Heathrow lanserer ny permitteringsordning etter advarsel om 25 000 stillingsnedleggelser

Heathrow Flyplass

Horoskopet Ditt For I Morgen

Passasjertallet har falt med 97% siden pandemien startet da Foreign Commonwealth Office innførte et reiseforbud(Bilde: Getty Images)



Storbritannias største flyplass sa at det er i forhandlinger om å kutte potensielt tusenvis av flere jobber på baksiden av regjeringens nye 14-dagers karantene lov.



Heathrow -sjefer har i dag lansert en frivillig oppsigelsesordning etter advarsler om 25 000 stillinger tidligere denne uken.



Det kommer da passasjertallene i mai fortsatte til et lavt noensinne, ettersom lockdown fortsetter å ramme sektoren globalt.

Flyreiser i forrige måned var 97% lavere enn samme periode i fjor.

I en kunngjøring torsdag sa flyplassen at omstruktureringen av jobben vil fortsette med en tredjedel av lederrollene som allerede er utgått - som påvirker rundt 25 000 av de 75 000 arbeidsstyrken.



Flyplassen sa at den nå også har begynt å restrukturere posisjonene i frontlinjen.

(Bilde: AFP via Getty Images)



Heathrows administrerende direktør, John Holland-Kaye, sa: 'Gjennom denne krisen har vi prøvd å beskytte arbeidsplasser i frontlinjen, men dette er ikke lenger bærekraftig, og vi har nå avtalt en frivillig avgangsordning med våre fagforeningspartnere.

'Selv om vi ikke kan utelukke ytterligere reduksjoner i stillinger, vil vi fortsette å utforske alternativer for å minimere antall tap.'

Tapene på jobben kommer etter hvert som nye regler for passasjerer som kommer til Storbritannia trer i kraft - og sier at folk må isolere seg selv i 14 dager under det siste regjeringstiltaket for å redusere spredningen av koronavirus.

British Airways, Ryanair og easyJet er blant dem som har bestridt tiltaket, blant frykt for at det kan forlenge frysingen av reisesektoren.

Heathrow er for tiden også i samtaler med ministre for å etablere & apos; luftbroer & apos; til lavrisikoland som vil gjøre landet i stand til å starte økonomien på nytt for å beskytte levebrødet innen luftfart og sektorene som er avhengige av det.

Det kommer når luftfartsindustrien krever 12-måneders dispensasjon i forretningspriser for alle flyplasser i England og Wales, noe som samsvarer med støtten til skotske og nordirske flyplasser og Storbritannias gjestfrihets- og fritidssektor.

Forrige måned begynte Heathrow å prøve ut termisk screeningsteknologi i immigrasjonshallen i Terminal 2 og innsjekkingsområdet i Terminal 5.

'Disse forsøkene er en del av et bredere program som ser på hvordan teknologi kan redusere risikoen for å pådra seg eller overføre COVID-19 når du reiser, og i fremtiden kan det bidra til å lage en felles internasjonal standard for helsescreening,' heter det i en uttalelse.

Se Også: