Facebook-sjef slutter i jobben og lever som en RECLUSE og hevder at maskinene 'ødelegger jobber' og vil utløse en 'stygg' revolusjon

Teknologi

En tidligere Facebook-sjef har sagt opp jobben sin og lever nå som en eneboer i villmarken – fordi han er overbevist om at maskinene vil ta over verden.Antonio Garcia Martinez jobbet som prosjektleder for sosiale medier-giganten i Silicon Valley, men ble livredd av teknologiens nådeløse fremmarsj.


Han regner med at maskiner vil ha tatt halvparten av menneskehetens jobber innen 30 år, og utløst opprør og væpnet konflikt.rochelle og marvin humes

Så han sa opp jobben, flyktet fra hjemmet sitt og bor nå i skog nord for Seattle med en pistol for beskyttelse.


Han snakket med den nye todelte BBC2-dokumentaren 'Secrets of Silicon Valley', som utforsker den økende innflytelsen fra teknologihuben på global utvikling.

Antonio Garcia Martinez jobbet som prosjektleder for Facebook (Bilde: Twitter)Mr Martinez sa: 'Hvis verden virkelig tar slutt, kommer det ikke til å være mange steder å løpe.

«I løpet av 30 år vil ikke halvparten av menneskeheten ha jobb. Det kan bli stygt. Det kan bli en revolusjon.


«Jeg har sett hvordan verden vil se ut om fem til ti år.

«Du tror det kanskje ikke, men det kommer, og det kommer i form av en selvkjørende lastebil som kommer til å kjøre over deg.

betydningen av tallet 24

«Det er 300 millioner våpen i dette landet, en for hver mann, kvinne og barn, og de er for det meste i hendene på de som blir økonomisk fordrevet. Det kan bli et opprør.

(Bilde: Twitter)

«Du skjønner det ikke, men vi er i et kappløp mellom teknologi og politikk, og teknologer vinner. De ligger langt foran.

'De vil ødelegge arbeidsplasser og forstyrre økonomier før vi i det hele tatt reagerer på dem, og vi burde virkelig tenke på det.'

Han sa at andre tidligere Silicon Valley-ansatte også hadde sagt opp og bodde på land isolert fra samfunnet fordi de var like redde for fremtiden.

Programvert Jamie Bartlett, direktør for Center for the Analysis of Social Media, sa: 'Teknologigudene selger oss alle en bedre fremtid, men Silicon Valleys løfte om å bygge en bedre verden er avhengig av å rive opp verden som den er. De kaller det «avbrudd».

'Mantraet til Silicon Valley er at disrupsjon alltid er bra, og gjennom smarttelefoner og digital teknologi kan vi skape mer effektive, mer praktiske, raskere tjenester og alle vinner på det.

Mark Zuckerberg i den første direktesendte videoen på Facebook HQ

Mark Zuckerberg viser frem Facebooks hovedkvarter (Bilde: Facebook)

«Men bak den vakkert designede appen eller den glatte plattformen er det en ganske brutal form for kapitalisme som utspiller seg, og den etterlater noen av de fattigste menneskene i samfunnet.

«Det er en risiko for at Silicon Valleys løfte om å bygge en bedre verden kan påføre millioner av oss en marerittfremtid.

«Den store hemmeligheten i Silicon Valley er at den neste bølgen av forstyrrelser kan rive i stykker måten kapitalismen fungerer på, og som et resultat kan måten vi lever livene våre på bli fullstendig transformert. '

Kunstig intelligens-pioner Jeremy Howard sa: «Folk er ikke redde nok.

betydningen av nummer 711

'De sier 'Ikke bekymre deg for det, det vil alltid være flere jobber'.

(Bilde: Westend61)

«Og det er basert på denne rent historiske tingen om at det har vært en revolusjon før, den ble kalt den industrielle revolusjonen, og etter den var det fortsatt nok jobber, derfor vil denne nye, totalt annerledes, totalt urelaterte revolusjonen også ha nok jobber.

'Det er et latterlig kortsiktig, meningsløst argument som utrolig smarte mennesker kommer med.'

Han sa at hvis samfunnet ikke gjorde noe, ville en 'liten klasse av samfunnet' eie 'all kapitalen og alle dataene og alle andre tilfører ingen økonomisk verdi, blir foraktet av klassen som har ting fordi de er verdiløse' og skaper ' massiv sosial uro».

Secrets of Silicon Valley er på BBC2 klokken 20 lørdag 6. august

[data-redesign-embed]' data-priority='1' data-rec-type='WhatsHot' data-source='https://recommendations.data.tm-awx.com/fallback/mostReadChannel' datatelling ='3' data-display='list' data-numbered='true'>Mest leste
Ikke gå glipp av