Fogder jager meg til tross for koronavirusforbudet - hva er mine rettigheter?

Gjeld

Horoskopet Ditt For I Morgen

Hvis du skylder penger til en organisasjon, er det beste å snakke med dem så snart som mulig(Bilde: Getty Images/iStockphoto)



Den økonomiske belastningen av Covid-19 og Storbritannias to lockdowns har satt noen lesere overfor trusselen om fogder.



Mange har falt etter på nedbetaling av lån og regninger, og som et resultat har de måttet møte den fryktede banken på døren.



Det er klart fra de som har kontaktet meg de siste ukene at frykten for de fleste er drevet av å ikke vite sine rettigheter og fra informasjon hentet fra TV -dokumentarer.

Så hva er sannheten, og hva er dine rettigheter hvis du befinner deg i denne uvelkomne posisjonen?

brudekjole fra kimberley walsh

Det er faktisk tre typer fogder



  1. De som utfører eiendomsutkastelse
  2. De som samler inn gjeld fra kommunen
  3. Barnebidrag og bøter
  4. De som samler alle andre typer gjeld

Ulike regler gjelder for hver type, så det er viktig å vite hva de er.

Utsettelser

På grunn av pandemien er det nå et forbud mot at fogder utfører utkastelser, med mindre retten allerede har gitt et pålegg på grunn av antisosial oppførsel, eller det er ekstreme husleierestanser som oppsto før pandemien.



50 % av maten

Forvarsel

For tiden har fogder også plikt til å sende deg et brev før de besøker for å finne ut om du er mer sårbar på grunn av koronavirus (Bilde: Getty)

Fogder har vanligvis 12 måneder på seg til å kreve gjeld fra datoen de sender sitt første brev til deg. Dette kalles en & apos; melding om tvangsfullbyrdelse.

I det nåværende klimaet kan de få denne perioden forlenget hvis koronavirusreglene hindret dem i å besøke hjemmet ditt.

For tiden har fogder også plikt til å sende deg et brev før de besøker for å finne ut om du er mer sårbar på grunn av koronavirus.

liverpool vs napoli kanal

Kommunegjeld/barnebidrag/bøter

Fogder som behandler disse problemene blir mer ofte referert til som håndhevelsesagenter.

De kan fortsatt besøke hjemmet ditt for å 'minne deg' om gjeld, men under midlertidige regler som er på plass, kan de ikke komme inn i hjemmet ditt.

De kan derfor ikke ta besittelse eller kontroll over eiendommen i hjemmet ditt, så det er ingen nåværende fare for at en håndhevingsagent tar bort TV -en din eller andre gjenstander, som vanlig sett i TV -dokumentarer.

Men håndhevelsesagenter kan fortsatt klemme kjøretøyer på eiendommen din med mindre du kan vise at de ikke er dine.

hva betyr 211

Russell Hamblin-Boone, administrerende direktør i Civil Enforcement Association, har forsikret meg om at medlemmene hans, som står for 99% av bransjen, vil overholde disse midlertidige reglene.

Kan fogderne fortsatt jage meg etter all annen gjeld?

Fogder som samler all annen gjeld, kan fortsatt komme inn i hjemmet ditt, så lenge de har gitt deg melding om tvangsfullbyrdelse og har sjekket om du er sårbar på grunn av koronavirus.

Hvis du er det, bør de ikke gjennomføre besøket.

Mine beste tips

Vær proaktiv. Hvis du har en utestående gjeld, ikke vent på at en namsmann dukker opp på døren din.

Kontakt i stedet organisasjonen du skylder, forklar din økonomiske situasjon og be om tid til å betale eller en betalingsplan.

De vil be deg om en tidsplan for din inntekt og utgifter, så ha dette klart på forhånd.

I dagens klima er det lite sannsynlig at noen organisasjon vil si nei til en fornuftig betalingsplan.

er jamie laing homofil

Hvis det allerede er for sent for det og en fogd kommer og banker på det første, ikke la dem komme inn og ikke åpne døren.

Fortell dem at du snakker med organisasjonen pengene er skyldig, og at du godtar en betalingsplan og deretter gjør det. Hvis du føler deg truet av namsmannen, ring politiet.

Se Også: