Hvordan lage en app: den beste måten å begynne å bygge din mobilskapelse for iOS og Android

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Så du vil bygge en app?



Eller, mer spesifikt, du ønsker å utvikle en mobilapplikasjon som kan kjøres på enten Googles Android-operativsystem eller Apples iOS.



Den gode nyheten er at det har blitt mye mindre vanskelig å lage apper enn det pleide å være. Ikke tull med deg selv, det er fortsatt mye arbeid.



nate diaz kamp tid uk

La oss anta at du har fått ideen din – enten det er et skybasert fildelingssystem for teamet ditt på kontoret eller et smart plattformspill du har tenkt på en stund.

Hva gjør du videre?

Vel, det er noen få trinn å vurdere - for eksempel hvilket programmeringsspråk du skal bruke for å bygge det, hvor du skal lansere det og hva prosessen er for å få det akseptert i en appbutikk.



Her vil vi bryte ned prosessen for å gi deg en grov ide om trinnene som er involvert.

1. Velg ditt programmeringsspråk

Hertugen av Cambridge i en dataprogrammeringstime (Bilde: PA)



Dette er ganske enkelt hvis du skal legge appen din på Apples iOS – det vil si at du vil at folk skal kunne laste den ned på en iPhone, iPad eller iPod Touch.

Du må bruke Swift, som er Apples eget programmeringsspråk. Du kan finne selskapets grunnleggende veiledning for hvordan du bruker den her .

For å utvikle Swift-koden din, trenger du Xcode – et stykke redigeringsprogramvare der du skriver koden og bygger appen din. Du kan last den ned her .

Hvis du vil bygge en app for å kjøre på Googles Android-operativsystem (som brukes av telefoner og nettbrett laget av produsenter som Samsung og Sony) er alternativene litt mer åpne.

Android-apper kan skrives på Kotlin-, Java- og C++-språk - men det er fortsatt en god idé å laste ned Android Studio-utviklingsverktøyet for å ha et sted å teste. Du kan Last ned Android Studio her.

Når du utvikler for Android, er det viktig å huske at appen din kan brukes på en rekke forskjellige enheter med forskjellige ytelsesnivåer, skjermstørrelser og versjoner av Android installert.

Likevel, hvis du skal bygge en omfattende nettapp, vil du sannsynligvis kunne noen backend-språk som Ruby, Python eller PHP.

2. Registrer deg for utviklerkontoer

En mann bygde et dataprogram som lærte å spille Mario

En mann bygde et dataprogram som lærte å spille Mario (Bilde: Nintendo / SethBling / YouTube)

Hvis du vil starte appen din på enten Apple eller Google plattformer, må du registrere deg for utviklerkontoer. Apple vil belaste deg i året mens Android er billigere til i året.

Du kan registrere deg enten som privatperson eller som bedrift.

3. Konstruer wireframe

Din wireframe er faktisk storyboardet eller blåkopien for appen eller spillet.

Det er der du vil kartlegge hva appen din vil gjøre og hvordan den vil gjøre det. Dette inkluderer ting som ikonplassering, hvor lenkene vil lede og hva funksjonene vil være.

Det finnes et stort utvalg av forskjellige wireframing-nettsteder der ute. De vil alle hjelpe deg med å få ideen ut av hodet og over på datamaskinen.

Bruk dette til å definere kjernefunksjonene til appen din og problemet du vil løse.

4. Planlegg brukergrensesnittet

(Bilde: iStock Publisher)

Dette er kjent som front-end-delen av appen – eller hva brukeren vil se når de klikker på appen på startskjermen.

En god måte å gjøre det på er gjennom et flytskjema eller et matrisediagram, som tar hensyn til de forskjellige alternativene for hver handling. Hva skjer for eksempel hvis en bruker skriver inn feil passord eller ønsker å endre en avatar?

Hvor og hvordan vil informasjonen presenteres?

man utd gareth bale

5. Design databasen

Dette er bakenden av appen - hvor mekanikken og dataene vil leve. For eksempel, hvis du samler inn brukernavn og passord, må du ha en sikker database der de skal lagres.

Du må huske på prosesser som finner sted og sikkerhetsbekymringer for hvordan dataene lagres.

Kommer søknaden din for eksempel til å være transaksjonell eller analytisk?

Det er en utmerket artikkel på codeproject.com som går i mer detalj om hvordan du bygger en solid database.

6. Finn riktig kode

Tilfeldige heksadesimale koder

Applikasjonsutvikling går bort fra å måtte skrive gigantiske biter med kode selv. Mange funksjoner er allerede kodet og gjort tilgjengelig av andre utviklere.

Åpen kildekode kan plukkes opp og brukes på nytt (du må kanskje legge til kreditt) i appen din. Alternativt kan du bare se på hvordan noen andre har konstruert det og prøve enten å kopiere eller forbedre det selv. Github vil bli din venn.

7. Test, test, test

Få en vane med å teste ut koden din regelmessig mens du bygger tidlige utkast til appen din. Det fancy akronymet for det er TDD og det står for testdrevet utvikling.

Når du har en betaversjon av appen, kan du laste den opp til et live-miljø for å se hvordan den fungerer i den (en slags) virkelige verden.

Hvis du bruker Android, kan du stort sett bare sette den på en Android-enhet og se hva som skjer. Hvis du vil sette den på iOS, blir ting litt vanskeligere. Du vil laste ned en plattform som heter TestFlight som gir deg en måte å invitere andre brukere til å teste ut appen din og gi tilbakemelding om den. Du kan invitere opptil 10 000 testere ved å bruke e-postadressene deres.

derek conway regningen

8. Endre og juster

(Bilde: Aaptiv)

Dette virker ganske enkelt, men du må ta hensyn til problemene beta-testen kastet opp (det vil være noen) og justere appen deretter.

Som det forrige punktet, må du få en vane med å teste regelmessig. Selv etter at du har lansert appen din, kommer du fortsatt til å teste og muligens reagere på sikkerhetsproblemer eller andre oppdateringer.

9. Vurder støttestrukturen

Ok, så appen din er omtrent god å gå - kanskje du bør ta deg tid til å sjekke at du har en støttestruktur på plass.

Har appen din for eksempel et nettsted som kan fungere som plakat for den på internett? Har den sosiale mediekontoer på plass for promotering?

Hva med sikkerhetskopiering og sikkerhetsnødvendigheter i tilfelle noe går galt? Det er også viktig å sørge for at du har kartlagt prosessen fremover: kommer dette til å være en engangsoppretting eller kommer du til å legge til flere funksjoner i fremtiden?

Det er mange fora og subreddits dedikert til kunsten å programmere og vedlikeholde apper. Det er en god idé å komme seg ut og begynne å lage ditt eget leksikon med nyttige tips og triks.

10. Start appen

(Bilde: Moment Open)

Det kan virke som den siste delen av reisen, men i virkeligheten er det her det virkelige harde arbeidet begynner.

Før appen din publiseres, må den bestå en inspeksjon fra henholdsvis Google og Apple. Det er ingen fast tid for gjennomgangen å finne sted, men det kan ta så mye som en uke før du ser fruktene av arbeidet ditt dukke opp i naturen.

En annen ting å vurdere er at Apple eller Google kan bestemme seg for å fjerne appen din når som helst – de har full kontroll over markedsplassene sine. Derfor er det alltid verdt å ha en dedikert nettside hvor potensielle kunder eller fans kan lære mer om det du har laget.

11. Lær så mye du kan

Denne guiden har knapt skummet overflaten av hva det vil si å utvikle din egen app. Faktisk er det ikke så mye skummet overflaten som svevet rent over den.

Den gode nyheten er at det er millioner av guider, diskusjonstråder og videoer for å hjelpe deg hvis du står fast. Internett ble bygget på ideen om gratis utveksling av informasjon, og du kommer ikke til å sitte fast i lesestoff.

Lær så mye du kan og ikke bli opprørt hvis du treffer en veisperring. Det vil uunngåelig være hindringer, men det vil også uunngåelig være en vei rundt dem.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: