Fra september trenger du en TV -lisens for å se BBC iPlayer - alle spørsmålene dine er besvart

Tv -Lisensiering

Horoskopet Ditt For I Morgen

BBC iPlayer

Selv om du får tilgang til BBC iPlayer via Sky, Virgin Media, Freeview eller BT, må du ha en TV -lisens(Bilde: BBC)



Om bare en måned vil BBC iPlayer -seere være lovpålagt å ha full TV -lisens, ettersom regjeringen slår ned på & apos; iPlayer -smutthullet.



Fra 1. september må husholdninger dekkes av en lisens for å laste ned eller se BBC -programmer på forespørsel, inkludert innhenting av TV - etter en kjennelse fra parlamentet 7. juli.



For øyeblikket trenger husholdninger bare lisens for å se kringkastings -TV - inkludert gjennom Sky og Freeview - men nye lover betyr at du må ha en lisens på 145,50 pund i året for å se live BBC -kanaler, streame eller laste ned programmer på forespørsel.

Endringene påvirker ikke andre strømmetjenester, for eksempel ITV Hub , Alle 4 , Amazon Prime og Netflix .

TV -lisensiering sier imidlertid at du trenger en lisens hvis du får tilgang til iPlayer via en annen leverandør, for eksempel Freeview , Freesat , YouView Sky , Virgin Media , BT Vision , eple , År eller Amazon .



Alle som bruker online-innhentingstjenesten fra midnatt 1. september uten å være dekket av en gyldig lisens, bryter loven og risikerer straffeforfølgelse og en bot på opptil 1000 pund-samme straff for brudd på gjeldende regler.

Bare 31 dager igjen til dommen trer i kraft, vil det bli lagt ut en rådgivende melding på iPlayer -siden - og TV Licensing sender brev til ulisensierte adresser som informerer dem om endringen i loven.



Hvis du allerede har en TV -lisens, trenger du ikke gjøre noe.

Hva sier TV -lisensiering?

'Fra og med 1. september 2016 betyr en lovendring at du må være dekket av en TV-lisens for å laste ned eller se BBC-programmer på forespørsel-inkludert catch-up TV-på BBC iPlayer .

'Dette gjelder alle enheter, inkludert en smart -TV, stasjonær datamaskin eller bærbar datamaskin, mobiltelefon, nettbrett, digital boks eller spillkonsoll'.

Ifølge TV Licensing, hvis du ikke trenger lisens, trenger du å fylle ut en & lisens ikke nødvendig & apos; erklæringsskjema - men dette kan omfatte en husstandskontroll av TV -lisensmyndigheten.

Den sier at disse inspeksjonene finner at en av seks husholdninger gjør det - og kan føre til straffeforfølgelse pluss en bot på 1.000 pund.

Hvis du ikke har en TV -lisens for øyeblikket, kan du registrere deg online på www.tvlicensing.co.uk .

Hvis du er 75 år eller alvorlig nedsatt syn, kan du være kvalifisert for en konsesjon. Finn ut mer om hvordan du søker på gratis over 75 lisens når du er over 74 år blind konsesjonskonsesjon .

Vil denne lovendringen gjelde for studenter?

Student som bruker bærbar datamaskin i et universitetsbibliotek

Studentene må dekkes for å se iPlayer på forespørsel (Bilde: Getty)

Ja. Alle som laster ned eller ser på BBC-programmer på forespørsel-inkludert catch-up TV-på BBC iPlayer, må dekkes av en TV-lisens. Som før må du være dekket av en TV -lisens for å se eller spille inn live TV på en hvilken som helst kanal.

Blir jeg dekket til å bruke BBC iPlayer når jeg er på farten eller i utlandet?

Hvis du allerede har en TV -lisens for adressen din, kan du laste ned eller se iPlayer når du er på farten, forutsatt at enheten du bruker for å se eller laste ned programmer, ikke er koblet til strømnettet på en egen adresse. Hvis enheten er koblet til en egen adresse, må du dekkes av en lisens på den adressen.

For øyeblikket kan du ikke streame eller laste ned programmer på iPlayer mens du er i utlandet. Men du bør ha tilgang til programmer du har lastet ned før du drar til utlandet (tilgjengelig i 30 dager etter at de er vist på direktesendt TV).

meningsmåling

Bør vi trenge en TV -lisens for å se iPlayer?

1000+ STEMMER SÅ LANGT

JAIKKE

Se Også: