Gareth Thomas truet av utpressere som ønsket å avsløre HIV -diagnose

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Gareth Thomas ble truet av syke utpressere da han prøvde å holde hiv -diagnosen hemmelig for familie og venner.



Rugbyhelten avslører i dag hvordan det tvang ham til å dele nyheten om sykdommen sin til mamma og pappa - det vanskeligste han sier han noen gang har måttet gjøre.



Gareth forteller om truslene som satte ham på det mørkeste stedet noensinne da han avslører en annen mer gledelig hemmelighet - at han nå er lykkelig gift med ektemannen Stephen.



Den 45 år gamle walisiske legenden sier: Jeg har blitt truet av folk som sa at de ville gi fra meg hemmeligheten min. Det er sykt, og jeg har vært gjennom helvete.

Jeg ble utpresset, og i tankene trodde jeg at du bare blir presset for noe virkelig ille, noe som forsterket følelsen av skam.

Gareth Thomas og foreldrene hans Yvonne og Gareth



Når noen andre vet en så stor hemmelighet som at de kan bestemme din lykke eller tristhet hver morgen og bruke den som et våpen mot deg og din familie.

danny dyer aksepttale

Det satte meg på det mørkeste stedet noensinne. Jeg følte at jeg mistet kontrollen over mitt eget liv.



Gareth skjulte først den ødeleggende diagnosen for sine kjærlige foreldre Yvonne, 70, og Barry, 69, i årevis.

Men han bestemte seg til slutt for å fortelle dem og hans to eldre brødre Steven og Richard etter å ha fryktet at hans hemmelighet var i ferd med å bli avslørt.

Da jeg ble diagnostisert bestemte jeg meg med en gang for ikke å fortelle familien min det. Jeg ønsket å beskytte dem, og jeg ville ikke sette dem gjennom smerten, sier han.

Men så innså jeg at jeg måtte være sannferdig med familien min og vennene mine - og sakte, etter hvert som jeg begynte å fortelle dem, ga det meg kraft.

Den walisiske rugbylegenden Gareth Thomas snakker om å leve med hiv (Bilde: Rowan Griffiths/Sunday NEWSAM)

Å fortelle foreldrene mine var en av de vanskeligste samtalene jeg noen gang har hatt - fordi jeg ville gjort alt for ikke å skade dem.

Yvonne, en pensjonert sykehussekretær, og Barry, en tidligere postbud, slet først med å forstå Gareths diagnose og ble igjen fryktet det verste etter å ha levd gjennom AIDS -krisen på 1980 -tallet.

Gareth sier: Jeg kunne se at de var redde for meg da jeg først fortalte dem det.

Men jeg forklarte alt for dem og fortalte dem at jeg ikke dør, hvorfor jeg ikke dør og at - på grunn av medisinen jeg bruker - viruset ikke kan overføres til andre.

De sa: 'Du er vår sønn, og hvis du forteller oss at du ikke er syk og livet ditt ikke er i fare, er det bra nok for oss, og vi vil støtte deg'.

Mine foreldre og mine nærmeste har det bra med det.

Jeg var bekymret for hvordan det ville påvirke dem, men jeg tror noen ganger at jeg undervurderer folk. De er fantastiske.

Prins William går på banen med den walisiske rugbyspilleren Gareth Thomas (Bilde: WireImage)

Gareth sier at ektemannen Stephen, holdt hemmelig til nå, ikke har HIV.

zoe balls kjæreste dør

De bor sammen med Stefans 23 år gamle datter Anna i den walisiske byen Bridgend.

Paret, som møttes mens de begge hjalp til med å lære problemer i skolen, giftet seg for nesten tre år siden foran rundt 70 nære venner og familie, inkludert Gareths nære venn ‘H’ fra popbandet Steps.

Gareth - en venn til kongelige som ble invitert til bryllupet til William og Kate - sier: Jeg og Stephen har vært sammen fire og et halvt år, og jeg fortalte ham om diagnosen min tidlig i forholdet vårt.

Antall diagnoser har sunket

Antall briter som er diagnostisert med hiv, falt igjen i fjor til 4.484 - fra en topp på 7.982 i 2005.

Av de sist berørte var 1.908 homofile eller bifile menn og 1.550 var heterofile, inkludert kvinner.

Ytterligere 94 personer smittet viruset ved å injisere medisiner og 98 via andre eksponeringer, inkludert smitte fra mor til barn, helse-relatert arbeid og blodprodukter.

Årsaken til de gjenværende diagnosene er ukjent.

Public Health England -statistikken viser at 96 142 mennesker får omsorg for HIV, en stor økning fra 65 249 i 2009.

Viruset har passert mellom mennesker i flere tiår, men ble først identifisert på 1980 -tallet.

Lider opplever en kort influensalignende sykdom, da HIV svekker immunsystemet og viser tegn på andre plager.

Disse inkluderer vekttap, nattesvette, en økning i forkjølelsessår og hovne kjertler. Fram til begynnelsen av 90 -tallet ble de fleste mennesker med HIV senere diagnostisert med AIDS.

Nå, takket være moderne antiretroviral behandling, er det svært få i Storbritannia som utvikler alvorlige hiv-relaterte sykdommer.

I fjor var det 473 dødsfall blant hiv -lider.

'Stephen er fra dalen og er ikke vant til medieoppmerksomhet eller ideen om å gi intervjuer, men han elsker meg og støtter meg 100% i det jeg gjør.

økse-ansikt gråte baby

Jeg var redd for å fortelle ham det, men jeg husker at jeg tenkte: 'Hvis du er den jeg tror du er, vil dette ikke være et problem'.

Og hvis det hadde vært et problem, så hadde det ikke vært den riktige kampen uansett.

Gareth Thomas i løpet av sine dager som ekspert (Bilde: ITV)

Stephen hadde mangel på kunnskap om hiv på den tiden, noe som var bra fordi det betydde at han ikke hadde stigmaet til det mange mennesker har - og ingenting skremmer ham.

Det er så mange falske misoppfatninger, utdaterte meninger og unøyaktig informasjon på internett om HIV.

Leger sier alltid at ikke Google 'hva vil skje hvis jeg har HIV?' Medisinen jeg bruker nå gjør at viruset ikke kan overføres.

Les mer

john forgeham italiensk jobb
Gareth Thomas
Gareth Thomas lever med HIV & apos; Thomas truet med utpressing & apos; Øyeblikket kom Gareth Thomas ut til kona Thomas henvendte seg til Labour MP for å få støtte

Det er ingen mulighet for at det i det hele tatt blir overført fra noe - blod, spytt eller sex. Folk vil si: 'Du har HIV på grunn av din livsstil'. Men de vil også ha diabetes eller høyt blodtrykk på grunn av livsstilen.

Jeg har lært å takle diagnosen min, og jeg sier alltid nå: 'Jeg lever med HIV'. Jeg vet at jeg har HIV, men HIV har ikke meg. Det styrer meg ikke. Jeg lever med det. Det er lettere for meg å si det i den terminologien fordi det gjør det lettere for meg å godta.

Gareth Thomas i aksjon for Wales (Bilde: Getty)

Gareth Thomas i aksjon for Wales rugby league -side

Det gjør en slik forskjell. I vårt daglige liv nevner jeg og Stephen aldri HIV nå fordi det ikke er nødvendig. Det er under kontroll, og Stephen og Anna vet begge hva de trenger å vite.

Gareth skapte overskrifter rundt om i verden da han kom ut mens han fremdeles var en profesjonell rugbyunion -stjerne i desember 2009.

I 2010 ble han kåret til en av de 101 mest innflytelsesrike homofilene i Storbritannia og mottok Stonewalls Årets helt av prisen.

Siden har han gitt en rekke idrettsutøvere råd, fra dykker Tom Daley til cricketspiller Steven Davies, om hva de kan forvente når de deler hemmeligheten bak seksualiteten.

Gareth Thomas

Gareth Thomas under hans rugbydager i Wales (Bilde: Getty)

Og han håper nå at han ved å avsløre at han er hiv -positiv kan inspirere andre igjen.

Gareth legger til: Jeg vil aldri være stolt over å være hiv -positiv, men jeg aksepterer det, og jeg har det bra med det nå.

Jeg kunne ikke engang ha tenkt meg å gjøre dette for seks måneder siden, men jeg er klar nå.

Jeg håper at ved å fortelle historien min kan jeg hjelpe andre mennesker. Det er det jeg vil oppnå.

Se Også: