David Villas innsidehistorie den kvelden Barcelona 'flau' Man Utd

Fotball

Horoskopet Ditt For I Morgen

For ti år siden den dagen fotballverdenen ble forbløffet over den uten tvil den største lagprestasjonen noensinne har vært vitne til.



I løpet av 90 hypnotiske minutter på en lun vårkveld i det nordvestlige London, traff Pep Guardiolas ikoniske Barcelona-side sin absolutte topp for å slå Manchester United 3-1 i Champions League-finalen på Wembley.



I virkeligheten slår & apos; beat & apos; ikke utviser Barcas rettferdighet, med slike som Lionel Messi, Andres Iniesta og Xavi på sitt aller beste, danser, slalom og overlever til underkastelse et United XI selv fullpakket med talent i verdensklasse.



Rio Ferdinand innrømmet at Barcelona ga dem en 'absolutt leksjon', og avslørte senere at han fortalte Ryan Giggs og Paul Scholes at han følte seg 'flau' på heltid.

Barcelona feirer med Champions League -trofeet (Bilde: GETTY)

Og du visste at du var vitne til noe spesielt da selv den legendariske Sir Alex Ferguson, som hadde sett alt på det tidspunktet, innrømmet: 'I min tid som manager vil jeg si at de er det beste laget vi har møtt. Ingen har gitt oss et slikt skjul. '



En av de andre hovedpersonene den kvelden var spanske store David Villa, som scoret vinnermålet med en vakker curlinginnsats rett utenfor sekstenmeteren på 69 minutter.

Og snakker utelukkende til Speilfotball , så den nå pensjonerte spissen tilbake på en kveld som neppe kommer til å bli glemt.



'Det var en av de beste nettene i karrieren min,' sier han. - Viktigheten av konkurransen, stadion og rivalen og fotballnivået vi spilte den kvelden var stor.

'Og personlig å kunne delta i seieren ved å score et fint mål var fantastisk.

Jeg sier alltid at dette er det beste målet jeg noen gang har scoret på grunn av viktigheten av spillet og skjønnheten i skuddet. Det var drømmeøyeblikket. '

United ble ydmyket av Barcelonas glans

United ble ydmyket av Barcelonas glans (Bilde: Action Images)

Når man ser kampen tilbake nå, er det påfallende hvor langt foran alle Barcelona var, og hver spiller visste nøyaktig hva deres rolle var i Guardiolas revolusjonære & quot; ta ballen, passerer ballen & apos; taktisk oppsett.

Mange har beskrevet det laget som tidenes beste klubb, og Villa tror den kvelden på Wembley var da de traff høyden.

'Det er veldig vanskelig å si (hvis de var de største noensinne),' fortsetter han. - Men vi var sikkert en flott gruppe spillere som ble dannet til et superteam under ledelse av Guardiola. Så det var en perfekt kombinasjon. '

chloe ferge før og etter

Var Barcelonas lag 2010-11 det beste noensinne? Kommenter nedenfor

Til tross for heltemodighetene den kvelden, insisterer Villa på at de ikke overdriver det i feiringen, og respekterer antrekket de nettopp hadde klassifisert.

'Det var en veldig glad kveld, men ingenting sprøtt. Klubben forberedte en hyggelig fest, og jeg likte det sammen med min kone, mine døtre og mine foreldre som hadde reist til London.

'Jeg husker at Sir Alex Ferguson hadde nevnt at jeg var den eneste signeringen han ønsket å gjøre året før for United, så han var veldig snill mot meg, og jeg følte meg veldig stolt over at det kom fra en så viktig person.

David Villa sin overdådige curlinginnsats var vinnermålet for Barcelona

David Villa sin overdådige curlinginnsats var vinnermålet for Barcelona (Bilde: Action Images)

- Jeg har fortsatt kontakt med de fleste på laget. Vi kan ikke møtes regelmessig på grunn av våre forskjellige rutiner, men har fortsatt et godt forhold.

'Og det er det samme med Pep, vi er virkelig glade hver gang vi møtes og husker disse øyeblikkene.'

Men hvor fort de mektige kan falle.

Spol fremover ti år og Barcelona er en klubb i uorden som er ødelagt av økonomiske problemer og problemer utenfor banen og ser en million miles unna 2010-11-siden.

Det er bare tre aldrende overlevende fra United -kampen som fortsatt er i klubben: Gerard Pique, Sergio Busquets, og selvfølgelig Lionel Messi.

Den seks ganger Ballon d & apos; -vinneren var på sitt strålende beste på Wembley, og scoret det andre målet med et langtrekkende angrep forbi den fortvilte Edwin van der Sar før han forvirret Patrice Evra med et glimrende løp nedover høyresiden for å indirekte sette opp Villaens vinner.

Argentinas fremtid i Barca er fremdeles uklar, med litt over en måned igjen av den nåværende kontrakten.

Lionel Messi var på toppen av sine krefter under kampen (Bilde: GETTY)

Men Villa er overbevist om at hans tidligere lagkamerat vil avslutte karrieren i Catalonia.

'Jeg vet egentlig ikke hva som vil skje, men jeg håper han blir værende,' sier han.

Jeg er sikker på at president Joan Laporta vil prøve å beholde ham i klubben, og Leo elsker FC Barcelona og også byen, så jeg føler at de til slutt kommer til enighet.

'Det ville være en vakker historie hvis Messi kan fullføre karrieren i Barcelona.'

Når denne sesongen Champions League er avsluttet i helgen, vil alle øyne vende seg mot euroen, med Spania - som Barcelona - ikke helt den kraften de en gang var.

Likevel er Villa trygg på at La Roja kan legge til de tre titlene han hjalp dem med å erobre mellom 2008-12 - men tror også at England er inne med et æresrop.

Villa er håpefull om at det blir mer ære for Spania i sommer

Villa er håpefull om at det blir mer ære for Spania i sommer (Bilde: AFP/Getty Images)

'Spania har et flott lag med toppspillere og er alltid en kandidat til å vinne tittelen.

'Men samtidig vet vi alle hvor vanskelig det er å vinne fordi det er veldig sterke landslag som Frankrike, England og andre som også har et ekstraordinært nivå.'

Et ekstraordinært nivå kanskje, men et som sannsynligvis ikke kommer i nærheten av høyden som Barcelona rørte 28. mai 2011 da glansen deres forandret ansiktet til fotball for alltid.

Se Også: