Huawei Google BAN: Hva du bør gjøre hvis du har en Huawei eller Honor-smarttelefon

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Google bekreftet i dag at det har blokkerte Android-oppdateringer på Huawei-telefoner , for å etterkomme en ordre fra amerikansk regjering som svartelistet det kinesiske firmaet.



Forrige uke signerte USAs president Donald Trump en eksekutiv ordre forbyr det kinesiske firmaet å bruke amerikansk teknologi uten tillatelse fra myndighetene.



Google sa at den 'overholdt ordren og gjennomgikk implikasjonene', men forsikret Huawei-brukere om at deres nåværende telefoner vil fortsette å fungere.



Huawei er for tiden det tredje mest populære smarttelefonmerket i Storbritannia etter Apple og Samsung, og står for 12,4 % av forsendelsene i 2018, ifølge Strategianalyse .

Her er det du trenger å vite om forbudet, og hvordan det vil påvirke deg.

Hva betyr det for Android?

Google sa at 'Google Play og sikkerhetsbeskyttelsen fra Google Play Protect vil fortsette å fungere på eksisterende Huawei-enheter'.



Du vil med andre ord fortsatt kunne laste ned apper fra Google Play-butikken og dra nytte av Googles innebygde beskyttelse mot skadelig programvare for Android.

Imidlertid vil blokkeringen sannsynligvis forhindre at fremtidige oppdateringer til Android når Huawei-enheter.



Viktige Google-apper som Google Play Store, Gmail og Google Maps vises kanskje heller ikke på fremtidige Huawei-enheter.

I stedet vil det kinesiske firmaet være avhengig av versjonen av Android som er tilgjengelig gjennom en åpen kildekode-lisens, som er langt mer begrenset i funksjonene.

Hva betyr det for Huawei?

Huawei sa at de vil fortsette å tilby sikkerhetsoppdateringer og ettersalgstjenester til alle eksisterende Huawei og Honor smarttelefon- og nettbrettprodukter.

Dette inkluderer de som er solgt eller fortsatt er på lager globalt.

meghan markle brev til far

'Huawei har gitt betydelige bidrag til utviklingen og veksten av Android over hele verden,' sa det kinesiske selskapet i en uttalelse.

Huawei (Bilde: AFP/Getty Images)

«Som en av Androids viktigste globale partnere, har vi jobbet tett med deres åpen kildekode-plattform for å utvikle et økosystem som har vært til nytte for både brukere og industrien.

'Vi vil fortsette å bygge et trygt og bærekraftig programvareøkosystem, for å gi den beste opplevelsen for alle brukere globalt.'

Ben Wood, forskningssjef ved CCS Insight, sa imidlertid at enhver forstyrrelse i å få oppdateringer til programvaren eller de tilknyttede appene kan ha betydelige implikasjoner for Huaweis smarttelefonvirksomhet.

'Vi har fortsatt ikke en klar forståelse av hva Google har fortalt Huawei og hvilke elementer av Android-operativsystemet som kan være begrenset, så det er fortsatt uklart hva konsekvensene vil være,' sa han.

itv topp 100 hunder stemme

Hva bør du gjøre hvis du eier en Huawei- eller Honor-telefon?

Folk som for tiden eier Huawei-smarttelefoner trenger ikke å bekymre seg, ifølge Wood.

'For øyeblikket vil alle tiltak bare påvirke fremtidige enheter og fremtidige oppdateringer,' sa han.

Imidlertid er mange Huawei-telefoneiere forståelig nok bekymret over nyhetene om at enhetene deres ikke vil motta fremtidige Android- eller Google-appoppdateringer.

Ifølge forbrukervakten Which? kan alle som har kjøpt en telefon på nett de siste 14 dagene returnere den i henhold til forbrukeravtaleforskriften.

Hvis du har eid telefonen lenger enn det, kan du imidlertid ha problemer med å returnere den.

P20 Pro har verdens første trippellinsekamera (Bilde: Huawei)

'I denne situasjonen er forbrukerrettighetene dine begrenset ettersom det for øyeblikket ikke er noe feil med disse telefonene,' sa Kate Bevan, redaktør for Which? Databehandling.

'Men hvis du har kjøpt en telefon de siste ukene kan det være verdt å sjekke forhandlerens retningslinjer for retur.'

Alternativt kan du bytte inn Huawei-enheten din for et annet smarttelefonmerke hvis du er bekymret for å ikke motta fremtidige oppdateringer.

Ifølge teknologisiden musicMagpie har det vært en økning på 25 % i antall Huawei-innbytte denne morgenen, sammenlignet med en gjennomsnittlig mandag morgen.

'Dette viser at Huawei-brukere forbereder seg på en potensiell enhetsendring i tilfelle ytterligere restriksjoner blir satt på plass mot den kinesiske telefonprodusenten,' sa Liam Howley, CMO hos musicMagpie.

Han la til at verdien av flaggskip Huawei-telefoner som P20 og P30 har svekket seg betydelig det siste året.

'P20 har svekket seg med enorme 81%, mens P30 som først ble utgitt forrige måned, allerede har svekket seg med 46%,' sa han.

Bør du kjøpe en ny Huawei-telefon?

Den bretter seg ned på midten (Bilde: Huawei)

james martin barbara brokkoli

Hvis du planla å kjøpe en ny Huawei- eller Honor-telefon, kan det være verdt å vente inntil det er klart hva selskapet planlegger å gjøre.

Tristan Rayner, seniorredaktør ved Android Authority advarte om at å kjøpe fremtidige Huawei-telefoner ville være en 'reell risiko' under restriksjonene.

'Fremtidige Huawei-enheter vil bli betydelig påvirket,' sa han.

«Vi vet nå at fremtidige enheter ikke kan lastes med Google Play Store, eller de Google-appene som Gmail eller Google Maps.

«Play Services vil heller ikke være tilgjengelig, som er et kjernesett med funksjoner som er ansvarlige for mange underliggende operasjoner på moderne Android-enheter.

'Det gjør det til en reell risiko å kjøpe en Huawei-telefon i dag.'

Huawei

Hvis Google fortsetter å holde tilbake Android-oppdateringer fra fremtidige Huawei-telefoner, kan det kinesiske selskapet bli tvunget til å utvikle sitt eget operativsystem for enhetene, ifølge Wood.

'Huawei har jobbet hardt med å utvikle sitt eget App Gallery og andre programvareressurser på en lignende måte som arbeidet de har gjort med å utvikle sine egne brikkesett for telefoner,' sa han.

«Det er liten tvil om at disse anstrengelsene er en del av dets ønske om å kontrollere sin egen skjebne.

«I fjor spådde CCS Insight at spenningene mellom Kina og USA ville gi et sterkt insentiv for kinesiske selskaper til å lage sitt eget operativsystem for smarte enheter.

'Gitt den siste utviklingen som virker mer sannsynlig enn noen gang.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: