Englands løvinner rystet rekorden for Wembley-publikum da historien ble omskrevet med stil

Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det er målfeiringer og det er EM-vinnende målfeiringer. Chloe Kelly klarte henne på Wembley.



Skjorten gikk av og historiens tyngde med den som de 56 årene siden et engelsk lag sist vant et stort trofé ble oppløst borte og en ny generasjon av udødelige fotball ble kronet.



Da Kelly trillet av gårde mot England-benken og avfyrte startpistolen på en Keystone Cops-jakt fra lagkameratene, gikk Keira Walsh ned med krampe. Løvinnene løp på tomgang, men løp likevel. Som om livet deres var avhengig av det. Wembley hadde aldri sett noe lignende.



Så igjen hadde Wembley aldri sett noe lignende. Oppmøtet på 87 192 var det største for noen EM-kamp – menn eller kvinner – i historien. Det var en erkjennelse, i det minste blant de som hadde reist langs den lange veien til anerkjennelse for kvinnefotball, at det å være på Wembley i denne finalen var en del av en veldig spesiell anledning.

For å markere begivenheten ledet et kvinnelig mannskap på et Hercules-transportfly en RAF-fly forbi, flankert av to Typhoon-jagerfly, rett før avspark. Et år i forveien hadde den verste engelsk fotball vist seg i EM-finalen for menn da Wembley ble stormet av fulle, dopede hooligans. Følelsen var så annerledes i går. Knasen av knuste flasker under føttene hadde forsvunnet for å bli erstattet av klirringen av et knust glasstak. Kvinnefotballen hadde gått stort.

SI DIN MENING! Kan Englands løvinner nå vinne verdensmesterskapet? Gi oss beskjed i kommentarfeltet



  LONDON, ENGLAND – 31. JULI: Spillere fra England feirer foran fansen etter sluttsignalet til UEFA Women's Euro 2022 final match between England and Germany at Wembley Stadium on July 31, 2022 in London, England. (Photo by Christopher Lee - UEFA/UEFA via Getty Images)
Englands spillere trivdes med støtten de fikk i finalen på Wembley foran et rekordstort oppmøte ( Bilde: UEFA via Getty Images)

Det var politihester men til pynt. Små jenter i England-skjorter poserte på bilder med dem. Stemningen på vandringen langs den myldrende OL-veien var av uhemmet glede. Innvendig gynget stedet som du ville ha forventet, men giften for et år siden var ingen steder å se - eller høre. Den tyske nasjonalsangen ble respektfullt observert og applaudert. Du vet at ting er annerledes når dommerens navn blir heiet frem foran avspark av stadionkunngjøreren. Merk deg, Kateryna Mozul er ukrainsk.

England spesial

Løvinnene blir historieskaperne!



Sørg for at du får en kopi av vår spesial på 48 sider feirer Englands fantastiske seier over Tyskland i finalen i UEFA Women's EURO-mesterskap med all siste action, feiringsbilder, veien til Wembley herlighet, turneringsveggdiagram, statistikk og fakta og en fantastisk c mellom spredt suvenir plakat. Kun £3 og tilgjengelig for Forhåndsbestill nå

De var mindre tilgivende da kampen startet da Mozul ga ordren til Georgia Stanway og Ellen White i rask rekkefølge. De rasende buingene lød høyt og lenge. Den påfølgende jubelen for det gule kortet til Felicitas Rauch etter at hun utslettet Beth Mead bar på gift. Det samme gjorde mange av taklingene. Det var den slags spill - en krydret, tetchy konkurranse som passer til et sammenstøt mellom to store rivaler med så mye på spill. Den var høy på kontakt, lav på eleganse.

Selv Kellys vinner var en elendig blanding av et mål, men hvem bryr seg. Hvis du ville ha skjønnhet, hadde du uansett Ella Toone sitt mål, skulpturert av en pasning fra Walsh som fortjente å bli hengt opp i et kunstgalleri. Det dundrende ropet til «Toooooooone» får stadion til å skjelve. Tyskerne nektet uunngåelig å gå stille, og etter at Lina Magulls fortjente utligning tok kampen ut i ekstraomganger, ble en knute på samlingsspenningen strammet rundt Wembley mens det bar på. Men det gjorde bare Kellys øyeblikk med strålende utgivelse enda søtere.

Se Også: