Kan hunder spise julemiddag? Veterinær forklarer hva kjæledyr kan og ikke kan ha

Uk News

Horoskopet Ditt For I Morgen

Eiere må være forsiktige i julen



Julen er en tid for hele familien å nyte - inkludert hunden din.



De har sannsynligvis sin egen strømpe fra julenissen, får navnet sitt på julekort og kanskje til og med en festlig genser.



En tappert kalkunmiddag er tradisjonelt sesongens midtpunkt, og selvfølgelig vil din firbente venn også ha lyst på det.

Men det er veldig viktig at eiere følger reglene når det gjelder hva de lar hunden spise fordi det kan være dødelig å servere feil grus.

kaldeste stedet i Storbritannia

Vi har snakket med ekspertene på Purina for å finne ut hva som er den slemme og fine listen når det gjelder mat til hunder i julen.



Purinas dyreernæringseksperter advarte: 'Juletiden er en morsom og festlig tid, og det er ingen grunn til at du ikke kan lage hunden din julemiddag! Men hvis du vil forberede valpen din til et spesielt julemåltid, er det viktig å vite at det er visse matvarer som bør unngås, da de kan forårsake problemer som varierer i alvorlighetsgrad fra fordøyelsesproblemer, til mulig død.

Så les videre for å finne ut hva du kan sette på menyen ...



david de gea kone

Kan hunder spise kalkun?

Ja, hunder kan spise kalkun så lenge den er beinfri og uten hud. Huden er altfor fet for hunden din, mens beinene kan forårsake indre skader, så sørg for at du har tatt deg tid til å fjerne disse fra kjøttet før du tilbyr det til dem.

Kan hunder spise saus?

Det er bedre å ikke. Selv om hunden din kan like smaken av sausen som mennesker liker, er den altfor salt og fet for dem og bør unngås, da den kan forårsake magesmerter og fordøyelsesproblemer som sykdom og diaré. Du kan prøve å gi hunden din en lignende opplevelse med hundefôr som inneholder saus, som i stedet er designet for hundeforbruk.

Kan hunder spise fylling?

Nei, fylling inneholder løk, krydder og urter. Løk kan være giftig for hunden din, mens noen krydder og urter kan forårsake magesmerter.

Hva med julepudding og hakketærter?

Det som er bra for deg, er ikke alltid bra for hunden din (Bilde: Getty)

Begge disse smakfulle julegodene inneholder mange rips, sultanas og rosiner som alle er svært giftige for hunden din, og i noen tilfeller kan de til og med forårsake alvorlig nyresvikt hvis de fordøyes.

Hva med sjokolade?

Definitivt ikke. Sjokolade er svært giftig for hunder, og selv små mengder kan være dødelige. Sjokolade inneholder et kjemikalie som kalles teobromin, og når små mengder inntas, kan det forårsake alvorlige reaksjoner som agitasjon, skjelvinger, kramper, hyperexcitabilitet og til og med hjerteproblemer. Hvis du tror at hunden din har spist mer enn 3,5 g vanlig eller mørk sjokolade eller 14 g melkesjokolade, bør den tas til veterinæren så snart som mulig.

Løk, hvitløk og løkgrønnsaker?

Alle disse grønnsakene er fra Allium -plantene og er svært giftige for hunder. Fordøyelse av disse kan forårsake skade på røde blodlegemer som kan føre til anemi.

hva betyr 1211

Kan hunder spise griser i tepper?

Dessverre er griser i tepper for høye i salt og fett for hunder (Bilde: Getty Images)

Selv om hunden din vil finne baconpakkede pølser som er deilig, er griser i tepper for høye i salt og fett for dem. Svinekjøttprodukter skal bare mates hvis det er et magert snitt og alltid sørge for at det er riktig tilberedt.

Macadamianøtter og valnøtter?

Denne typen nøtter er vanlig rundt juletider, men sørg for at hunden din ikke får potene på dem!

Er melk og meieri ok?

Krem og ost er en julestift, men de bør ikke legges til hundens julemiddag! Hunder synes det er vanskelig å fordøye laktose og store mengder meieri kan forårsake magesmerter og sykdom og diaré.

laget i chelsea jp

Kan hunder spise tranebærsaus?

Et strekk saus vil være en velsmakende godbit (Bilde: Getty)

Tranebærsaus er greit for hunden din å spise, bare pass på at den er usøtet og uten tilsatte nøtter. Unngå å gi for mye, men et dash over et stykke Tyrkia vil være en velsmakende godbit som hunden din vil elske.

Kan jeg lage et par poteter?

Bare potetmos eller kokte poteter er trygt for hunden din å spise, og sørg for at du ikke har tilsatt mye smør eller salt før du tilbyr dem til hunden din. Gi dem bare små porsjoner, ettersom de er høye i stivelse som hunder kan synes er vanskelige å fordøye.

betydningen av 66

Hvilke grønnsaker er best for hunden min?

Grønne bønner, rosenkål, pastinakk, erter og svenske kan alle mates som en velsmakende og sunn matbit. Sørg imidlertid for å mate grønnsaker i moderate mengder som om hunden din spiser for mange, de kan få problemer med vind eller til og med diaré.

Klikk her for mer informasjon om skadelige stoffer og mat for hunder.

For å finne mer om Purinas vitenskap og ingredienser, vennligst besøk purina.co.uk/dine- spørsmål-sak

Se Også: