Hvor lenge varer Aussie -influensa? Hva du skal gjøre hvis du fanger det - og hvordan du kan unngå det

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hver vinter gir et influensautbrudd tilbake - det store spørsmålet er alltid hvor ille det blir og hvor godt vil vaksinen fungere?



Storbritannias influensasesong gjenspeiler ofte Australias vinter og Aussie -influensa, eller H3N2, utløste tre ganger det normale antallet tilfeller der for seks måneder siden.



Nå har det kommet til Storbritannia - sammen med franske, japanske og andre stammer - som legger et sterkt press på heath -tjenesten.



Så, med Storbritannia på randen av en epidemi, her er hva du kan forvente av den spesielt ekle belastningen fra Australia - og hvordan du kan beskytte deg selv ...

Hva er forskjellen mellom australsk og & apos; normal & apos; influensa?

Symptomene på Aussie -influensa ligner på vanlig influensa - men er mer alvorlige. Symptomer kan omfatte:

  • Smerter i kroppen
  • Hoste
  • Utmattelse
  • Feber
  • Hodepine
  • Mindre trengsel
  • Sår hals
  • Oppkast og diaré

Aussieinfluensa er faktisk en vanlig undergren av det gjennomsnittlige vinterviruset som finnes på den nordlige halvkule, men har blitt kalt Aussie-influensa etter at H3N2-stammen påvirket Australia så hardt i fjor vinter.



er aj pritchard homofil

Hvor lenge varer det?

NHS råd er å besøke lege hvis symptomene dine ikke forbedres etter syv dager.

Høyrisikogrupper må kanskje se en fastlege raskere:



  • over 65 -årene
  • gravide kvinner
  • mennesker med en langsiktig medisinsk tilstand, f.eks. hjerte, lunge, nyre eller nevrologisk sykdom
  • mennesker med et svakt immunsystem, f.eks. på grunn av cellegift eller HIV

Foreldre rådes til å oppsøke fastlege hvis de er bekymret for barnets symptomer.

Er det fortsatt verdt å få influensajabben, og fungerer det for Aussie -influensa?

Hvis du ikke allerede har blitt syk, er det verdt å vurdere å få influensavaksinasjon.

Ja, sier Boots Pharmacist Angela Chalmers: Det er ikke for sent, og til tross for rapporter om det motsatte beskytter den nåværende vaksinasjonen mot Aussie -influensa.

18:18 betydning

Sørg for at du har influensajabben (Bilde: Getty Images)

Folk bør fortsatt få influensajab hvis de ikke allerede har gjort det.

Personer som er mest utsatt for alvorlig sykdom eller død hvis de får influensa, kan fortsatt få vaksinen gratis på NHS, via fastlegen.

Dette inkluderer alle som er 65 år og eldre, de med visse langsiktige medisinske tilstander, personer på sykehjem med lengre opphold, omsorgspersoner og gravide.

Vaksinen tilbys også de fleste barn i alderen to til 11 år - sjekk med fastlegen din.

Men selv om du ikke kvalifiserer for en gratis jab kan du fortsatt få en, med de fleste apotek som tilbyr det privat, inkludert Superdrug fra £ 9,99, Lloyds Pharmacy £ 10, Boots £ 12,99 og Tesco £ 9.

Vil antibiotika hjelpe?

Influensa er et virus, så antibiotika hjelper ikke.

Andre gode strategier for å beskytte deg mot australsk influensa

Du kan ta forhåndsregler for å redusere sjansene for å bli syk

Du kan ta forhåndsregler for å redusere sjansene for å bli syk (Bilde: Stone Sub)

Bruk hansker og vask hendene regelmessig

Selv om nysing og hoste kan spre influensaviruset direkte, er du faktisk mer sannsynlig å bli smittet ved å berøre forurensede overflater - der insekter kan vare i 24 timer eller mer - og deretter berøre øynene eller nesen.

For å bekjempe, vask hendene hele dagen og ha en håndrensende gel i posen din når du ikke får tilgang til en kran.

Bruk vinterhansker på offentlig transport, bruk av en minibank eller betal i en butikk for ytterligere å redusere potensiell bakterieeksponering - samt unngå kontakt med syke mennesker og overfylte områder.

Øk vennlige bakterier

Å ta en daglig probiotika for en vanlig dose med vennlige bakterier kan beskytte mot influensa og kan også øke responsen din mot influensavaksinen, noe som bidrar til å sikre dens effektivitet ifølge forskning.

Øk dine vennlige bakterier (Bilde: Publicity Picture)

Dette kan være spesielt nyttig for eldre som jabben kan være mindre effektiv for.

1001 engel nummer kjærlighet

Fordi tarmen styrer mye av immunsystemet vårt, hjelper det å øke nivået av gunstige bakterier å hjelpe til med å fjerne de dårlige bakteriene som gjør oss syke.

Prøv Bio-kult (£ 9,25 for 30 fra bio-kult.com ).

Øk D -vitaminet ditt

De fleste forkjølelses- og influensaeksperter anbefaler nå en daglig dose D -vitamin gjennom hele vinteren.

cambridge vær møtte kontor

Dette er avgjørende for å støtte immunsystemet vårt, slik at det kan bekjempe influensa, og siden vitamin D er laget av solens virkning på huden vår, er nivåene naturlig mye lavere om vinteren.

Regjeringen anbefaler å ta 10mcg vitamin D daglig fra oktober til mars - men for et sterkere immunforsterkning kan en høyere dose, som finnes i mange kosttilskudd, være nødvendig.

For å unngå Aussie -influensa, øk inntaket av vitamin D (Bilde: Handout)

Prøv: BetterYou Dlux1000, 25 mg (£ 6,95, fra betteryou.com ).

Få hjelp av urter

Forskning fra Common Cold Center i Cardiff har funnet ut at ganske enkelt å ta urt Echinacea som et supplement kan redusere antallet forkjølelse og influensa du får med mer enn 25%.

Prøv: Echinaforce Chewables (£ 5,25 fra avogel.co.uk )

Hva du bør prøve hvis du blir syk med australske influensa

Selv om symptomene - en temperatur, ondt i halsen, hodepine og muskelsmerter - i hovedsak er de samme, kan de være mye mer alvorlige med Aussie -influensa enn ved vanlig influensa, forklarer Dr. Ben Coyle, overlege i Now Healthcare Group.

  • Hold deg varm, hold deg i sengen og hvile.
  • Drikk mye væske for å holde deg hydrert.
  • Velg paracetamol-baserte midler. En studie av Southampton University fant at pasienter som tok paracetamol i stedet for ibuprofen for å lette influensasymptomer, ble raskere. Prøv: Lemsip Max Cold & Flu kapsler (£ 4,19, fra Støvler ).
  • Se fastlegen din hvis du er i en risikogruppe-yngre barn, over 65 år, gravide, så vel som de som har en langsiktig medisinsk tilstand eller et svekket immunsystem, bør alltid oppsøke fastlegen hvis influensasymptomer er alvorlige.
  • Hvis symptomene dine ikke blir bedre etter syv dager, bør friske voksne ellers vurdere å gå til legen.
  • Men hvis du får plutselige brystsmerter, har problemer med å puste eller begynner å hoste blod, bør du gå til A&E umiddelbart.
  • Ikke be om antibiotika - de retter seg bare mot bakterier og kan ikke drepe influensaviruset, så det vil ikke lindre symptomene eller hjelpe deg med å bli frisk.
  • Fastlegen din vil bare foreskrive antibiotika hvis influensa resulterer i en sekundær infeksjon, for eksempel en brystinfeksjon.

Hvor mange har australsk influensa?

Den siste statistikken antyder at rundt 4,5 millioner mennesker i England lider av influensalignende symptomer, med tilfeller som øker med 48% i løpet av en uke.

Noen eksperter spår at dette kan være den verste influensasesongen på 50 år.

hva betyr 316

Fastlegeoperasjoner er angivelig overveldet av pasienter og sykehus har kansellert 55 000 operasjoner for å takle krisen.

Les mer

Forkjølelse og influensa
Hvordan bli kvitt forkjølelse Forskjellen mellom forkjølelse og influensa Australsk influensa Hvor lenge varer influensa?

Hvor påvirkes det?

(Bilde: flusurvey.org.uk)

Influensatilfeller har nå blitt rapportert i alle områder av landet ettersom de to siste områdene som holdt ut hadde hendelser rapportert.

Det nasjonale FluSurvey -kartet, som oppdateres hvert tredje minutt, viser alle typer feil, inkludert den potensielt dødelige Aussie -stammen som truer Storbritannia.

De to siste områdene for å rapportere saker var Dorchester og London City.

Opplastede rapporter på kartet brukes av Public Health England og London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Det var 30 bekreftede tilfeller av Aussie -influensa i helgen i en by alene da den fortsatte å spre seg over Storbritannia.

Sunderland og Durham har et kart over hotspots.

Dr. Richard Pebody, fungerende leder for respiratoriske sykdommer ved Public Health England, sa: Som vi ville forvente på denne tiden av året, har influensanivået økt denne uken.

Dataene våre viser at flere besøker fastleger med influensasymptomer, og vi ser flere mennesker innlagt på sykehus med det.

Vaksinen er det beste forsvaret vi har mot spredning.

Se Også: