Hvorfor din iPhone plutselig slår seg av i kaldt vær - og hvordan du kan forhindre det

Teknologi

Apple har vært plaget med en rekke iPhone-problemer de siste månedene, fra batteriregulering til knekking av kameralinsen.Men ett problem ser ut til å være pågående, og flere brukere er ikke fornøyde med det.


Problemet dukker opp under kaldt vær, og ser at enheter automatisk slår seg av, til tross for at de er fulladet.Selv om dette kan være irriterende, advarer de fleste elektronikkfirmaer om at enhetene deres kan oppleve problemer i ekstreme temperaturer - enten det er for varmt eller for kaldt.


Apples støttenettsted , sier den eksplisitt at bruk av en iPhone i temperaturer under frysepunktet, kan enheten slå seg av uventet.

Det er fordi de oppladbare litium-ion-batteriene inne i iPhones inneholder en elektrolyttvæske som krystalliserer når den faller under en viss temperatur.Dette forhindrer at elektrisitet flyter gjennom batteriet, noe som kan stoppe telefonen i å fungere totalt.

Hva kan du gjøre?

Heldigvis er effekten bare midlertidig. Apple sier at batterilevetiden vil gå tilbake til normal når du bringer enheten tilbake til en høyere omgivelsestemperatur.


Selskapet anbefaler å oppbevare iPhones mellom -20º og 45º C (-4º til 113º F), og ikke la dem ligge i bilen over natten, da temperaturene i kan overstige dette området.

Ung kvinne som bruker smarttelefon

Slik forhindrer du at iPhone overopphetes i sommer

(Bilde: Getty Images Nord-Amerika)

Det er en rekke ting du kan gjøre for å forhindre at iPhone overopphetes denne sommeren:

1. Unngå direkte sollys

Hold solen i skyggen der det er mulig.

2. Slå av apper du ikke bruker

Dobbelttrykk på hjem-knappen og sveip bort apper du ikke bruker. Dette sørger for at apper ikke kjører i bakgrunnen og overbelaster batteriet.

3. Kjøp en blendeskjerm

I stedet for å holde lysstyrken på høy, noe som tvinger batteriet til å jobbe hardere, kjøp en refleksskjerm som lar deg se skjermen i solen.

4. Slå av telefonen når du kan

Dette sparer batteri, og forhindrer at iPhone overopphetes.

5. Ta av saken

Dekselet ditt vil fange varmen rundt telefonen - ta den av for å la iPhone-en din avkjøles.

[data-redesign-embed]' data-priority='1' data-rec-type='WhatsHot' data-source='https://recommendations.data.tm-awx.com/fallback/mostReadChannel' datatelling ='3' data-display='list' data-numbered='true'>Mest leste
Ikke gå glipp av