DWP oppdaterer Universal Credit med liten skrift som baner vei for tusenvis av andre krav

Universell Kreditt

Horoskopet Ditt For I Morgen

(Bilde: Getty)



Institutt for arbeid og pensjon har opphevet et toårig stønadsforbud som kan presse tusenvis av sterkt funksjonshemmede til Universal Credit i de kommende månedene.



Krav som mottar Premie for alvorlig funksjonshemming (SDP) er nå kvalifisert for å bli rullet inn på seks-i-ett-fordelen, viser offentlige dokumenter.



Forbudet, som ble innført for å beskytte fordringshavere & apos; rettigheter til ekstra økonomisk støtte på grunn av deres sårbarhet, ble avsluttet 27. januar, noe som betyr at folk med eldre fordeler nå kan gå videre til ordningen hvis de ville ha det bedre økonomisk.

For å få en alvorlig funksjonshemming må du ha en inntektsrelatert ytelse.

Det er en del av sykepleie- og uføretrygden sysselsetting og støtte (ESA).



suranne jones babydød

Dette kan være inntektsstøtte, inntektsbasert arbeidssøkertillegg, garantipensjonskreditt eller bostøtte.

Premien blir deretter utbetalt i to priser - £ 66,95 i uken for en enkelt person og £ 133,90 for par.



Men å migrere over er kanskje ikke det beste alternativet for deg (Bilde: PA)

Rundt en halv million mennesker mottar for tiden SDP -støtte, ifølge de siste tallene.

Krav som flytter fra den eldre fordelen til Universal Credit vil få månedlige overgangsbetalinger på £ 120, £ 285 eller £ 405 for å støtte dem - men disse vil til slutt bli faset ut.

Det totale beløpet de mottar når overgangen er fullført, avhenger av faktorer som hvor mange forsørgere de har og hvilke elementer av Universal Credit de er kvalifisert for.

Imidlertid sier veldedige organisasjoner at fordringshavere kan komme seg verre ut av å migrere over.

'Dårlig timet'

DWP ønsker å fullføre Universal Credit -bryteren innen 2024

Louise Rubin fra veldedighetsorganisasjonen Scope sa at noen kan ende dårligere med endringen - til tross for at ministrene insisterer på at flertallet vil tjene på det.

Hun sa at den dårlig tidsbestemte endringen midt i låsingen ville forårsake angst og usikkerhet for noen av Storbritannias mest sårbare mennesker.

Uføretrygd er ikke en luksus, de hjelper til med å dekke de ekstra kostnadene funksjonshemmede står overfor.

De burde aldri ha blitt kuttet ut av velferdssystemet under Universal Credit.

Mange som skjermer hjemme og står overfor spiral energikostnader, står nå overfor den permanente trusselen om at livsviktige premier blir tæret.

I januar sa statssekretær for arbeid og pensjon, Therese Coffey, at sterkt funksjonshemmede burde 'vurdere' å frivillig bytte til Universal Credit.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Hun sa til parlamentsmedlemmer: Jeg vil oppmuntre folk til å vurdere dette trekket fordi vi er trygge som avdeling, faktisk ville de fleste ha det bedre.

Men DWP -minister Will Quince sa at fordringshavere bør ta en informert beslutning basert på hvor mye mer eller mindre støtte de vil få.

Det er fordi Universal Credit er irreversibel, noe som betyr at når du bytter, kan du ikke gå tilbake.

DWP sa at ingen vil bli tvunget til Universal Credit. Folk vil bli byttet der det er en relevant endring av omstendigheter.

En talsmann for DWP sa: Pengene fra de eldre funksjonshemmede premiene er nå mer effektivt rettet mot støtte til de mest alvorlig funksjonshemmede.

Når den er fullstendig rullet ut, vil Universal Credit være 2 milliarder pund per år mer sjenerøs enn støtten den erstatter.

Kvalifiserte personer som tidligere har mottatt Premie for alvorlig funksjonshemming, kan få overgangsbetalinger til en verdi av opptil £ 405 i måneden.

Se Også: