Sjåfører blir påkjørt med £ 100 parkeringsbøter for å ha ventet for lenge på forplasser

Parkeringsbilletter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sjåfører blir straffet for å ha straffet for å ha overskredet deres velkomst på bensinstasjoner - med £ 100 straffer utstedt etter bare 20 minutter.



To store forplassleverandører, BP og Shell, har inngått avtaler med private parkeringsfirmaer for å installere overvåkningskameraer ved innganger og utganger på bensinstasjoner i & apos; urbane områder & apos; for eksempel bysentre, der det er begrenset med parkeringsplasser.



Shell sa til NEWSAM Money at de har inngått avtaler med Euro Car Parks, mens BP også har en avtale med MET Parking.



Skiltene håndhever en maksimal oppholdsgrense - som kan være 30 minutter på en BP -stasjon, inkludert de med matbutikker i M&S - og så lite som 20 minutter på en Shell -stasjon.

BP sa at en bot på 60 pund vil komme i gang etter 45 minutter for å tillate 'spillerom' for kundene - men dette vil stige til £ 100 hvis det ikke betales innen fjorten dager.

De som har nådd denne grensen, kan finne seg en straff på 100 pund og trusselen om inkasso på døren.



Selv om disse teoriene i teorien er lovlige, sier loven at virksomheter må gjøre slike tegn ekstremt tydelige for kundene.

Sjåførene sier imidlertid at advarslene - som vises på forplasser over hele landet - ikke er klare nok.



De fanger spesielt de som etter å ha fylt opp, bruker andre tjenester som kafeer, butikker, ladestasjoner for elbiler og vasker.

finne den billigste bensinen

Siktelsene risikerer å fange ut uskyldige brukere [arkivbilde]

betydningen av 99

Chris Murray ble utstedt en bot i februar på sin lokale BP -stasjon.

'Hvem har noen gang hørt om en parkeringsbillett på en bensinstasjon? Jeg nipper for å kjøpe en drink og mottar deretter en parkeringsbot fra et tredjepartsfirma. Er bensinstasjonene så desperate etter penger? Kom igjen BP, er det slik du skal behandle kundene dine? ' skrev han på nettet.

En annen tweetet: 'Advarsel. Ikke parker på BP -bensinstasjonen på Glasgow flyplass. Nettopp blitt gitt gjennom posten £ 100 parkeringsbot av Euro Car Parks. Hvis du er inne i mer enn 15 minutter, får du en så bare hodet på. '

Denne uken la Shell -kunden Sarah Wright til: 'Spørsmål til @Shell_UKLtd Hvordan kan det være riktig at en sjåfør får en parkeringsbot for å stoppe ved garasjen din i Gatwick North for å pumpe opp dekk? Ved å autorisere Euro Car Parks til å bøtelegge kunder som parkerer for å bruke garasjen din, skader du merkevaren din. #ikke finjustere kundene dine. '

En talskvinne for Shell sa til NEWSAM Money at selv om den bruker en 20 -minutters lokk i noen områder, kan sjåfører som sannsynligvis overskrider denne grensen velge å legge inn registreringsdetaljer i grenen for å unngå restriksjoner.

Begrensningene må tydelig signeres på bensinstasjoner (Bilde: AFP via Getty Images)

Les mer

daniel pris amy pris
Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

'På noen bensinstasjoner har vi begrensede parkeringsplasser, så hvis sjåfører parkerer kjøretøyene sine over lengre tid kan det gjøre det vanskeligere for andre å fylle bensin eller bruke de andre fasilitetene, for eksempel el -ladere, luft og vann.

'Parkeringsrestriksjoner gjør det mer rettferdig for alle, og for de kundene som blir lenger for å bruke tjenestene våre, er det en mulighet for å unngå straff.'

En talsmann for BP sa at det er kontroller på 16 av sine 300+ nettsteder, hovedsakelig for å lette overbelastning og sikkerhetsrisiko forårsaket av uovervåket kjøretøy. Disse nettstedene er vanligvis i nærheten av flyplasser eller store sportsarenaer der folk kanskje ønsker å parkere i lengre perioder.

'Parkeringsbegrensninger på et lite antall BP -nettsteder er ment å skape et trygt miljø for teamet vårt og kunder, og for å hjelpe våre ekte kunder med å parkere og handle hos oss. I det lille antallet tilfeller der ekte kunder har blitt ilagt en bot, ber vi dem om å ta kontakt så vi kan undersøke det. '

Hva med elektriske biler?

En av de største bekymringene rundt disse hettene er på elektriske kjøretøyer, som tar timer i stedet for minutter å lade opp.

Sa BP elektriske bilførere som bruker ladeplassene våre på BP -forplasser, er ekskludert fra begrensningene for maksimal oppholdsparkering. Den sa at ladeplassene overvåkes av kameraet, så alle som bruker dem, bør være automatisk unntatt.

Shell la til det sjåfører som sannsynligvis vil overskride denne grensen, kan velge å legge inn registreringsopplysningene i grenen for å unngå restriksjoner.

116 engel nummer kjærlighet

'Hvis en bedrift kan belaste deg for parkering på privat grunn, vil den gjøre det. Men de må spille rettferdig, sier James Walker på plattformen for forbrukerklager, Resolver.co.uk.

'Hvis du har blitt pålagt en bot, men det ikke var en klar advarsel, kan du og bør du klage - og handle virksomheten også.'

Vi har en fullstendig guide til hvordan du kan klage på urettferdige private parkeringsavgifter her.

Reglene mellom private parkeringsfirmaer og lokale myndigheter er forskjellige (Bilde: Getty Images)

'Det er en urban myte om at du må betale boten og deretter appellere, men hvis du forteller parkeringsfirmaet, sender du en formell klage og ber dem om å stoppe anklagene, så burde de gjøre det,' sier en talsmann fra British Parking. Foreningen fortalte NEWSAM Money.

'Vi oppfordrer alltid grunneierne til å tenke på utfallet de ønsker å oppnå gjennom parkeringsforvaltning og ta kontakt med operatører for å hjelpe til med å oppnå det.

'Effektiv parkeringsadministrasjon gjør det mulig for kunder å parkere enkelt og trygt for å få tilgang til tjenestene som tilbys.

'Hvis en bilist mottar en parkeringsbillett som de mener ble utstedt ved en feil, bør de i første omgang appellere til operatøren.

'Hvis det blir avvist, vil operatøren gi detaljer om den uavhengige klagetjenesten POPLA, som tilbyr uavhengig oppreisning for bilister i Storbritannia.'

BPA har et rådnettsted Knowyourparkingrights.org hvor du kan finne klarert informasjon om billettypene og hvordan du kan klage på dem.

Se Også: