Cineworld må kanskje stenge noen kinoer i Storbritannia permanent på grunn av pandemi

Cineworld

Horoskopet Ditt For I Morgen

Noen steder åpner kanskje aldri igjen(Bilde: AFP via Getty Images)



Cineworld vurderer angivelig å kutte husleier og stenge noen britiske kinoer permanent etter å ha blitt hamret av koronaviruspandemien.



Aksjer i selskapet gikk ned torsdag morgen etter at Financial Times rapporterte at kjeden hadde en avtale om en omstruktureringsavtale fra Company Voluntary Arrangement (CVA).



Det er underforstått at CVA er et av flere alternativer som for tiden er på bordet.

Cineworld utnevnte rådgivere fra restruktureringsspesialistene AlixPartners i forrige måned til å delta i nødssamtaler med sine långivere, ettersom de forventer å bryte låneavtaler i desember.

Selskapet er for tiden i forhandlinger med utleiere om leie på sine 127 nettsteder, og kan bruke en CVA for å forsegle lavere betalinger på tvers av eiendommen.



Cineworld nektet å kommentere rapportene.

En rekke store utgivelser er forsinket (Bilde: AFP via Getty Images)



Forrige måned satte kjeden tusenvis av jobber i fare da den stengte alle kinoene i Storbritannia og USA på ubestemt tid etter at den siste James Bond -filmen ble presset tilbake til 2021.

Og andre utgivelser har siden enten blitt skrotet eller endret - med Superhero -filmen Wonder Woman 1984 som skal debutere samtidig på kinoer og på AT&T Incs HBO Max -streamingtjeneste i USA fra og med 1. juledag, en uvanlig utgivelsesplan på grunn av koronaviruspandemien .

Filmer spilles vanligvis utelukkende på kino i omtrent 75 dager før de blir tilgjengelige andre steder.

Cineworld, som også eier Picturehouse -kjeden og Regal -kjeden i USA, sysselsetter rundt 45 000 ansatte, inkludert 5500 i Storbritannia.

Torsdag la eieren av Londons Trocadero Centre frem et høyesterettskrav mot Cineworld, og saksøkte det for 1,4 millioner pund på grunn av ubetalte regninger.

Aksjer i Cineworld gikk ned 8,7% til 44,2p i tidlig handel torsdag.

Se Også: