Hvor mange mennesker viker egentlig TV -lisenser - og når du har lov til det

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du spør folk hvor mange av naboene som ikke betaler lisensavgiften, tror noen at så mange som halvparten gjør det - de tar veldig feil.



Kvinner tror mer at naboene jukser systemet enn menn, og Londonboere tror også mer på at familier i nærheten er på farten.



Men det er Skottland hvor folk mest sannsynlig tror folk unndrar seg, med en av fem som hevder at unnvikelsesgraden er mer enn 50%.



Men nye tall fra TV Licensing viser at rundt 94% av hjemmene har de riktige lisensene, og antallet har ikke endret seg de siste fem årene.

- Det er en stor forskjell mellom hva noen lisensbetalere tror og virkeligheten, sa talsmann for TV -lisensiering, Jason Hill.

'Vi vil at folk skal være klar over at de aller fleste betaler lisensavgiften og at du kan betale TV -lisensen din i vanlige ukentlige, hver fjortende eller månedlige betalinger, fra så lite som £ 6 i uken.



Les mer

Spar penger på TV -pakker
Sky Sports -pakken er £ 114 mindre Slå prisøkningen på Netflix Briter betaler £ 50 i måneden for gratis sport Juridiske rabatter på TV -lisensavgifter

En farge -TV -lisens koster for tiden £ 147 og er nødvendig for alle som ser eller spiller inn TV -programmer slik de vises på TV.



TV -lisensiering besøker eiendommer som ikke reagerer på deres forsøk på å ta kontakt. Hver dag blir mer enn 700 mennesker fanget - med 256 600 boliger som så på TV uten lisens i fjor.

Men mens alle som ser eller spiller inn live -TV - eller bruker iPlayer - må betale lisensen, betyr det ikke at du må betale full pris.

Her er de fulle reglene:

frank carson jim davidson

Når du ikke trenger å betale for en TV -lisens

(Bilde: Getty)

Med unntak av iPlayer, trenger du ikke lisens hvis du ikke ser eller spiller inn live -TV.

Så andre TV-tjenester som kommer i gang, streaming eller nedlasting av programmer etter at de har blitt vist eller programmer som er tilgjengelige online før de vises på TV, teller ikke.

Så uten lisens kan du fortsatt se:

Hvis du ikke ser eller spiller inn live -TV på noen enheter eller bruker iPlayer, kan du gi beskjed til TV -lisensiering ved å fylle ut en erklæring her .

Men vær forsiktig, for mens det er mulig, faller veldig få mennesker i denne kategorien akkurat nå.

Uansett hvilken enhet du bruker og uansett hva du ser på, må du ha lisens for å se programmer samtidig som de vises på TV, for å se eller laste ned programmer på iPlayer, eller for å se en online TV -tjeneste. Færre enn 2% av husstandene ser bare på TV som trenger å komme igjen, så trenger ikke lisens, sa en talskvinne fra TV Licensing. Speilpenger .

tårnet av london valmuer

iPlayer advarsel

Du trenger en lisens for å se iPlayer (Bilde: Getty)

Selv om andre strømmetjenester er fine, må du ha en TV -lisens for å se iPlayer på hvilken som helst enhet - med ett veldig spesifikt unntak.

Noen få heldige - hovedsakelig studenter - har vrikkerom.

TV -lisensiering bekreftet at du er unntatt hvis:

  • Du bruker bare en enhet som er drevet av de interne batteriene til å se live -TV eller se og laste ned programmer på BBC iPlayer; og

  • Du har ikke koblet den til en antenne eller koblet den til strømnettet for å motta TV; og

  • Din faste adresse (utenom termin) er foreldrene dine & apos; hjem; og

  • Foreldrene dine har en gyldig TV -lisens.

Elevene dekkes ikke av foreldrene & apos; lisens, med mindre eleven bare bruker enheter som bare drives av sine egne interne batterier (ikke koblet til en antenne eller strømnettet) og hvis deres faste adresse er foreldrenes hjem, sa en talsmann for TV Licensing til NEWSAM Money.

tidligere engelske kvinnefotballspillere

Du kan ringe 0300 790 6113 for å sjekke om dette unntaket gjelder deg, eller finne ut mer ved å gå til tvlicensing.co.uk/studentinfo

Når du absolutt trenger en TV -lisens

Si din mening om denne historien
Kommenter nedenfor

Alle som ser eller spiller inn direkte TV -sendinger eller bruker iPlayer må ha en TV -lisens - uansett hva de ser på - eller de kan få en heftig bot.

Det betyr at se på en telefon, bærbar PC eller nettbrett fortsatt teller så lenge den sendes. Ja, selv om du bruker andres SkyGo -pålogging hjemme, betyr det at du trenger en, ettersom lisenser er knyttet til adresser.

Hvis du er i et delt hus, kan du godt slippe unna med en lisens for huset - i stedet for en hver - men i nesten alle andre tilfeller trenger du lisens med mindre du aldri ser TV.

Men det er noen gode nyheter - mens du trenger lisens, trenger du kanskje ikke å betale full pris for en.

Juridiske rabatter på TV -lisenser

Ettersom TV -lisenser gjelder adresser, ikke enkeltpersoner, så lenge noen som kvalifiserer for rabatt bor på adressen din og lisensen er i deres navn, drar hele huset fordeler.

Så hvem får rabatt? Eldre briter trenger ikke TV -lisens.

Det betyr at når du når 75 år, kan du søke om en gratis over 75 TV -lisens . De varer i 3 år og sendes ut, forutsatt at du oppgir folketrygdnummeret ditt. Faktisk, hvis du er 74 år, kan du til og med søke om en kortsiktig lisens for å dekke opp til du fyller 75 år.

For det andre, selv om det ikke er gratis, men alle som er blinde (alvorlig nedsatt syn) kan få TV -lisenser til halv pris. Igjen betyr dette at resten av huset er dekket også.

Hvis du leier, trenger du ikke en separat TV -lisens for rommet ditt hvis du har et forhold til huseieren (og bor i hovedhuset) eller en felles leiekontrakt - men trenger en hvis du har et separat leieforhold. avtale for akkurat ditt rom.

Det er også andre ganger du kan få penger tilbake på £ 147.

Studenter som ikke bor på universitetet om sommeren, kan ha krav på refusjon for de siste månedene av lisensen. De kan søke om refusjon, eller få mer informasjon ved å besøke www.tvlicensing.co.uk/studenter eller ring 0300 790 6113.

Hva lisensen din dekker

Hvis du bor et sted med TV -lisens, trenger du ikke en annen hvis du ser på TV på en enhet som går på batterier andre steder (dvs. en nettbrett, telefon eller håndholdt TV) så lenge den ikke er koblet til strømnettet. .

Hvis du er (eller eier) en båt eller en campingvogn, trenger du heller ikke en ny TV -lisens for å se på TV eller bruke iPlayer i det.

beste 4k-TV under £600 uk

Du er også dekket for statiske campingvogner, bobiler og flyttbare hytter - forutsatt at ingen er hjemme og ser på TV mens du bruker dem. Hvis noen er på hovedadressen, du må fylle ut et erklæringsskjema .

Men hvis du har et andre eller fritidshus, leilighet, bungalow eller hytte, trenger det sin egen TV -lisens hvis du skal se live (eller spilt inn live) TV eller bruke iPlayer der - uansett hvilken enhet den er på .

meningsmåling

Er TV -lisensen valuta for pengene?

4000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Hvordan betale

Når du har funnet ut lisensbehovet ditt, er det noen få måter å skaffe dem pengene på:

• Online - folk kan betale online på www.tvlicensing.co.uk/pay info med direkte belastning eller med debet- eller kredittkort

• Direkte belastning - månedlige, kvartalsvise eller årlige betalingsordninger for direkte belastning er tilgjengelige og kan settes opp online på www.tvlicensing.co.uk/directdebit

• Over-the-counter-folk kan betale på et av over 28 000 PayPoint-utsalgssteder over hele landet eller med kontanter eller kreditt-/debetkort.

• Debet- eller kredittkort over telefon - denne funksjonen godtar betaling fra en rekke debetkort, inkludert Maestro, Delta og Connect

• Med post - send en sjekk som er betalt til TV -lisensiering til: TV Licensing, Darlington, DL98 1TL

For å finne ut mer om å betale i ukentlige avdrag i disken, online, via SMS eller telefon på kontantbetalingsplanen, ring 0300 790 6078 eller besøk www.tvlicensing.co.uk/cashplans

Se Også: