It's a Sin's Jill er basert på en utrolig ekte kvinne - og hun dukker opp i TV -show

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Jill Nadler med Lydia West, som spiller Jill i It's A Sin(Bilde: lydiawestie/Instagram)



It's A Sin er det kraftige og rørende programmet som har knust alle våre hjerter siden det falt på Channel 4.



Russell T Davies 'utrolige serie følger en gruppe homofile venner som bodde i London under AID -krisen på 80 -tallet.



Tre av gruppen dør av den ødeleggende sykdommen, mens resten må forholde seg til det som skjer - inkludert den håpefulle skuespilleren Jill Baxter.

Mens de fleste var livredde for den mystiske sykdommen, melder hun seg frivillig til hotlines for å gi råd til mennesker over hele hovedstaden, slutter seg til protester og besøker menn som dør på sykehus som har blitt forlatt av familiene sine.

Jill og Richie i It's A Sin

Jill og Richie i It's A Sin (Bilde: Ben Blackall 2019)



Karakteren, spilt av Lydia West, er basert på en inspirerende ekte kvinne, Davies 'venninne Jill Nalder.

Den virkelige Jill dukker til og med opp i Channel 4-showet, og spiller hennes navnebrors mamma på skjermen.



Akkurat som karakteren mistet Jill tre av sine nære venner på grunn av sykdommen, og fortalte BBC hvordan hun husker at mange unge menn forsvant i løpet av den tiden.

Hun var en stor inspirasjon for det populære TV -programmet (Bilde: ITV)

Jill, 60, som nå bor i Neath i Sør -Wales, beskriver tiden som et 'mineferdighetsfelt' på grunn av skammen rundt HIV og Aids.

fersken geldof før plastisk kirurgi

Mens mange fortsatt var livredde og flau, besøkte hun menn hun ikke kjente på sykehuset for å sikre at de ikke var alene de siste dagene.

Hun fortalte Uavhengig : Jeg dro på endeløse sykehusbesøk. Du tar på et vis et sted for et familiemedlem fordi du blir den familien sammen og du bare er der på en kjærlig måte.

Det er ikke en eksepsjonell ting å gjøre. Men det var skjult. Fordi du har lyst til, 'Ok, jeg må gå, men ikke fortelle noen at jeg skal.'

I et eget intervju med BBC , sa hun: 'Guttene ville ikke bekymre mamma og pappa. De ville bare at foreldrene skulle være stolte av dem. De ville ikke svikte dem. '

Jill har også viet tiden sin til å samle inn penger til forskning rundt sykdommen, og har bidratt til å opprette en veldedighet kalt West End Cares. Til dags dato har det samlet inn omtrent 14 millioner pund.

Jill under filmingen (Bilde: jill.nalder/Instagram)

It's A Sin viser hvordan holdningen til hiv endret seg mellom 80- og begynnelsen av 90 -tallet, med fryktelige scener med pasienter som ble låst inne da leger ikke visste hvordan det ble spredt.

Hvis den ikke behandles, utvikler HIV seg til Aids. Det var ingen behandling i Storbritannia før i 1997, noe som betydde at det faktisk var en dødsdom.

amy barnekjoler neste

Selv om showet er fiksjon, baserte Davies flere av karakterene på mennesker han kjente den gangen - og The Pink Palace var det de kalte London -leiligheten deres.

Snakker til Godt hus , Forklarer Jill hvordan hun taklet det følelsesmessige presset den gangen.

Hun sa: Jeg blir litt emosjonell nå når jeg tenker på det, så jeg må ha vært et vrak den gangen. Hvis du passer på noen, legger du på den fronten og du blir personen som gjør omsorg og praktiske ting, og det er der du virkelig kan hjelpe.

Det var et bestemt stigma, det var bestemt frykt, det var bestemt skrekk at du kunne ha det, eller at en av vennene dine kunne ha det, og da ville de bli stigmatisert og måtte holde det hemmelig.

Se Også: