Farlig ny Argos -tekstsvindel som gjør rundene - ikke bli fanget ut

Bedrageri

Horoskopet Ditt For I Morgen

Mann som bruker telefonen

Hvor sikker er du på at det er ekte?



Svindlere sender ut falske Argos -tekstmeldinger om at du har en pakke som venter - ikke klikk på dem.



Meldingene ser ut som om de er sendt fra Argos, men er designet for å lure deg til å klikke på URL -en for å finne ut hva som venter.



når er eid ul-adha

Medlemmer av NEWSAM Money -teamet har blitt sendt meldingen: 'Kjære kjøper, det er (1) pakke som venter på deg! Sjekk her >>, 'etterfulgt av nettadressen til deres svindelområde.

Men det er ikke en pakke som venter, du blir ledet til et nettsted der de prøver å få tak i detaljene dine ved å late som om de tilbyr billige iPhones.

Ikke la deg lure - meldingen kan se ut som om den kommer fra Argos, men den er ikke ekte (Bilde: James Andrews/NEWSAM.co.uk)



Det er spesielt farlig, for hvis du har bestilt noe fra Argos, vil det vises i en meldingstråd sammen med ekte meldinger - kanskje fra julegaver du kjøpte fra butikken.

Verre, når du klikker kan svindlere kanskje samle inn personlig informasjon fra enheten din ved å installere informasjonskapsler på telefonen som sporer deg, eller legge til nettleserutvidelser som kan brukes til å vise deg annonser.



Hvordan beskytte deg selv

Dessverre er dette ikke den eneste svindelmeldingen som gjør rundene.

Vi er klar over uredelige tekstmeldinger som påstår at de er fra high street -forhandlere som kan føre til at svindlere høster din personlige bankinformasjon, sier en talsperson fra Action Fraud til NEWSAM Money.

Svindlere sender deg en tekstmelding der du blir bedt om å svare med dine personlige eller bankopplysninger, eller å ringe eller sende tekst til et premiumnummer de har opprettet for å få en stor regning. Dette kalles smishing . Kontakt som denne er designet for å overbevise deg om å overlevere verdifulle personlige detaljer eller pengene dine.

Ikke anta at noen som har sendt deg en tekstmelding er hvem de sier de er. Hvis en tekstmelding ber deg om å betale, logger du på en online -konto eller tilbyr deg en avtale, vær forsiktig og rapporter det til Action Fraud på nett eller ring 0300 123 2040.

Action Fraud har følgende tips for å holde deg trygg fra telefonsvindel:

Beskytt deg selv

  • Ikke anta at noen som har sendt deg en e -post eller tekstmelding - eller har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarermelding - er hvem de sier de er.
  • Hvis en telefonsamtale eller telefonsvarer, e -post eller tekstmelding ber deg om å betale, logger du på en online konto eller tilbyr deg en avtale, vær forsiktig. Ekte banker sender deg aldri e -post for passord eller annen sensitiv informasjon ved å klikke på en lenke og besøke et nettsted. Hvis du får en samtale fra noen som hevder å være fra banken din, ikke gi bort noen personlige detaljer .
  • Sørg for at spamfilteret ditt er i e -postene dine. Hvis du finner en mistenkelig e -post, merker du den som søppelpost og sletter den for å unngå lignende e -poster i fremtiden.
  • Hvis du er i tvil, sjekk det ekte ved å spørre selskapet selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved å bruke en egen nettleser og søkemotor.

Få øye på skiltene

  • Deres stavemåte, grammatikk, grafiske design eller bildekvalitet er dårlig kvalitet. De kan bruke rare 'spe11lings' eller 'cApiTals' i e -postemnet for å lure spamfilteret ditt.
  • Hvis de kjenner e -postadressen din, men ikke navnet ditt, begynner det med noe som 'Til vår verdsatte kunde' eller 'Kjære ...' etterfulgt av e -postadressen din.
  • Nettstedet eller e -postadressen ser ikke riktig ut; autentiske nettstedadresser er vanligvis korte og bruker ikke irrelevante ord eller setninger. Bedrifter og organisasjoner bruker ikke nettbaserte adresser som Gmail eller Yahoo.
  • Penger er tatt fra kontoen din, eller det er uttak eller kjøp på kontoutskriften din som du ikke husker.

For å rapportere svindel og cyberkriminalitet og motta et politiets kriminalitetsnummer, ring Action Fraud på 0300 123 2040 eller bruk online verktøy for rapportering av svindel .

Les mer

Svindel å passe på
& Apos; fanget for høy hastighet & apos; svindel Tekstene som ser ekte ut EHIC og DVLA svindlere 4 farlige WhatsApp -svindel

Flere svindel å se etter

Å ha stjålet din personlige informasjon kan være veldig plagsomt

Storbritannia tapte 2 millioner pund om dagen i fjor som følge av svindel, ifølge offisielle tall fra Financial Fraud Action UK.

For å hjelpe folk med å beskytte seg selv, her er de beste tipsene fra Action Fraud, Get Safe, NordVPN og Norton Antivirus for å holde deg trygg:

Kalde samtaler

  • Ikke anta at noen som har ringt telefonen din eller lagt igjen en telefonsvarermelding, er hvem de sier de er.

  • Hvis en telefon eller telefonsvarer tilbyr deg en avtale, ber deg om å betale eller logge deg på en online-konto, vær forsiktig.

  • Hvis du ringer tilbake, kan du prøve å bruke en annen linje da noen svindlere holder linjen åpen på siden for å lure deg.

  • Hvis du er i tvil, sjekk at det er ekte ved å spørre selskapet det hevder å være deg selv. Ring aldri numre eller følg koblinger i mistenkelige e -poster; finn det offisielle nettstedet eller kundestøttenummeret ved hjelp av en egen nettleser.

Dodgy nettsteder

  • Bli beskyttet: Før du begynner å handle på nettet, må du sikre enheten med antivirusprogramvare eller en brannmur. Dette vil bidra til å blokkere popup-vinduer og hackere.

  • Sjekk nettadressen: Bruk bare sikre nettsteder for kjøp, aldri kjøp noe fra et nettsted som ikke har ‘https’ i begynnelsen av nettadressen, og se også etter ikonet til en låst hengelås nederst på skjermen.

  • Er avtalen for god til å være sann? Ikke la deg forføre av gode kjøp fra selskaper du ikke kjenner. Hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det.

  • Handle bare med selskaper du kjenner og stoler på: Se opp for falske nettsteder. Du kan se det ved å sjekke nettadressen til nettstedet, det kan ha en annen stavemåte eller et annet domenenavn som ender på .net eller .org.

  • Handle hjemmefra: Bruk av offentlige WiFi -hotspots, som de som tilbys av kaffebarer og biblioteker, kan gjøre deg sårbar. Hvis det ikke venter til du kommer hjem, kan du bruke ditt eget 3G/4G -nettverk.

Se Også: