FaceApp alderdomsutfordring er tilbake - men det kan være å stjele bildene dine

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Den kontroversielle fotoredigeringsappen FaceApp er tilbake, med en ny 'utfordring' som viser hvordan folk vil se ut når de blir eldre.



hvordan oppdage falske tobakksravblader

Appen, som ble lansert i 2017, bruker kunstig intelligens for å forsterke brukernes ansiktsuttrykk og få dem til å se eldre eller yngre ut, eller endre kjønn.



Det har gått viralt igjen de siste dagene, med tusenvis av mennesker som har lagt ut «gamle» selfier av seg selv på sosiale medier, ved å bruke hashtaggen #FaceAppChallenge.



Utfordringen har vist seg så populær at selv kjendiser som Gordon Ramsay, Sam Smith og Drake engasjerer seg.

Instagram
Instagram

Noen personverneksperter på nettet har imidlertid reist bekymring for at appen, som er utviklet av det russiske selskapet Wireless Lab, kan få tilgang til og lagre brukernes bilder uten deres tillatelse.

Selskapets vilkår og betingelser oppgi at brukere ved å bruke appen godtar å tillate FaceApp å bruke, modifisere, tilpasse og publisere alle bilder de laster opp.



«Du gir FaceApp en evigvarende, ugjenkallelig, ikke-eksklusiv, royaltyfri, verdensomspennende, fullt betalt, overførbar underlisensierbar lisens til å bruke, reprodusere, endre, tilpasse, publisere, oversette, lage avledede verk fra, distribuere, offentlig fremføre og vise brukerinnholdet ditt», står det i vilkårene.

FaceApp har også lov til å bruke navnet ditt, brukernavnet eller en hvilken som helst liknelse gitt i et hvilket som helst medieformat den liker uten kompensasjon, noe som betyr at du ikke vil bli betalt for det, eller har noen mulighet til å fjerne det eller klage på det.



FaceApp laster opp bildet ditt til skyen for behandling, i stedet for å utføre behandling på enheten som mange apper gjør. Etter å ha gjort det, beholder den bildet lenge etter at du har slettet appen.

'Alt dette bør vekke alarm når en gratis tjeneste handler på sensitiv informasjon som bilder - inntektene for å betale for tjenesten kommer fra et sted, og det er sannsynligvis salg av data relatert til hva tjenesten tilbyr,' sa Tim Mackey, rektor Sikkerhetsstrateg ved Synopsys CyRC (Cybersecurity Research Center) .

Dessuten, ifølge TechCrunch , kan appen få tilgang til Bilder på Apples iOS-plattform selv om en bruker har satt fototillatelsene sine til 'aldri'.

'Gitt hvor mange skjermbilder folk tar av sensitiv informasjon som banktjenester og annet, er bildetilgang en større sikkerhetsrisiko enn noen gang i disse dager,' sa Matthew Panzarino, sjefredaktør i TechCrunch.

'Med en skraper og optisk tegngjenkjenningsteknologi kan du automatisk få opp en enorm mengde informasjon langt utover 'bilder av mennesker.'

'Konsekvensene for personvern for apper som FaceApp er ekstremt bekymringsfulle,' sa Javad Malik, talsmann for sikkerhetsbevissthet ved KnowBe4 .

«Appen i seg selv bruker AI til å digitalisere brukernes bilder, noe som er morsomt fra et nyhetsperspektiv. men de samme typene AI brukes til å produsere dypfalske type bilder som kan brukes til uhyggelige formål som offentlig sjenanse eller utpressing.

'Det faktum at FaceApp beholder tilgang til iOS-bilder uten tillatelse bør være et rødt flagg for alle app-butikkens vedlikeholdere.'

FaceApp har hatt sin del av kontroverser gjennom årene.

Tilbake i april 2017 ble Wireless Lab tvunget til å be om unnskyldning etter at flere brukere klaget over at dets 'varme' filter var lysere hudtonen deres .

FaceApps administrerende direktør Yaroslav Goncharov hevdet at det var en 'uheldig bivirkning av det underliggende nevrale nettverket forårsaket av treningssettets skjevhet, ikke tiltenkt oppførsel.'

Så i august samme år utløste appen raseri med introduksjonen av et nytt filter som tillot folk å endre deres etnisitet i selfiene .

Som svar på tilbakeslaget fjernet Wireless Lab filtrene og trakk oppdateringen fra App Store.

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: