Visste du at uttrykket 'hvis det ser ut som en and ...' opprinnelig handlet om en mekanisk pooing and?

Roboter

Horoskopet Ditt For I Morgen

Kopi av 1900 -tallet av Jacques de Vaucanson

(Bilde: Galerie De Chartres)



Du har hørt uttrykket 'hvis det ser ut som en and, går som en and og kvaker som en and, så er det ikke en and?'

Vel, roten til denne maksimen er litt mer spesifikk enn du kanskje har gjettet.



Selv om det første trykte eksemplet antas å være fra en amerikansk poet på 1800 -tallet, forteller legenden at folk sa dette lenge før, på 1700 -tallet, om en viss mekanisk and. Og de var veldig seriøse.



Den mekaniske anda ble bygget for å forbløffe publikum ved å kvakke, bevege hodet for å spise litt korn som det mekaniske vidunderet tilsynelatende fordøyet, og etter kort tid ville maskinen avrunde ting ved å plukke ut en klatt med det som har blitt beskrevet som, luktende lukt*.

Det viser bare hvor mer raffinerte ting i det 21. århundre er i forhold til 1700 -tallet - som denne automatiske vannfuglene var berømt i hele Europa !

Ikke overraskende da at uttrykket kom i vanlig språkbruk.

Uttrykket 'ser ut som en and' (eller Andetest som noen kaller det) blir nå tenkt på som et mildt sagt morsomt filosofisk argument, men tilbake på 1700 -tallet ville det sikkert ha vært mer likt måten Turing -testen utfordrer kunstige intelligenssystemer til lure assessoren til å tro at systemet er et ekte menneske og ikke en datamaskin.



'Ja. Det ser ut som en and - om enn en forgylt kobber. Og ja, den kvaker, og ja den klapper i vingene, drikker vann og spiser også mat. Og ja! Luktende avløp gjør hell ut av den metalliske cloacaen. Himmelen! Jeg erklærer det vær en and av crikey! '

Anden det var snakk om var en av tre berømte automater laget av en mann ved navn Jacques de Vaucanson på 1730 -tallet.



Vaucanson fortsatte senere med å lage en automatisk vevstol som massivt bidro til industrialiseringen av plaggindustrien i Frankrike, men lenge var navnet hans synonymt med skumle gjenskaper av liv i urverk.

Hans trommemann og fløytespillende dame forvirret og gledet publikum i like stor grad - men anda, på grunn av sin evne til å fordøye mat, var hans krone.

(Forresten har det blitt antydet at den fattige oppfinneren led av en analfistel som kan ha bidratt til en besettelse av fordøyelsen).

Originalen er forlengst tapt, men i desember 2013 ble en kopi av anda solgt på auksjon for € 36 000

Det ble opprettet av Frédéric Vidoni i hyllest til Vaucanson

Her er en video av den i aksjon, uten dritt.

En bok utgitt i 1738 introduserte måtene anda 'etterlignet' livet for det franske kongelige vitenskapsakademiet

Boken inneholdt 'Beskrivelsen av en falsk and, spise, drikke, fordøye og tømme, folding av vinger og fjær, som etterligner de forskjellige måtene for en levende and.'

Glemte gamle Vaucanson skjønt måtte legge til på slutten av introduksjonen: 'Jeg glemte å fortelle deg at dyret drikker, dunker i vannkvak som en naturlig and. Til slutt prøvde jeg å få ham til å gjøre alle bevegelsene etter det av det levende dyret, har jeg vurdert nøye. '

Men, akk, metalldyret var bare et klokketriks

Selv den fordøyelseskanalen som er mye omtalt, var en falskhet. Antagelig gikk maten inn i den mekaniske enden, der den reiste til magen og ble fordøyd, før den ble bøyd ut - men nei. Maten og vannet gikk faktisk nedover gummislangen til en mage, der på en forhåndsoppbevart blanding av canard-dritt fra en helt annen magepose ble presset ut.

Så, ingen fordøyelse fant sted i fuglen i det hele tatt, selv kjemisk

PAH! Vi vil ha pengene tilbake!

(Dessuten var nesten alle arbeidene til anda ganske tydelig gjemt i den massive sokkelen den satt på. Og ekte ender har ikke dem. Vi har sjekket).

Men som Vaucanson, under ild, sa i sin bok: 'Jeg påstår ikke at denne fordøyelsen er en perfekt fordøyelse, i stand til å lage blod og nærende partikler for å pleie dyret; å bebreide meg for dette, tror jeg, ville vise dårlig nåde. [...] Jeg tror at de oppmerksomme menneskene vil forstå vanskeligheten med å få min automat til å utføre så mange forskjellige bevegelser. '

Fortell dem Jacques. Hatere kommer til å hate

Uansett, hvis den ser ut som en mekanisk and, kvaker som en mekanisk and, drikker vann som en mekanisk and og klapper den med vingene som en mekanisk and, kan vi virkelig filosofisk si at det er en mekanisk and.

meningsmåling

Drømmer klokkeendene om urfisk?

0+ STEMMER SÅ LANGT

JaIkkeJeg har ingen mening om urverk vannfugler

Se Også: