lage en burger på Cooking Mama, eller prøve Batman-ferdighetene dine på Bat Climb.

Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

5. Hva er Facebook Lite?

(Bilde: Getty)

Facebook lanserte Facebook Lite i Kenya, Tunisia, Malaysia, Sri Lanka og Venezuela før den utvidet til 132 andre land.

Den har også blitt lansert i det stille i Storbritannia.

Messenger Lite krever mindre lagringsplass (rundt 20 MB sammenlignet med 100 MB) og bruker mindre data når det kommer til å legge ut eller se nyhetsstrømmen. Hvis du regelmessig velter datagrensen din hver måned, kan det til og med spare deg penger ved å bytte til Lite-appen.

hvor bor ed sheeran

Facebook utviklet appen for å kjøre på lave 2G-nettverk, og for øyeblikket er den bare tilgjengelig på Android-enheter, da Apple iPhones er mye sjeldnere i andre deler av verden.

I et forsøk på å gjøre Messenger Lite mer strømlinjeformet, har Facebook også fjernet noen av tilleggsfunksjonene – som mange brukere faktisk synes er å foretrekke.

Den fjerner Games og Discover-fanene og fjerner Facebooks versjon av Snapchat Stories. Så hvis du bare vil ha kjernemeldingsopplevelsen, foretrekker du kanskje det.

Du finner den avkledde appen bare ved å søke «Messenger Lite» i Google Play Store eller i Apples App Store hvis du bruker en iPhone.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: