Hvordan en hvit baby kan bli født av en svart mor - statistikken over hudfarge

Ampp3D

Horoskopet Ditt For I Morgen

Catherine Howarth

Catherine Howarth med babyen Jonah og mannen Richard(Bilde: Sunday NEWSAM)



Catherine og Richard Howarth var overbevist om at de hadde fått feil barn ved en feiltakelse - deres nyfødte baby gutt var hvit og ikke mørkhudet som de hadde forventet. Det er en uvanlig historie - men det er ikke første gang det har skjedd. Hvordan skjer denne typen ting og hvorfor?



kjendis storebror 2014 startdato

Moren hans hadde sannsynligvis en hvit stamfar

Babyens far Richard er hvit, men mamma Catherine har mørk hud fra sin nigerianske arv. Gener fra en av hennes forfedre kan ha ligget i dvale i generasjoner - til de ble kastet tilfeldig sammen i den nye babyen, fikk de frem trekk som hadde vært latente så lenge. Dette er det som er kjent som en genetisk/evolusjonær tilbakeføring, eller atavisme .



Hvordan gener bestemmer hudfarge

Melanin er pigmenteringen i huden som bestemmer en persons hudfarge. Grupper av mennesker hvis forfedre bodde nærmere ekvator - der det er mer UV -stråling - har en tendens til å ha mørkere hud.

Men kombinasjonene av gener som kastes opp hver gang en baby blir født, betyr at et blandet rase barn kan være hvor som helst på et spekter mellom sine to foreldre.

Genene som styrer mengden melanin i noens hud opererer under 'ufullstendig dominans' noe som betyr at ingen spesifikk egenskap overstyrer de andre. Alle variantgenegenskapene er fullstendig uttrykt, og visuelt vil dette bety at et barns hud av blandet rase vil være en visuell blanding av foreldrene.



kan du ta paracet mens du er gravid

Dette diagrammet viser hvordan det fungerer med to foreldre med tre hvite hudalleler (genegenskaper) og tre svart hudalleler. Bruken av seks genegenskaper er bare et eksempel for å vise hvordan blandingen kan produsere mange forskjellige kombinasjoner.

En sjanse på en million

Du kan se at sjansen for en baby med kaukasisk hudfarge er 1/64 for foreldre med tre alleler med mørk hud hver. Imidlertid vil sjansene være langt lavere for at dette skal skje i Catherine & s tilfelle, ettersom det recessive genet kan være bare en av 20 alleler - Faktisk ble sjansene for at dette skjedde beregnet til omtrent en i en million!



Men en av en million sjanser skjer. Det er statistikkens natur at statistisk usannsynlige hendelser skjer så ofte. Så det kan være overraskende, men det er ikke ut av det normale.

Svært få mennesker er 100% svarte eller 100% hvite

Diagrammet viser også at få mennesker er 100% hvithudede eller 100% mørkhudede. De aller fleste mennesker faller på spekteret i mellom. Men t Selv om genetikere forstår hudfarge på den måten - det er ikke hvordan samfunnet ser på hudfarge . Sosialt har vi en tendens til å sette folk i mye enklere kategorier: svart eller hvitt eller brunt. Det betyr at vi synes det er vanskelig å forstå naturlig genetisk variasjon. Gjennom historien har den blitt brukt til å rettferdiggjøre kriger og ulikhet.

Født av rasistiske foreldre i Sør -Afrika

Historien om en baby som kommer ut med en overraskende farge, er ikke den første i sitt slag - det har vært mange eksempler på at barn ble født i en annen farge enn foreldrene.

steve fulcher hvor er han nå

En av de tristeste - og mest kjente - historiene er den av Sandra Laing. Sandra er en svartskinnet kvinne født av hvite foreldre i apartheid Sør -Afrika og tvunget til å forlate hjemmet i en alder av ti.

Folk har også fått barn som har forskjellig farge på huden til søsken. I 2005 hadde Kylee Hodgson og Remi Horder tvillingjenter - en svart og en hvit .

Hvis du virkelig er fascinert av å lære om genetiske variasjoner i hudfarge, anbefaler vi denne virkelig flotte Wikipedia -artikkelen som går mye i dybden om emnet.

Se Også: