Jeremy Corbyn risikerer å rote om planen om å ansette Sinn Fein -ansatte

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Jeremy Corbyn møtte Sinn Fein -ledere og fru Fisher (helt til venstre) i 2015(Bilde: Gerry Adams/Twitter)



Jeremy Corbyn risikerte sinne i går kveld etter at det viste seg at han kan ansette en Sinn Fein -medarbeider i sitt topplag.



Jayne Fisher, som angivelig vil slutte seg til Labour -lederens team i januar, jobber for tiden på London -kontoret for den politiske fløyen i den irske republikanske hæren.



Arbeidsbakbenkerne frykter at det vil gjenopprette striden om Corbyns forbindelser med Sinn Fein -ledere, som slet med de første månedene av hans lederskap.

Corbyn ble kritisert for å invitere Sinn Fein -leder Gerry Adams til Underhuset i 1984, bare noen uker etter hotellbombingen i Brighton.

Jeremy Corbyn og Gerry Adams

Jeremy Corbyn og Gerry Adams



Og i juli 2015 poserte Labour -lederen for et bilde med Adams, Martin McGuinness og fru Fisher i Westminsters Portcullis House.

Adams twitret at han var sammen med Jeremy Corbyn og kameratene.



Kort tid etter at Corbyn først ble valgt til leder i 2015, sa Adams: Jeg har kjent Jeremy i mange år. Han er en god venn av Irland og av den irske fredsprosessen.

Corbyn har lenge insistert på at forholdet til republikanske ledere var begrenset til seriøse samtaler og forhandlinger med alle parter i konflikten, i et forsøk på å styrke fredsprosessen.

Arbeiderlederskandidat Jeremy Corbyn, visepresident Mary Lou McDonald og Sinn Feins president Gerry Adams

Politisk parti: Ap -leder Jeremy Corbyn med Sinn Fein TD Mary Lou McDonald og partipresident Gerry Adams (Bilde: PA)

Ken Livingstone (til venstre) med Sinn Fein cheif Gerry Adams (2. venstre) og Jeremy Corbyn (til høyre) i 1983

Ken Livingstone (til venstre) med Sinn Fein cheif Gerry Adams (2. venstre) og Jeremy Corbyn (til høyre) i 1983 (Bilde: NEWSAMpix)

Men en talsperson for Labour -lederen sa i kveld: Vi kommenterer ikke bemanningsspørsmål.

Hun meldte seg inn i Arbeiderpartiet da hun var 18 år og har siden da vært aktiv i partiet.

På 1980- og 90 -tallet jobbet hun med Friends of the Good Friday Agreement, et Westminster -initiativ som ble opprettet med tverrpolitisk støtte.

Fru Fisher kom til å jobbe for Sinn Feins britiske parlamentariske gruppe som et resultat av dette arbeidet.

Fru Fisher, 50, har nylig slettet alt fra sin Twitter -konto tweetet før desember 2016.

En kilde fra Labour sa: 'Jayne er høyt respektert og respektert av Labour -parlamentsmedlemmer som har interesse i Nord -Irland.

'Hun har et godt forhold til flere Labour -parlamentsmedlemmer som har vært kritiske til Jeremys lederskap, inkludert Conor McGinn og Vernon Coaker.'

Conor McGinn er en tidligere Labour -pisk, men trakk seg i juli og anklaget Corbyn for å ha forsøkt å mobbe ham ved å true med å ringe faren, som er rådmann i Sinn Fein.

Se Også: