Slik sletter du en Facebook-konto permanent

Teknologi

Facebook er en av verdens mest populære nettsider, og hevder å ha 2,2 milliarder aktive brukere hver måned.Men det har også utløst kontrovers om mengden data den høster fra disse brukerne.


Fra forholdsstatus og interesser, til politisk troskap og reisevaner, Facebook vet alt – og mye av tiden har du gitt dem bilder for å sikkerhetskopiere det.Nylig har firmaet blitt slengt etter hemmeligheten Cambridge Analytica fast administrert for å få tak i personopplysningene til 50 millioner Facebook-brukere .


Vi har alle hatt et øyeblikk da vi har tenkt på å droppe det sosiale nettverket for godt.

Og det er alltid en venn som kunngjør i statusen sin at de kommer til å fjerne profilen sin, ber alle om å sende tekstmeldinger til dem i stedet, og så kommer krypende tilbake til siden noen uker senere når de innser at det sosiale livet deres får en knekk.store nasjonale bidrag 2014

Men hvis du ønsker å komme deg vekk fra det sosiale nettverket, hva bør du gjøre? Bør du slette kontoen din helt, eller bare deaktivere den? Og hvordan får du en sikkerhetskopi av alle dine gamle bilder og chatter?

Her er alt du trenger å vite...


Holder en sikkerhetskopi

Det kan virke som om du aldri vil lese gjennom alle de gamle samtalene dine igjen, men vi blir alle nostalgiske fra tid til annen og det tar ikke mye plass.

Hvis du vil beholde en kopi av bildene og informasjonen din, sørg for at du laster ned en kopi av Facebook-dataene dine i området Generelle kontoinnstillinger før du sletter kontoen din.

Du kan finne ut mer informasjon i Facebooks hjelpesenter.

Hvis du vil beholde en kopi av bildene og informasjonen din, sørg for at du laster ned en kopi av Facebook-dataene dine i området Generelle kontoinnstillinger før du sletter kontoen din (Bilde: Shivali Best)

Hva er forskjellen mellom å deaktivere kontoen din og slette den?

Deaktiverer kontoen din skjuler den fra offentlig visning, men beholder dataene på serveren. Ingenting blir slettet, og hvis du ombestemmer deg kan du fortsette der du slapp.

Sletter kontoen din er for alltid. Vel, det er det til slutt. Når du klikker på slett, er den satt til å deaktiveres i to uker før den faktisk slettes. Hvis du logger inn, eller bruker en app som logger på Facebook i løpet av den tiden – som Spotify eller Instagram - det vil avbryte deaktiveringen, så sørg for å slå dem av også.

Hvordan sletter jeg kontoen min?

For å slette Facebook-kontoen din, logg på Facebook og gå til Innstillinger.

Klikk Generelt i venstre kolonne, og gå deretter til 'Administrer konto'. Klikk på rediger og deretter 'Be om sletting av konto.'

Du har da 14 dager på deg til å angre prosessen før kontoen din slettes permanent.

Facebook-grunnlegger og administrerende direktør Mark Zuckerberg (Bilde: Getty Images Nord-Amerika)

Vil sletting av kontoen min slette alle spor etter meg?

Vel, ja og nei.

Kontoen din vil bli skrubbet uopprettelig etter to uker, men Facebook sier at det vanligvis tar omtrent en måned å faktisk slette dataene som er lagret på siden. De er også pålagt å beholde sikkerhetskopier og logger av visse data i 90 dager i henhold til amerikansk lov.

Dessuten vil bilder du er på som er lastet opp av noen andre bli igjen – selv om eventuelle tagger vil bli fjernet. Og meldinger du har sendt til andre vil forbli i innboksene deres til de sletter dem.

Hva om jeg bare vil deaktivere kontoen min?

For å deaktivere Facebook-kontoen din, logg inn på Facebook og gå til Innstillinger.

Klikk Generelt i venstre kolonne. Velg 'Administrer konto' og bla ned for å klikke 'Deaktiver kontoen din'.

Deaktivering av kontoen din vil deaktivere profilen din og fjerne navnet og bildet ditt fra det meste du har delt på nettstedet.

Men noe informasjon kan fortsatt være synlig for andre. Dette inkluderer navnet ditt i vennelisten deres og meldinger du har sendt.

(Bilde: AFP)

Hvordan beskytte dataene dine på Facebook

Hvis du ikke vil slette kontoen din helt, kan du fortsatt ta noen skritt for å sikre at dataene dine er så beskyttet som mulig.

  • Hold øye med apper, spesielt de som krever at du logger på med Facebook-kontoen din – de har ofte et veldig bredt spekter av tillatelser, og mange er spesielt utviklet for å hente dataene dine
  • Bruk en annonseblokkering for å begrense annonsering
  • Se på sikkerhetsinnstillingene på Facebook og sørg for at du er klar over hva som er aktivert. Sjekk de individuelle appinnstillingene for å se om du har gitt dem tillatelse til å se vennene dine så vel som deg selv.

Hva med andre kontoer jeg har?

Det er ingen grunn til å stoppe på Facebook-nettsiden Bare Delete.Me er en samling av direkte slettelenker for alle slags sosiale nettverk.

Hvis du noen gang har registrert deg for en tjeneste og aldri logget på, er det en fin måte å stoppe dem fra å sende deg e-poster annenhver dag.

Hva går #DeleteFacebook-kampanjen ut på?

Facebook traff overskriftene etter at det ble avslørt at teknologigiganten tillot et firma å samle inn personopplysningene til mer enn 50 millioner brukere.

Disse dataene ble sendt til det hemmelighetsfulle Cambridge Analytica-firmaet som spilte en nøkkelrolle i det amerikanske presidentvalget og, muligens, EU folkeavstemning .

Etter nyhetene har tusenvis av brukere bestemt seg for å slette kontoen sin, og hashtaggen #DeleteFacebook har til og med vært populær på Twitter .

Lee Munson, en sikkerhetsforsker ved comparitech.com, sa: #deletefacebook-bevegelsen på Twitter kan godt forårsake kortsiktig hodepine for Facebook som høyt profilerte bloggere og nettkommentatorer offentlig journalfører hvordan de vasker hendene på det sosiale nettverket.

Administrerende direktør i Cambridge Analytica Alexander Nix (Bilde: PA)

På lengre sikt vil imidlertid draget av verdens største virtuelle samlingssted fortsette å tau inn nye informasjonsleverandører som er villige til å bytte sine personlige data i retur for å vite hva deres gamle skolevenner spiste til frokost, rett og slett fordi mennesker er slike sosiale skapninger.

Visst, noen mennesker vil tenke to ganger på hva de deler, og noen kan tenke seg å slutte seg til de som forlater, men til syvende og sist elsker det store flertallet av befolkningen på planeten jorden å dele det den gjør, på grunn av ego eller på annen måte, med venner, familie , totalt fremmede og roboter.

Facebook vil overleve og trives, selv om det samme kanskje ikke viser seg å være sant for Cambridge Analytics, et selskap uten makt og økonomiske innflytelse som kreves for å avverge et nivå av gransking det helst ikke vil motta.

Hva tjenestemennene sier

Damian Collins, leder av Underhusets komité for digital, kultur, media og sport, har oppfordret Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg til å møte opp for parlamentsmedlemmer for å forklare selskapets handlinger, og Downing Street har også sagt at de har bekymringer.

På spørsmål om rapportene sa Mrs Mays talsmann: «Det er helt riktig at informasjonskommissæren undersøker denne saken.

'Vi forventer at Facebook, Cambridge Analytica og alle involverte organisasjoner samarbeider fullt ut.'

Facebook
[data-redesign-embed]' data-priority='1' data-rec-type='WhatsHot' data-source='https://recommendations.data.tm-awx.com/fallback/mostReadChannel' datatelling ='3' data-display='list' data-numbered='true'>Mest leste
Ikke gå glipp av