Strandhytte selger for 325 000 pund ettersom Covid-opphold sender øyeblikkelige priser til å stige

Søndag Folk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Familier nyter solskinnet på stranden ved Coldingham Sands

Denne ydmyke strandhytta selges for samme pris som en tomannsbolig



peaky blinders sesong 5 startdato

Høye oppholdspriser har rammet den en gang så ydmyke strandhytta.



Kostnaden for å kjøpe eller leie en har gått gjennom taket ettersom millioner bestemmer seg for å feriere i Storbritannia i stedet for å risikere å reise til utlandet.



Og bommen kommer da mange klager over å ha blitt belastet hundrevis av pund mer enn i fjor for samme overnatting.

Til tross for at de fleste ikke har toalett eller rennende vann, har salgspriser på strandhytter steget 40% i noen hotspots.

En eiendomsmegler sa: Etterspørselen har vært overraskende.



På våren tjente en hytte i pittoreske Mudeford, nær Bournemouth, Dorset, £ 320 000.

Det er det samme som en enebolig med fire senger i Market Drayton, Shropshire, eller en enebolig med tre senger i Kirkby-In-Ashfield, Notts.



Familier nyter solskinnet på stranden ved Coldingham Sands

Familier nyter solskinnet på stranden ved Coldingham Sands (Bilde: Getty)

Men dra østover langs kysten til Shoreham-by-Sea, West Sussex, og du kan ta en for en relativt beskjeden £ 45.000.

I mellomtiden er leieprisene vanligvis rundt £ 80 per dag, og stiger til £ 126 på de mest eksklusive stedene.

En eier i trendy Whitstable, Kent, sa: Jeg leier vanligvis hytta min for rundt 40 pund i uken. Slik har det vært de siste fem årene.

Men i år la jeg merke til at mange eiere har satt opp prisene fordi etterspørselen er så høy.

Så jeg la min opp til £ 60 per dag og trodde den ikke ville leie ut, men hele sommeren var bestilt på omtrent en uke.

Jeg tror jeg sannsynligvis kunne ha fått så mye som £ 80 per dag.

Prisene har eksplodert til tross for at Storbritannias 20 000 hytter er underlagt strenge rådsregler om når de kan og ikke kan okkuperes, med overnatting stort sett sperret.

fersken geldof venn dør
Strandhyttens priser stiger

Strandhyttens priser stiger

Jo Tyler, en eiendomsmegler i Nord -Norfolk, sier etterspørselen har doblet seg i kjølvannet av pandemien og viser ingen tegn til å bremse.

Familier og pensjonerte par er de største fansen, til tross for at de fleste bare tilbyr de mest grunnleggende fasiliteter, sa hun.

Jo la til: Hyttene har ingen verktøy, så du kan ikke overnatte, du kan nyte en kopp te eller en baconsmørbrød ved hjelp av en gassovn, men de er stort sett til lagring.

Medagent Bob May, fra Bognor Regis, West Sussex, sa at interessen fra kjøpere hadde steget etter at Covid kom, og at det nå var en lang venteliste.

I februar 2020 hadde jeg omtrent syv eller åtte hytter å selge uten interesse i det hele tatt, sa han.

hva betyr 711

I slutten av mai hadde jeg solgt dem alle. Jeg har nå et register på rundt 100 mennesker som håper på det
Kjøp en.

Hyttene varierer fra rundt 5000 pund med relativt korte leieavtaler opp til 18 000 pund, men prisene kryper opp hele tiden.

I 1995 solgte jeg en hytte for 450 pund - den samme hytta er nå verdt rundt 12 000 pund.

Det hoper på smerten for ferierende som allerede står overfor stigende kostnader for britiske hoteller, Airbnb -eiendommer, ferieparker og annen overnatting.

Hytteutleieprisene er 53% høyere denne måneden, til £ 222 per natt, enn i juli 2020, ifølge eiendomsforvaltningssiden Guesty. Augustprisene er opp 34% til £ 229, heter det.

A Hvilken? undersøkelsen fant at det hadde vært en gjennomsnittlig 35% økning i kostnaden for ferieboliger sammenlignet med i fjor, med store økninger i kystbyer som Whitby, North Yorks og Llandudno, Nord -Wales.

En natt i Brighton steg fra 53 til 127 pund, opplyser forbrukergruppen.

Syv netter i nærliggende Eastbourne gikk fra £ 409 til £ 696. En uke på Cornish -feriestedet St Ives hoppet fra 860 til 1 263 pund.

Bransjeeksperter sier at reisefirmaer har mistet millioner under lockdown og den høye etterspørselen etter ferier ettersom økonomien åpner igjen, kommer til å presse prisene opp.

Men noen ferierende beskylder selskaper for å tjene penger.

euromillions tall for i kveld

Og det er fryktet at prisene vil fortsette å stige ettersom forvirringen fortsetter å virvle rundt utenlandske flyktningsregler.

Reiseksperter sier at 22 land kan legges til på en utvidet grønn trygg reiseliste når den oppdateres i midten av juli, men det er på ingen måte garantert.

Destinasjoner inkludert Frankrike, Italia og Østerrike kan nå terskelen som tillater briter å besøke dem uten å måtte karantene i 10 dager ved hjemkomsten.

Tysklands forbundskansler Angela Merkel

Tysklands forbundskansler Angela Merkel (Bilde: REUTERS)

orlando bloom padle boarding usensurert

Den tyske forbundskansleren Angela Merkel har lettet på sitt bud om å få EU -nasjoner til å innføre tøffe regler for reisende i Storbritannia, blant frykt for Delta -varianten.

Etter å ha møtt Boris Johnson på fredag, sa fru Merkel at hun håpet at de som hadde blitt dobbeltstikket kunne komme inn i landet hennes uten karantene i overskuelig fremtid, men at hun ikke ga noen datoer.

Statsministeren har sagt at fullvaksinerte briter bør kunne reise mer fritt etter at Covid -restriksjonene endelig ble opphevet 19. juli.

Ministrene er opptatt av at de skal kunne besøke ravliste -land uten å måtte karantene når de kommer tilbake.

Dette vil sette Spania, Hellas og Portugal godt tilbake på listen over destinasjoner for millioner.

Men World Travel and Tourism Council advarte ferierende om en ny tapt sommer, med mindre europeiske ledere tar en koordinert tilnærming til reglene.

Den sier at regjeringen kan tape 20 millioner pund i både juli og august hvis internasjonale reiser fortsatt er hindret.

Se Også: