England -fansenes vinnende reaksjon på rasistiske overgrep i Bulgaria

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

Englands spillere truet med å gå av banen etter det som så ut til å være en nazi -honnør av Bulgarias beryktede fans på EM -kvalifiseringen i Sofia i 2020.



Tre løver & apos; stjerner ledet av kaptein Harry Kane tok enestående standpunkt da den svarte lagkameraten Raheem Sterling ble offer for de store.



Kane stoppet kampen etter 25 minutter da Raheem Sterling ble fratatt for et frispark og utsatt for det som ble sagt, var en høyrekant gest & apos; fra den bulgarske delen av tribunen.



Spillet ble stoppet to ganger, med en gruppe hjemmefans - som hadde en & apos; Lauta Army & apos; flagg og kledd i svart - sparket ut på stadion.

Ved den første anledningen fortalte stadionannonseren den sparsomme 10 000 publikummet, først på bulgarsk, deretter på engelsk: 'Vær oppmerksom. Dette er en viktig kunngjøring på grunn av rasistisk atferd som forstyrrer spillet.

'Dommeren har indikert at spillerne vil stoppe kampen. Rasisme vil ikke bli tolerert og spillet vil bli forlatt hvis rasismen fortsetter.



'Hjelp alle med å nyte spillet og si nei til rasisme.'

Englands oppgjør med Bulgaria ble to ganger stoppet på grunn av rasisme i første omgang (Bilde: Andy Commins / )



store nasjonale resultater 2013

England, 2-0 opp den gangen gjennom mål fra Marcus Rashford og Ross Barkley, scoret deretter en tredjedel gjennom Barkley i løpet av sekunder etter at kampen ble startet på nytt.

Sterling ga deretter det beste svaret bigots - med det fjerde målet til å sette England 4-0 i pausen før han slo en femte i andre omgang.

prins Philip og dronningen

Antirasisme -kunngjøringen ble offentliggjort 28. minutt, og ble møtt med jubel fra deler av den bulgarske mengden - og applaus fra de 3800 England -fansen.

UEFA hadde beordret at 5000 seter på Sofias Vasil Levski stadion med 46.340 kapasiteter skulle stenges under kampen om raseovergrep på kamper i Kosovo og Tsjekkia.

Bulgariens fans ble advart av en kunngjøring på stadion (Bilde: Action Images via Reuters)

England-stjerner hadde lovet å ta stilling, og fulgt en prosedyre i tre trinn hvis rasistiske sang ble hørt. Det er første gang i et internasjonalt spill at en slik advarsel er blitt gitt, etter diskusjoner mellom dommeren, kroaten Ivan Bebek, manager Gareth Southgate og den fjerde dommeren.

Spillet ble stoppet igjen på 43 minutter, igjen over tilsynelatende bevegelser fra tribunen.

England -fans svarte med sang av 'du rasistiske b *******, du vet hva du er' og 'Hvem satte ballen i rasistene & apos; nett? Raheem f ***** g Sterling 'da de støttet spillerne etter standen.

Tre løver-fan Carol Perrin, 54 sykepleier fra Stockton-on-Tees, Co Durham, på kampen med mannen Kevin, støttet spillerne & apos; modig trekk. 'Jeg tror det kommer en tid da du må ta et standpunkt,' sa hun.

'Ingenting skjer egentlig når det gjelder å endre fansen & apos; oppførsel, og det skremmer bare ikke folk. På denne måten får du frem budskapet.

Bulgariens kaptein ba fans om å stoppe oppførselen ved pause (Bilde: itvfootball/Twitter)

'Det handler om et prinsipp, og hvis du er svart spiller, må du sette deg selv i skoene. Tenk hvordan de må føle seg i denne posisjonen? Jeg tror at resten av teamet bør støtte dem. '

Vindparkstekniker Kevin - kjent som & apos; Reggie & apos; - sa enkelt: 'Det er det riktige å gjøre. Du bør gjøre det selv om du er på nippet til å kvalifisere deg og du er 4-0 opp med to minutter igjen.

tre-brystede kvinner

'Jeg støtter dem også, og ville ha støttet dem hvis de hadde gått av'

Det tomme området på stadion merket med & apos; #equalgame respect & apos; bannere, med spillet ble spilt foran en sparsom 10.000 publikum, og tre fjerdedeler av setene tomme.

Spillerne var involvert i lange diskusjoner med tjenestemenn (Bilde: Action Images via Reuters)

Regnskapsfører Brad Morris, 22, fra Blackburn, Lancs., Som reiste til Praha for å se vårt 2-1-nederlag mot Tsjekkia, sa:

'Hvis du var svart, ville du føle deg helt annerledes. Det er opp til dem å velge.

'Ingen kan virkelig forstå hvordan det må være når du er målrettet.'

Southgate hadde lovet å følge Uefa -protokollen hvis det var rasistiske sang. Det krever: en appell om å stoppe over PA -systemet, midlertidig suspensjon av spillet hvis overgrep fortsetter, deretter oppsigelse av kampanjen hvis det fortsatt ikke er noe svar.

I går kveld fortalte stadionkunneren publikum klokken 20.00 - 45 minutter før avspark til et nesten tomt stadion: 'Husk, det er ikke noe sted for rasisme.'

England -fans støttet spillerne sine i Sofia og smalt med sine kolleger (Bilde: Andy Commins / )

Men den unge svarte England -stjernen Tammy Abraham hadde advart før kampen om at de tre løvene var klare til å marsjere sammen så snart overgrepet blir hørt. Han sa: Vi har hatt møter om det, og vi har berørt grunnlaget for hvordan vi skal håndtere situasjonen.

Harry Kane sa til og med at hvis det skjer, og vi ikke er fornøyd med det, kommer vi alle sammen av banen. Det er en laggreie.

Ikke isoler én person. Harry stilte spørsmålet om i stedet for å gå gjennom de tre trinnene.

eastenders nyttårsaften 2015

- Hvis vi ikke er fornøyd som et lag, bestemmer vi om vi skal fortsette på banen eller ikke.

Det bulgarske fotballforbundet var sterkt kritisk til Englands spilleres holdning og insisterte på at de ikke hadde en dårlig rekord på rasisme på internasjonale kamper.

Stadionet var allerede delvis stengt som en straff for rasisme (Bilde: PA)

Men Pavel Klymenko, fra Fare, en paraplyorganisasjon som bekjemper ulikhet i fotball, sa: 'Bulgarsk fotball har blitt infiltrert av høyreekstreme grupper som bruker stadionene for å spre sitt budskap om hat.

- Vi har prøvd å samarbeide med den bulgarske FA for å gjøre mer positive ting, men de er ikke interessert. De har ikke engang svart på brevene våre. '

Det har vært rundt et dusin høyt profilerte rasistiske hendelser innen bulgarsk fotball de siste 18 månedene med fans som misbruker svarte spillere eller sprer ut diskriminerende eller nazistiske bannere.

Under fjorårets bulgarske cupfinale ble en ung gutt sett gi nazistiske honnør mens en annen viste et hakekors over brystet. Det vil være en rekke Fare -representanter blant hjemmefans for å overvåke og rapportere eventuelle hendelser av rasisme.

Sammen med andre kampanjer har organisasjonen krevd utstedelse av forbudsordre for de som er funnet skyldige i rasistisk eller diskriminerende oppførsel og en samordnet drivkraft fra den bulgarske FA for å utdanne og engasjere fans.

euromillions tall for i kveld

Bulgaria hadde sendt en klage til Uefa før kampen (Bilde: Action Images via Reuters)

Les mer

England lider av rasistiske overgrep i Bulgaria
UEFA belaster Bulgaria OG England Tre løver ble utsatt for rasemishandling i Bulgaria FA -uttalelse etter rasisme FIFAs president krever livstidsforbud

Klymenko: 'Vi har ikke engang bestemmelser om forbud mot ordre innen bulgarsk fotball. Selv når gjerningsmennene blir identifisert, fortsetter de å delta på kamper. Spørsmålet er, er viljen i den bulgarske FA til å gjøre noe med rasisme og diskriminering i sitt spill? '

Sist England spilte i Sofia i 2011, ble hjemlandet sanksjonert av Uefa etter rasistisk sang fra fansen.

Men en talsmann for den bulgarske FA insisterte på at de hadde jobbet hardt for å forhindre rasistiske overgrep i sitt nasjonale spill.

Hristo Zapryanov sa at de 2000 brosjyrene hadde blitt delt ut med skilt, som også var på plass på stadion og advarte tilskuere om 'riktig oppførsel.' .

Zapryanov la til: «De vil bli arrestert og behandlet. Alle er klar over det faktum at England -gruppen er ekstremt følsom for dette problemet etter problemer i tidligere kamper. '

Borislav Mihaylov, presidenten i den bulgarske FA skrev et klagebrev til Uefa og anklaget England for 'støtende, urettferdige' og 'nedsettende' kommentarer om bulgarske fans.

Se Også: