Facebook kan låse deg ute fra din egen konto med mindre du laster opp et 'klart' bilde av ansiktet ditt

Teknologi

Facebook truer med å låse brukere ute fra kontoene deres med mindre de laster opp et 'klart' bilde av ansiktet deres.

Det nye identitetsbekreftelsessystemet er det sosiale nettverkets siste forsøk på å dempe spredningen av kunstig intelligente «bots» – programvareapplikasjoner som kjører automatiserte oppgaver over internett.

Facebook er bekymret for spredningen av roboter, etter at de ble koblet til spredningen av falske nyheter og propaganda i forkant av det amerikanske valget og EU folkeavstemning .

Det nye systemet krever at brukere laster opp et bilde av seg selv som tydelig viser ansiktet deres, for å bevise at de er den de sier de er.

Smilende tenåringsjente tar en selfie med smarttelefon

(Bilde: REX/Shutterstock)

Bildetesten er ment å hjelpe Facebook med å 'fange mistenkelig aktivitet på forskjellige steder for interaksjon på nettstedet', sa en talsperson for selskapet. Kablet magasin .

Den nektet å dele detaljer om hvordan verifiseringsprosessen fungerer, for å forhindre at systemet blir manipulert, men sa at det innebærer å sjekke om bildet er unikt eller ikke.

Når bildet er sjekket, vil det slettes permanent fra Facebooks servere, ifølge et skjermbilde av identitetstesten som ble delt på Twitter tirsdag.

Et annet siden slettet skjermbilde fra Twitter så ut til å indikere at brukere ville bli låst ute av kontoene sine til bildet var verifisert.

Du kan ikke logge på akkurat nå. Vi kontakter deg etter at vi har vurdert bildet ditt. Du vil nå bli logget ut av Facebook som en sikkerhetsforanstaltning, het det i meldingen.

Facebook antydet at bildetesten kun ville bli brukt når «mistenkelig aktivitet» oppdages på systemet – for eksempel når noen som vanligvis legger ut innlegg fra New York plutselig begynner å poste fra Russland.

Facebook

(Bilde: Getty)

Det er ikke klart når Facebook begynte å bruke identitetsbekreftelsessystemet, eller hvor bredt det har blitt rullet ut, men noen brukere rapporterte å ha sett meldingen så langt tilbake som i april 2017 .

Talsmannen sa at fototesten bare var en av flere metoder – både automatiserte og manuelle – som ble brukt for å oppdage mistenkelig aktivitet på det sosiale nettverket.

[data-redesign-embed]' data-priority='1' data-rec-type='WhatsHot' data-source='https://recommendations.data.tm-awx.com/fallback/mostReadChannel' datatelling ='3' data-display='list' data-numbered='true'>Mest leste
Ikke gå glipp av