Høyesterett pålegger Ryanair å kompensere til tusenvis som er berørt av flyavlysninger

Ryanair

Horoskopet Ditt For I Morgen

Ryanair

Den irske transportøren sa at stoppet som ble kalt av fem fagforeninger forårsaket avbrudd for minst 100 000 passasjerer(Bilde: AFP/Getty Images)



Budsjettflyselskapet Ryanair har blitt pålagt å kompensere tusenvis av passasjerer som tapte økonomisk etter at det avlyste hundrevis av flyvninger på grunn av personalstreik.



Industriaksjonen så forstyrrelser på tvers av europeiske flyplasser, med noen kunder tvunget til å avbryte ferier eller betale for alternative flyreiser for å komme hjem - uten refusjon.



Walk-outs begynte i Spania, Portugal Belgia og Italia over lønns- og arbeidsforhold.

På det tidspunktet sa det irske flyselskapet at stoppet fra fem fagforeninger hadde tvunget det til å avlyse 600 flyvninger over hele Europa 25. og 26. juli, noe som påvirket 100 000 passasjerer.

ipad pro 2021 utgivelsesdato

Høyesterett sa denne uken at personer hvis flyreiser ble forstyrret i løpet av 2018, bør kompenseres.



Til nå hadde flyselskapet nektet å godtgjøre passasjerer med den begrunnelse at 'ekstraordinære omstendigheter' gjaldt.

Ryanair ble tvunget til å kansellere dusinvis av flyvninger over hele Europa etter at kabinpersonalet begynte å streike

Ryanair ble tvunget til å kansellere dusinvis av flyvninger over hele Europa etter at kabinpersonalet begynte å streike (Bilde: Getty)



Imidlertid tok Civil Aviation Authority (CAA) rettslige skritt over Ryanairs nektelse til å betale passasjerer som hadde blitt stående utenfor lommen.

Den argumenterte for at passasjerer hadde krav på kompensasjon i henhold til EU -lov.

I følge CAA, ifølge EU -lovgivningen, fikk passasjerer fremsette krav om EU261 for flyreiser forsinket med tre timer eller mer, kansellerte flyreiser eller når de ble nektet ombordstigning.

Torsdag var Høyesterett enig i CAAs tolkning.

når stenger meningsmålingene Storbritannia

Paul Smith, CAA -direktør, sa: Ryanair har nektet å betale kompensasjon til passasjerer som ble berørt av industrielle handlinger som ble utført av pilotene i 2018. Vi trodde at disse passasjerene faktisk var beskyttet av loven, og at Ryanair ikke kunne kreve forsinkede og kansellerte flyvninger 'ekstraordinære omstendigheter.

Abbey clancy og peter crouch splittes
Den irske transportøren sa at stoppet som ble kalt av fem fagforeninger forårsaket avbrudd for minst 100 000 passasjerer

En demonstrant i avgangshallen på Zaventem internasjonale flyplass nær Brussel etter at passasjerene ble fortalt at flyvningene deres hadde blitt suspendert på grunn av en arbeider & apos; streik (Bilde: Francois Lenoir/Reuters)

Høyesterett er i dag enig i vår tolkning av loven.

Vi er opptatt av å beskytte flypassasjerers rettigheter og er fast bestemt på å sikre at alle flyselskaper overholder sine juridiske forpliktelser.

Luftfartstilsynet ga beskjed om at berørte kunder bør vente på ytterligere informasjon før de fortsetter kravene sine, ettersom Ryanair har rett til å anke avgjørelsen.

Den irske transportøren sa at stoppet som ble kalt av fem fagforeninger forårsaket avbrudd for minst 100 000 passasjerer

Et Ryanair -fly parkerte på asfalten under en streik av pilotene og kabinpersonalet i Tyskland (Bilde: Ralph Orlowski/Reuters)

En fersk undersøkelse av forbrukergruppen Hvilken? fant Ryanair å være et av de dårligst rangerte flyselskapene for refusjon med en kundetilfredshet på bare 13%.

En tredjedel av respondentene som hadde avlyst et fly av det irske flyselskapet, sa at de hadde ventet mer enn tre måneder på pengene tilbake.

Flyselskapet har advart om at det står foran 'det mest utfordrende året' i sin 35-årige historie som følge av reisebegrensninger pålagt på grunn av koronaviruspandemien.

Men den sa at den forventer at etterspørselen vil skyte opp når alle høyrisikogruppene er vaksinert.

810 engel nummer betydning

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: