Gaskjeler skal 'forbys fra 2025' - hva det betyr for ditt hjem forklart

Energiregninger

Horoskopet Ditt For I Morgen

Husholdninger blir advart om at gasskjeler kan forbys fra 2025 under planer om å håndtere klimaendringer og hjelpe verden med å nå sine nullutslippsmål.



Det er ett av 400 tiltak som blir innfaset for å håndtere global oppvarming, med andre endringer, inkludert et forbud mot salg av forurensende bensin- og dieselbiler innen 2030.



2 mynter verdt 1000

Når gass produseres, frigjør den karbonutslipp til miljøet, noe som igjen bidrar til det generelle klimaproblemet.



For å takle det sa International Energy Agency (IEA) at ingen nye kjeler med fossilt brensel skal selges fra 2025, bortsett fra der de er kompatible med hydrogen.

En gasskjele med varmepumpe kan spare huseiere i et firesengs hus 1.300 pund i året på varmeregningene sine

En gasskjele med varmepumpe kan spare huseiere i et firesengs hus 1.300 pund i året på varmeregningene sine (Bilde: Getty)

IEA sa at veien til å redusere utslipp til 'netto null' innen 2050, som er nødvendig for å forhindre farlige temperaturstigninger, er 'smal, men fortsatt mulig'.



Global oppvarming på mer enn 1,5C over førindustrielle nivåer kan skade økosystemer og jorden gjennom mer ekstremt vær og høyere havnivå.

Fatih Birol, IEAs administrerende direktør, sa: 'Omfanget og hastigheten på innsatsen som kreves av dette kritiske og formidable målet, gjør dette til den kanskje største utfordringen menneskeheten noensinne har stått overfor.'



Hva det betyr for hjemmet ditt

Det er advarsler om at fra 2023 vil nybygde hjem være pålagt å ha karbonfattige alternativer, for eksempel elektriske varmepumper installert i stedet for tradisjonelle kjeler.

For alle andre må huseierne bytte sine gamle gasskjeler i løpet av de neste åtte årene.

Akkurat nå installeres rundt 30 000 varmepumper hvert år i hjem i Storbritannia, men regjeringen ønsker å øke dette til 600 000 i året innen 2028 -målet.

Ofgem har sagt at den også ser på forskjellige måter å gjøre boliger elektriske på, for eksempel ved å bruke strøm til å drive varmepumper.

Varmepumper og nettverk med lavt karboninnhold kan legge til 5000 pund i prisen på en nybygg, på grunn av ofte gulvvarme og større radiatorer. Det kan sammenlignes med en typisk kjele på 1000 pund.

Men å bytte ut en gasskjele med en varmepumpe kan spare huseiere i et firesengs hus på 1300 pund i året på varmeregningene, ifølge tall fra Rated People.

En rapport fra More Than viser at 49% av huseierne planlegger grønnere forbedringer av hjemmene sine i løpet av de neste 12 månedene.

Rundt åtte av ti mennesker sa at de håper å erstatte gasskjelen med grønne alternativer, med en av fire som ønsker å installere et solvarmeanlegg.

Andrew Moore, på Mer enn forsikring, sa: Huseiere har muligheten til å omfavne grønnere alternativer for å varme opp hjemmet sitt.

'Ved å installere mer energieffektive varmesystemer, kan huseiere spare opptil 8 700 kg karbonutslipp fra å komme inn i atmosfæren hvert år, og opptil 183 pund på den årlige energiregningen.

Hvilke alternativer finnes og hvor mye koster de?

Vi spurte Thomas Goodman, konstruksjonsekspert hos MyJobQuote, for å få råd om hvilke alternativer med lavt karbonutslipp som er tilgjengelig for britiske husholdninger og hvor mye de vil koste å bruke.

'I 2019 kunngjorde den britiske regjeringen sine planer om å forby gasskjeler og oppmuntre til bruk av karbonfattige alternativer i britiske husholdninger, sa han.

'Her er noen grønnere oppvarmingsalternativer du kan vurdere:'

Varmepumper

Varmepumper er et effektivt miljøvennlig alternativ som drives av elektrisitet. De arbeider ved å bruke små mengder strøm for å samle varme fra kalde rom, som deretter slippes ut i varme områder.

Både luft- og grunnvarmepumper er pålitelige hele året. De er også klassifisert som en bærekraftig kraftkilde, ettersom de bruker naturlig varme og ikke avgir noen klimagasser.

Kostnaden for å installere en varmepumpe er betraktelig høy på rundt £ 900 til £ 1300. Å ha en varmepumpe montert kvalifiserer imidlertid til Renhiable Heat Incentive (RHI) -betalinger.

For et typisk hjem med to eller tre soverom kan du motta rundt 1300 pund for en grunnvarmepumpe eller over 2500 pund for en varmepumpe for luft.

De fleste familier bør forvente en reduksjon i energiregningene når de bruker en varmepumpe, ettersom de produserer en stor mengde varme med bare en liten strøm.

Driftskostnader: Driftskostnadene varierer fra 870 pund til over 1 000 pund per år for en firemannsholdning for både romoppvarming og vann.

Kjeler av biomasse

En biomassekjele er et godt grønt alternativ til en gasskjele, ettersom de i stedet for gass hovedsakelig drives av brennende tømmerstokker, flis, pellets. Imidlertid kan mat, industri- og dyreavfall også brukes.

Prosessen med å brenne materialene er bærekraftig, ettersom nivået av karbondioksid som produseres er lik mengden som frigjøres under anleggets voksende tilstand.

Dette sikrer kvalifisering for RHI -utbetalinger, ettersom du kan motta opptil 2,85 pund per kWh med en biomassekoker, så lenge du velger en trepellettdrevet komfyr.

Før du investerer i en biomasse -kjele, bør du være oppmerksom på de høye forhåndskostnadene, ettersom installasjon av denne kjelen kan koste alt fra £ 5000 til £ 25.000.

x faktor nipslip

Det kan også ta opp en betydelig mengde plass, så du må sørge for at du har riktig plass før kjelen er montert.

Driftskostnader: Du kan gjøre betydelige besparelser med en biomassekjele, ettersom de årlige driftskostnadene for en gjennomsnittlig husholdning har en tendens til å bli priset til 860 pund for en trepelletsmodell eller litt over 890 pund for en flisbiomassefyr.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: