Barclays, Lloyds, RBS og HSBC alle rammet av Travelex cyberangrep

Banker

Horoskopet Ditt For I Morgen

Skilt sitter utenfor grener

Noen av Storbritannias største banker har blitt rammet(Bilde: Bloomberg via Getty Images)



Noen av Storbritannias største high street -banker har blitt rammet av et cyberangrep på Travelex - med Royal Bank of Scotland, HSBC og Barclays blant de som ikke har noen online reisepengetjenester.



Mer enn et dusin av de store bankaktørene, også Lloyds Banking Group og Virgin Money, sa at deres valutasystemer på nettet er nede etter nyttårsangrepet på Travelex.



lenge tapte familiefunnbarn

Mange tilbyr kunder tjenester i filialer, men bestillinger kan ikke behandles online.

Travelex ble tvunget til å ta alle sine globale nettsteder frakoblet og skal angivelig holdes løsesum av den beryktede ransomware -gjengen kalt Sodinokibi, også kjent som REvil.

nye triks cast endringer
Britiske pund byttes ut mot nye eurosedler

Travelex ble angrepet av hackere i forrige uke (Bilde: PA)



Det er forstått at kriminelle krever penger - spekulert i å være rundt seks millioner amerikanske dollar (4,6 millioner pund) - og truer angivelig med å frigjøre 5 GB kunder & apos; personopplysninger - inkludert personnummer, fødselsdatoer og informasjon om betalingskort - til allmennheten, med mindre Travelex betaler opp.

Travelex er verdens største forhandler av valuta valutaer og tilbyr reisepengetjenester for en rekke partnere, inkludert Sainsbury's Bank og Tesco Bank.



Travelex -eier Finablr, som er basert i De forente arabiske emirater, sa sent på tirsdag at det ikke forventer noen 'vesentlig økonomisk innvirkning' av angrepet på nettet.

Les mer

Topp pengehistorier
Morrisons selger påskeegg for 25p Lønnsdag bekreftet KFC åpner 100-talls butikker igjen for levering Supermarked leveringsrettigheter forklart

Travelex har åpnet en undersøkelse og bekreftet i oppdateringen at selv om det har vært noe datakryptering, og omfanget ennå ikke er kjent, er det ingen bevis for at strukturerte personlige kundedata er brutt.

love island kveldens episode

Men noen av forretningspartnerne har snakket med nyhetsbyrået PA om frustrasjon over mangel på informasjon fra selskapet.

Travelex hadde ennå ikke formelt rapportert et brudd på data til informasjonskommisjonærens kontor (ICO).

Se Også: