Facebook '10 års utfordring' kan brukes på godt og ondt takket være AI

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Folk elsker en Facebook utfordring, fra å legge ut tilfeldige filmstillbilder til albumene som definerer livet ditt. Men den siste trenden kan brukes til langt mer skumle formål, hevder en forfatter.



Kate O'Neill tvitret om tendensen som tyder på at det ville være en veldig fin måte for Facebook å trene en kunstig intelligens for å forstå menneskets aldringsprosess. Kommentarene hennes gikk viralt, sannsynligvis med god grunn.



har joe pasquale dødd

Ideen hennes var enkel. Du tar en mengde innlegg merket med #10yearchallenge eller leter rett og slett etter offentlige innlegg som bruker nøkkelordene, og du inntar disse bildene til en kunstig intelligens.



Instagram

Derfra kunne AI utvikle en forståelse av aldringsprosessen som kan brukes til enten godt eller ondt.

Politiet kan for eksempel bruke den resulterende algoritmen til å aldre bilder av personer som har vært savnet en stund. Eller de kan fange kriminelle som har unngått arrestasjon i årevis.

Og i den mer skyggefulle enden av spekteret kan det brukes av kosmetikkselskaper for å målrette mot brukere som er synlig aldrende raskere.



For de som gikk glipp av det, innebærer 10 års utfordringen å legge ut et bilde av deg selv fra overraskende 10 år siden og ett fra i dag.

Alle fra skolevennene dine til kjente personer har deltatt.



Video laster innVideo utilgjengeligKlikk for å spille Trykk for å spille Videoen spilles av automatisk snart8AvbrytLeke nå

Det er imidlertid viktig å påpeke at det ikke er noe som tyder på at Facebook sto bak 10 års utfordringsmani. Det er heller ikke noe som tyder på at den bruker bildene på denne måten.

Problemet er at Facebook har mistet så mye tillit de siste årene at folk begynner å se på det med stor mistenksomhet – noe de må akseptere, og jobbe for å fikse.

Og selvfølgelig kan det ikke hende det

laura fra love island

Så blir bildet ditt brukt til å lære maskinene om menneskelivets skjørhet? Sannsynligvis ikke. Kan det være? Nesten sikkert, ja.

Sosiale medier
datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: