GOD HÅNDTAK

Internasjonale Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Griff Rhys Jones hang utenfor en 30-etasjes New York skyskraper for å rengjøre vinduer i sin nye TV-serie, Greatest Cities of the World.



Han trosset også et besøk på en fødeavdeling for å være vitne til fødselen av et helt nytt tillegg til Big Apple 's 8,2 millioner innbyggere.



Men en av hans største utfordringer i livet kom da han måtte trekke halvliter øl til en pub med tørste pikere.



For Griff, 54, som gjorde sitt navn på slutten av 70-tallet & apos; komedie Not The Nine O & apos; Clock News, har ikke drukket alkohol på 24 år - og er fast bestemt på å beholde det slik.

'Si det slik,' forklarte han, 'det måtte være en ganske større hendelse i livet mitt enn at en produsent sa til meg på en pub, & apos; Griff, ha en halvliter med den urte -purging ale & apos; før jeg sa ja til alkohol igjen.

lee hendrie becky hendrie

'Det må være en mye, mye bedre grunn enn det for å komme av vognen.'



Griff, som er gift med grafisk designer Jo og far til arkitektstudentsønnen George, 24, og kunststudentdatteren Catherine, 21, ga opp alkohol etter å ha fått hepatitt mens han dukket opp i et West End -skuespill.

Han klarte ikke å drikke på et år og oppdaget da at han hadde mistet lysten til det.



Noe som sannsynligvis er like bra.

Når han snakket om sin tidligere manglende evne til å slutte å drikke, sa han: 'Jeg ville elske å kunne drikke et par glass vin og la det være der, men jeg var en av de som ikke kunne.

'Det var som peanøtter. Hvis jeg begynner å spise peanøtter, har jeg på slutten av kvelden spist en kilo. '

Så selv om hans tørst etter sprit kom tilbake, ble Griff alt i alt.

'Det har vært tider siden jeg har savnet det fryktelig, men nå savner jeg det ikke i det hele tatt. Det er ikke en del av livet mitt.

Kaffe, ja, men ikke alkohol, sier han.

«Det som er morsomt er måten andre mennesker reagerer på at du ikke drikker alkohol. Jeg husker at jeg for noen år siden spilte poker med Keith Allen, Lily's far.

'Vi hadde gjort det i flere måneder da han en kveld gikk til baren i klubben vi var i for å kjøpe noe å drikke og spurte meg hva jeg ville.

'Han ble virkelig krysset da jeg fortalte ham at jeg ikke drakk noe sterkere enn kaffe og det var spenning mellom oss.

'Jeg mistenker at Keith kan ha følt seg litt flau over å ikke legge merke til at jeg ikke drakk alkohol, men det var definitivt et lite øyeblikk om det.

'Jeg liker å være rundt folk som drikker, men rundt klokken to om morgenen sier jeg & bye-bye & apos; fordi drikkerne har dratt til et annet sted, og jeg ikke lenger kan snakke med dem.

'Enten jeg er i en bar eller på en fest, kommer jeg med mine unnskyldninger og drar.'

Hvis Griff har vært ekstremt vellykket med å kutte ut sprit, innrømmer han at han har vært en mindre vinner når han fortsatte å beherske sinnet. Og også hans overveldende ønske om å ta avgjørende beslutninger, ofte med uheldige konsekvenser.

Han ble nylig merket & apos; Britain's Angriest Man & apos; av media, og til tider er det lett å se hvorfor.

Han er veldig meningsfylt. Han regner for eksempel med at det er noe 'litt rart' med voksne menn som kjenner hver eneste linje i Star Wars.

Og til og med Doctor Who kan få tilbake ryggen. Han sier: 'Jeg vet at alle på TV blir veldig begeistret for Doctor Who, men jeg har aldri sett den siden den kom tilbake til skjermene våre og har ikke noe ønske om det.

'Det lei meg sjeldent da jeg så det som 15-åring, og det kan muligens gjøre det igjen.

'Noen av avisene stemplet meg & quot; Storbritannias & quot; Angriest Man & apos; etter at jeg filmet de siste dokumentarfilmene for BBC2 om sinne mens jeg syntes det var litt urettferdig.

'Jeg blir sint - jeg hadde ikke laget programmene hvis jeg ikke hadde gjort det - men det er sannsynligvis sintere mennesker enn meg i nærheten.

'Det som var veldig interessant, da jeg lagde disse programmene, var erkjennelsen av at jeg hadde et karaktertrekk som er langt mer skadelig for meg enn mitt sinne. Det er denne tvangen til å si ja til å gjøre ting som jeg så angrer lenger ned på linjen.

'Noe som virket så bra, for seks måneder siden, virker plutselig ikke så bra når du står opp klokken seks om morgenen og filmer til klokken 11 om natten - og mengden arbeid du gjør er hindrer deg i å se familie og venner i dager eller uker i strekk. Men konsekvensen av å si ja så mye er at jeg sannsynligvis jobber for mye. Jeg jobber absolutt like hardt som jeg noen gang har gjort, og jeg vet ærlig talt ikke hvorfor jeg gjør det.

'Jeg tror absolutt ikke at jeg noen gang har klart å få balansen mellom arbeid og privatliv tilfredsstillende.

'Og det kan ha vært prosjekter jeg burde ha sagt nei til, der jeg har tenkt, halvveis i filmingen,' Hva er det med meg? Hvorfor i all verden sa jeg ja til dette? & Apos;

'Denne galskapen ser til og med ut til å omfatte programmene selv.

'Jeg har sett programmet jeg har laget om Paris for serien om Greatest Cities Of The World, og det er denne sekvensen der jeg tydeligvis blir altfor spent for mitt eget beste.

'Jeg sitter der og tenker:' Ro deg ned, du lure - du vil gjøre deg selv en ugjerning '.

'Jeg vet at min kone Jo var litt forstyrret over at jeg ble offentliggjort med sinne og laget et par TV -dokumentarer om emnet, men jeg kunne bare ikke hjelpe meg med å si ja.

'Jeg får denne vanvittige impulsen til å gjøre noe, lage et bestemt program - kanskje jeg nå burde lage en dokumentar om å få gale impulser til å gjøre ting.

'Problemet er at jeg allerede har sagt ja til for mange andre ting i år, så jeg ville ikke ha tid.'

Griff har faktisk nylig tatt over etter Denis Norden som programleder for It & apos; ll Be Alright On The Night, viser bloopers, og ITV planlegger å overføre de to første programmene han har skutt senere i år. Han har også sagt ja til å filme flere Three Men In A Boat, BBC -dokumentarserien der han og showbiz -vennene Rory McGrath og Dara O 'Briain seiler ned britiske vannveier i forskjellige typer håndverk.

Griff vil bruke mye av denne måneden på å lage den nye serien med programmer i Cornwall.

'Jeg håper bare at det ikke er for utfordrende, ikke for kaldt og stormfullt,' sier han, men ser ut som om han trolig må våkne litt, med et ansikt fullt av kulde vann.

Han nekter å innrømme å føle seg så utmattet som han ser ut, men avslører at han har jobbet praktisk talt hver dag i år.

Hans eneste time-off kom da han tok to korte turer til Sør-Frankrike for å seile båten Undina, fortøyd ved Marseille.

som skjøt stuart i eastenders

'Jeg har filmet en av It & apos; ll Be Alright On The Nights, sinne -dokumentarfilmene, de tre dokumentarfilmene om verdens største byer, New York, London og Paris.

'Jeg har blitt president i Civic Trust, og jeg har deltatt i å drive et produksjonsselskap basert i Cardiff som heter Modern. Så det har ikke vært mye fritid.

'Sønnen min George kalte meg en fraværende far da jeg seilte rundt i Østersjøen og filmet en serie for BBC for noen år siden, og dette året har vært spesielt gal, helt gal.'

Cambridge University -utdannet Griff spilte hovedrollen i komedieskisseprogrammet Not The Nine O & apos; Clock News med Mel Smith, Rowan Atkinson og Pamela Stephenson.

Han og Mel spilte også for latter i TV -komedieshowet Alas Smith And Jones.

Det var et ekstremt verdig partnerskap, ikke minst fordi paret dannet TV-produksjonsselskapet Talkback som ble pisket for en iøynefallende 62 millioner pund i 2000.

Salget, på høyden av børsboomen, sies å ha skaffet Griff minst 20 millioner pund. Så i sannhet trenger denne arbeidsnarkomanen ikke slite i det hele tatt, hvis han var så tilbøyelig. I dag eier den stjernen som er født i Cardiff luksushus i Suffolk og Londons Soho, sistnevnte en enorm georgisk eiendom som er omgjort fra en blokk. Til tross for sin rikdom, innrømmer han å være forsiktig når det gjelder penger.

Seerne så ham kjøre sin lille Vauxhall -folkebil i BBC -serien hans om sinne, og det er ikke hans stil å slå på luksus.

Han sier: 'Mitt svar på å bli gitt en stor sum penger ville være å be om ekspertråd og deretter investere dem.

'Det var en tid da jeg ønsket å kjøpe en stor stor skog, men ikke for investeringsformål, men for sjansen til å gå og lytte til fuglene.

'Men Clive Anderson, min gamle venn, slo meg heller mot den, og jeg har ikke lenger lyst.

'I utgangspunktet spiller jeg trygt når det gjelder penger.'

Verdens største byer med Griff Rhys Jones, ITV1, onsdager, 21.00.

& apos; Vin er som peanøtter. Hvis jeg begynner på nøtter, fortsetter jeg til jeg har hatt en kilo & apos;

Pappa til Lily Allen Keith ble skikkelig sur da jeg fortalte ham at min eneste sterke drink var kaffe & apos;

Se Også: