Corrie Roy Cropper-skuespillerens utseende utenfor skjermen, merkelige tidligere jobber og kjærlig kone

Tv Nyheter

Horoskopet Ditt For I Morgen

David Neilson har brukt cardigans og tørket bord på brosteinene i 25 år - men hans virkelige liv er verdener borte fra Roy Croppers liv.



Coronation Street -legenden har en helt annen stil i det virkelige liv, selv om kona en gang hørte noen i et supermarkedskasse og sa at mannen hennes var 'like skitten i virkeligheten som han er på tv'.



Skuespillerens høyt elskede karakter har absolutt utviklet seg gjennom årene, fra å være en nerdete ensom og stalker til en samfunnsmester og Street sin onde onkel.



Roy har vært i sentrum for noen av Corries største historier, fra hans transkjønnede kone Hayleys død til utpressingsplottet for babyen som involverte Tracey Barlow.

Å spille Roy føles som et 'veldig behagelig par tøfler' for David, som hadde en utrolig variert karriere og til og med dukket opp på en rival såpe før han dro til Weatherfield i 1995.

For å finansiere utdannelsen ved Central School of Speech and Drama i London, jobbet David som gassmontør, isselger og trakk halvliter som barmann.



David Neilson har spilt Roy Cropper i 25 år

David Neilson har spilt Roy Cropper i 25 år (Bilde: NEWSAMpix)

Etter å ha forlatt skuespillerskolen, hadde David roller i Z-Cars, Young at Heart, Casualty, Heartbeat og dukket til og med opp i EatEnders på begynnelsen av 90-tallet i en liten rolle som eiendomskjøper Mr Webster.



Han ble berømt som den ikoniske Roy Cropper, men ble opprinnelig bare kontrakt for bare seks episoder i en mindre rolle.

I de tidligste scenene ble Roy avbildet som en skummel ensom person som plaget Deirdre Barlow, men han var i stand til å gi karakteren mer dybde etter diskusjoner med kona Jane.

'Roy var en psykopat. Han forfulgte Deirdre og var litt skummel. Det er hyggelig å spille psykos, men de blir ikke for lenge, sier David til The NEWSAM.

'Min kone er spesiallærer, og hun jobbet med mennesker med autisme. Hun sa at Roy kan ha Aspergers syndrom, noe som gjør ham sosialt utuelig i stedet for truende. Ingen visste egentlig hva Asperger var i 1995, så det er min kone jeg skylder det.

'Det er imidlertid aldri nevnt i historien, og det burde ikke være - Roy er et menneske, og en etikett hjelper ham ikke. Men jeg tror han har det. Det gir ham grunner for oppførselen hans og gir meg noe å spille. Jeg liker det særegne hos mennesker, og Roy er full av dem. '

Davids kone Jane har hjulpet ham med sin rolle

Davids kone Jane har hjulpet ham med sin rolle (Bilde: Mcpix/REX/Shutterstock)

hvem er honning g fra x faktor

Davids engasjement for rollen betalte seg da Roy ble en mer fremtredende kamp og har bodd på skjermene våre i et kvart århundre.

Skuespilleren og kona Jane er foreldre til sønnen Daniel, som regelmessig går for å se fotballkamper i Leicester City med sin far, og paret liker også å være besteforeldre.

David elsker hvordan karakteren hans har overgått gjennom årene og vært en del av opprivende, dramatiske og komiske historier.

'Folk kommer inn i kafeen, og han gir dem all denne visdommen! Det er endret fordi han var denne merkelige fyren som forfulgte Deirdre, en ekte ensom og rar, sa han til The NEWSAM i forrige uke.

'En av & apos; karakteren & apos; bemerkninger var at han bare ikke forstår det, han står for nært & apos ;. I dag er han blitt denne skriften for all visdom. Han har blitt til Rita.

«Men på en eller annen måte har han overlevd og tilpasset seg. Tiden har gått, den har vært ekstraordinær. Jeg har jobbet med noen virkelig gode mennesker. '

David Neilson med Corrie-kona Julie Hesmondhalgh på skjermen

David Neilson med Corrie-kona Julie Hesmondhalgh på skjermen (Bilde: Granada Tv)

Beskjedne David har satt suksessen ned til 'flaks' og prøver å holde seg utenfor offentligheten så mye som mulig, men han aksepterer at det er et nivå av ansvar og plikt til å ta vare på seerne.

- Det er et offentlig ansvar. Da jeg var første gang i serien, var broren min på sykehus, og jeg besøkte ham i Leicester, sa han til The NEWSAM i forrige uke.

'Mange mennesker var i foajeen, og denne damen nærmet seg og sa:' Mannen min er akkurat død '.

de farligste stedene i Storbritannia

«Jeg spurte om jeg kunne ringe noen for henne, og hun sa at hun skulle gå til datteren sin.

'Jeg ga henne nummeret mitt for å si' Ring for å si at du har det bra '. Etter hvert ringte datteren for å fortelle meg at det var greit.

'Og jeg var som om jeg nettopp har gått for å se broren min, og plutselig er du involvert i denne tingen, og du er et ansikt på tv -en og noe ødeleggende hadde skjedd med denne personen og tydeligvis som skuespiller vi mate det, det er hvordan det er å miste noen.

'Så, på en måte et stort privilegium, men også et forferdelig ansvar.'

Roy holdt en lidenskapelig tale mens han lå på sykehuset ved Nina seng

Roy holdt en lidenskapelig tale mens han lå på sykehuset ved Nina seng (Bilde: ITV)

David er for tiden i sentrum av en ødeleggende historie som involverer Roy's niese Nina, som ble brutalt angrepet i en ond hatkriminalitet på grunn av hennes utseende.

Det gjenspeiler tragisk dødsfallet til Sophie Lancaster, som ble myrdet av en gruppe tenåringsgutter mens hun gikk gjennom en park med kjæresten sin i 2007.

Corrie -seerne har blitt sittende i tårer når de så Seb Franklins død og lyttet til Roys følelsesladede tale mens de lå på Nina på sengen på sykehuset.

omsorgshjemsmisbrukssaker 2018

'Det er ikke en hyggelig historie, må jeg si. Når det er arbeid, skjer dette følelsesmessig for oss, så det kan være slitsomt, sa David.

David har forklart at angrepet bringer ham nærmere Nina, som han blir mer beskyttende over, men hun vil gå inn i skallet hennes og prøve å gjemme seg bort fra verden.

Han diskuterte Roys reaksjon og sa: 'I løpet av denne perioden og angrepet, han som satt ved sengen og tenkte på livet og muligheten for at hun ikke var der, føler han en enorm følelse av tap, pliktaspektet for alt, det er mer til det enn det. Han er redd for hva som kan skje.

'Han går videre på en måte til et ekte forhold til å virkelig være en far, som han må handle. Når han er nær ved å miste henne, innser han hvilket forferdelig tap det ville være fordi hun er familie. '

Roy er veldig beskyttende for niesen Nina

Roy er veldig beskyttende for niesen Nina (Bilde: ITV)

Selv om Roy kan virke veldig søt og kosete, tror David at kafeeieren har en 'farlig side' hvis han blir provosert.

'Som alle oss andre, virkelig, hvis noe skjer med meg og mine, tror jeg at han er i stand til alt. Jeg tror han kan være ganske farlig, sa han.

'Jeg husker at han angrep Gary Mallett med et cricketballtre. Roy har en tendens til å operere ut fra en moralsk kodeks, som hvis han ikke hadde det, ville han bare falle fra hverandre eller bli gal. Han ville være den farlige personen på gaten.

'Han vil ikke alltid gjøre det han gjør, men han har shuntet inn i denne situasjonen der han arver Nina og i utgangspunktet klarer de seg ikke, men han tok henne inn.

'Så i løpet av denne perioden - og brakt i skarpt fokus av dette angrepet og ham som sitter ved sengen og tenker på livet og muligheten for at hun ikke er der - føler han en enorm følelse av tap, og han er redd for hva som kan skje.

'Hvis det skjedde noe med barnet ditt, vil du ikke engang tenke på det, det er bare fryktelig, og du vil ikke dra dit.'

*Coronation Street sendes i kveld på ITV kl. 19.30 og 20.30

Se Også: