Eiendomsmegler lanserer 0% provisjonsavtale, noe som betyr at den selger boliger 'gratis'

Eiendomsmeglere

Horoskopet Ditt For I Morgen

Dette kan spare selgere for tusenvis hver - men er det en fangst?(Bilde: Getty)



I gjennomsnitt krever eiendomsmeglere mellom 0,75% og 3% av sluttprisen når du selger et hus.



Det betyr at de tar inn rundt £ 2000 per salg, og noen ganger mye mer enn det beløpet.



Bortsett fra at nå har en agent bestemt seg for å slette gebyrer til noen husselgere helt.

Online agent Enkelt hus begynte å prøve ut 0% provisjonsordningen i Yorkshire og Nordvest tidligere i år, og har nå sagt at den vil bli rullet ut permanent på tvers av disse markedene.

Mer enn det, det er planer om å ta det landsomfattende - med gratis tjenesten som snart kommer til andre byer i Storbritannia.



Sam Mitchell, administrerende direktør i Housesimple, sa: 'Dette er et dristig trekk, men et som er testet.

'I løpet av bare seks måneder etter at dette tilbudet ble prøvd ut, har vi utvidet eiendomsoppføringen femdoblet.'



Det er vel et triks?

Hva er det med liten skrift? (Bilde: Getty Images/Westend61)

Det er vanskelig å argumentere for at eiendomsmeglerhonorar er rimelige - med standardprovisjonsbaserte modellen ser selgere av husleier tre ganger så mye på å selge et dyrt hus som et rimelig hus til tross for at de gjør det samme arbeidet.

hva betyr 1022

Du trenger ikke å betale fulle gebyrer - disse er ofte omsettelige - og det er flere agenter som tar et fast gebyr for arbeidet heller enn en prosentvis provisjon. Nettagenten Purplebricks - for eksempel - har et fast gebyr på £ 899, som stiger til £ 1399 i London og omkringliggende postnummer.

Men mange av kostnadene er rett og slett uunngåelige.

Det koster penger å liste et hjem på et nettsted som Zoopla eller Rightmove, så trenger du en fotograf for å ta bilder, noen å måle leiligheten til og lage plantegninger samt skrive en beskrivelse av eiendommen.

Og alt det er før tiden det tar å få noen til å vise folk rundt i hjemmet ditt og forhandle eller administrere et salg etter at et tilbud kommer inn.

Alt dette koster penger, tid og mye av det krever ekspertise.

Så spørsmålet er hvordan HouseSimple klarer å tilby en tjeneste for 0% provisjon til tross for disse kostnadene? Enkle, tilbakeslag fra andre leverandører.

Er det til og med lovlig?

(Bilde: Getty)

Ja. Ikke bare er tilbakeslag - eller 'henvisningsgebyrer' som de offisielt kalles - lovlige, oddsen er at enhver eiendomsmegler du bruker allerede utnytter dem når de kan.

mcdonalds monopoly 2019 sjeldne stykker

Enkelt sagt, du er en verdifull kunde for alle, fra boliglånsmeglere til transportører til forsikringsleverandører - og det betyr at disse selskapene er villige til å betale en introduksjonsbonus til selskaper som gir dem nye kunder.

NEWSAM Money har sett henvisningsgebyrer på mer enn £ 600 betalt til eiendomsadvokater av eiendomsmeglere, og avgifter på hundrevis betalt for å melde folk til et boliglån eller en livsforsikring.

Det er derfor agenter noen ganger er så opptatt av at du bruker sin egen boliglånemegler eller registrerer deg hos en bestemt transportør.

Som en nettagent, uten noen hovedgatekontorer å vedlikeholde, tror HouseSimple at det vil tjene nok av disse henvisningsavgiftene til å dekke kostnadene.

Den sier til og med at den planlegger å rulle gratis tjenesten ut på landsbasis på lang sikt.

Hva koster det å selge bolig? (Bilde: PA)

Som de fleste eiendomsmeglere genererer vi inntekter fra tilleggstjenester, men ettersom vi ikke har dyre filialer og bruker teknologi for å gjøre oss mer effektive, kan vi gi disse besparelsene videre til kundene våre ved ikke å ta gebyrer til selgere eller kjøpere, Sa Mitchell.

Firmaet la til at de kan få disse provisjonene fra mer enn bare selgeren.

'For hver eiendom vi viser, genererer vi 15 kjøpere. Vi kan også hjelpe dem, enten det er med boliglån eller en concierge -tjeneste for å hjelpe til med å bytte verktøy, sier HouseSimple til NEWSAM Money.

Firmaet nektet å si hvor mye de tjente på disse avtalene annet enn at de var 'i tråd med bransjens normer'.

HouseSimple la til at det ikke er noen plikt til å bruke tjenestene det får disse bonusene fra, og at de er fullstendig avslørt.

Hvis du ikke har lyst til å bruke tjenestene deres, er det flere gratis, uavhengige boliglånsmeglere inkludert Trussle , Vane og L&C .

1022 engel nummer kjærlighet

Du kan også sammenligne transportører online, samt søke etter forsikring ved hjelp av et sammenligningsside.

Sørg imidlertid for at du leser anmeldelser nøye før du velger en transportør som servicenivå, og hva som tilbys kan variere sterkt mellom bedrifter - alt fra små high street -operasjoner til store landsdekkende og nettbaserte merker.

Vil det fungere og blir det bra?

Eiendomsmegler

En kvinne som ser på hus til salgs i en eiendomsmegler (Bilde: PA)

Det er rettferdig å si at folk er skeptiske til prosjektet.

Jeremy Leaf, eiendomsmegler i Nord -London og en tidligere RICS -boligformann, er tvilsom om folk ville velge en agent som ikke var motivert av en kommisjon for å få den beste prisen.

- Hvis du tenker på å selge boligen din, vil du sikkert ha en agent som har som hovedfunksjon å selge eiendommen din til høyest mulig pris på raskest mulig tid, sier han til NEWSAM Money.

'Den viktigste grunnen til å instruere en eiendomsmegler bør være å få dem til å selge eiendommen din i stedet for kostnaden, eller mangel på en.'

Han lurte også på hvordan publikum ville motta tilbudet om et gratis boligsalg.

'Det ser ut som en gimmick og lukter av desperasjon,' sa han.

'Folk verdsetter vanligvis ikke noe de ikke betaler for, og dette kommer nesten helt sikkert til å være en falsk økonomi. Hvis du selger boligen din og ikke får de beste rådene, har du mye å tape. '

tom wallace gregg wallace

Kjøpsagent og markedskommentator Henry Pryor er enig.

& apos; Betal peanøtter, få apekatter & apos; sier ordtaket. Tenk hva du får hvis du ikke betaler noe. Jeg er ikke sikker på om jeg vil overlate salget av min mest verdifulle eiendel til noen som får betalt for å anbefale tjenester til meg og den endelige kjøperen.

Trenden til å senke gebyrene basert på smart teknologi har vokst de siste årene med merker som PurpleBricks og Emoov som er på sporet. Emoov gikk i stykker før jul og PurpleBricks -aksjene er for tiden under flytkursen.

'Kjøp og salg er allerede en av de tre mest stressende tingene du kan gjøre. Det er der oppe med sorg og sammenbrudd for moro skyld og spenning. Vil du virkelig bli bombardert av firmaer som tilbyr deg alt fra flytting til bytte av adressekort? Jeg gjør ikke.'

Er tilbudet for godt til å være sant? (Bilde: Moment RF)

Andre var mer positive.

beste formelmelk for babyer

Paula Higgins, administrerende direktør i HomeOwners Alliance, sa til Press Association: 'Det er godt å se innovasjon i sektoren.

'Lave kostnader - eller ingen kostnad - alternativer som dette kan hjelpe med det som er den svært kostbare oppgaven med å selge et hus i Storbritannia.'

Hun la til at forbrukere som leter etter en eiendomsmegler generelt bør sjekke at det ikke er noen skjulte kostnader og shoppe rundt for å få de beste tilbudene på andre tjenester uansett.

Hvor avtalen tilbys

Hvem kan dra nytte (Bilde: Hero Images)

Hvis du fortsatt er interessert, sa HouseSimple at gratis tjenesten er tilgjengelig i postnummerområder, inkludert:

  • Lancaster
  • Bradford
  • Harrogat
  • Ripon
  • York
  • Preston
  • Blackpool
  • Blackburn
  • Halifax
  • Leeds
  • Skrog
  • Doncaster
  • Wakefield
  • Huddersfield
  • Oldham
  • Begrave
  • Wigan
  • Manchester
  • Salford
  • Liverpool
  • Sheffield
  • Stockport
  • Lincoln
  • Warrington
  • Chester
  • Crewe
  • Stoke-on-Trent

Les mer

Boliger
Boligmeglerråd Ingen innskudd? Ikke noe problem. Første hus kl 19 Slik fungerer delt eierskap

Se Også: