Asda forteller 3.000 ansatte at jobben deres er i fare i en enorm restrukturering blant salget på 6,8 milliarder pund

Asda

Horoskopet Ditt For I Morgen

Asda har startet konsultasjoner med 5000 ansatte om en større restrukturering som kan sette rundt 3000 backoffice -ansatte i fare.



Kjøpmannen sa at omstruktureringen har vært drevet av det 'strukturelle skiftet' mot dagligvarehandel på nettet under Covid -pandemien.



En talsmann sa at konsultasjonene vil påvirke ansatte i administrative roller midt i en fortsatt nedgang i kontanttransaksjoner.



britene 2019 på tv

Firmaet sa at det også planlegger å stenge kjøpesentrene i Dartford og Heston, med rundt 800 jobber berørt, ettersom det ser ut til å flytte flere plukkoperasjoner til butikker.

Den la til at rundt 1100 av butikkledelsesrollene vil bli endret for å støtte online dagligvaredrift etter hvert som det plukkes mer i butikkene.

Administrerende direktør Roger Burnley sa at avgjørelsen vil 'transformere' virksomheten.



'Pandemien har akselerert endring i detaljhandelen, spesielt skiftet mot dagligvarehandel, og vår prioritet er å betjene kundene slik de vil handle hos oss,' sa han.

Er du en Asda -ansatt berørt av denne kunngjøringen? Fortell oss dine tanker: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Asda sa at jobbkuttene er knyttet til skiftet til netthandel under pandemien (Bilde: LightRocket via Getty Images)


'De siste 12 månedene har vist oss at bedrifter må være forberedt på å tilpasse seg raskt til endringer, og jeg er utrolig stolt over måten vi demonstrerte vår smidighet og motstandskraft på gjennom pandemien.

'Vi vet at disse foreslåtte endringene vil være urovekkende for kolleger, og vår prioritet er å støtte dem under denne konsultasjonsprosessen.'

Burnley sa at flyttingen vil skape rundt 4500 arbeidsplasser i online drift i år.

hva betyr 211

Asda -ansatte som er berørt av omstillingen vil bli prioritert for disse rollene.

'Våre planer om å transformere virksomheten vil resultere i at flere roller blir opprettet enn de vi foreslår å fjerne, og vårt absolutte mål er å sikre at så mange kolleger som mulig blir hos oss, i tillegg til å skape muligheten til å ønske nye mennesker velkommen til virksomheten vår, ' han la til.

Sjef Roger Burnley sa at omstruktureringen vil 'transformere' virksomheten (Bilde: PA)

Kunngjøringen kommer etter at Asdas amerikanske eier Walmart kunngjorde planer om å selge virksomheten til britiske milliardærer bensinstasjon -tycoons, Issa -brødrene, for 6,8 milliarder pund.

tgi fredag ​​spise ute for å hjelpe

Avtalen - som for øyeblikket blir undersøkt av Storbritannias konkurransevakt - vil se den bytte hender med Euro Garages (EG) -konsernet - eid av Mohsin og Zuber Issa - og private equity -firmaet TDR Capital .

Dette inkluderer alle 631 butikker og bensinstasjonens forplasser.

EG, som driver mer enn 6000 forplasser globalt, sa at det forventer at bensinstasjonens overtakelse vil stenge i andre kvartal, forutsatt at oppkjøpet av Asda blir godkjent av Storbritannias konkurransetilsyn.

Brødrene Mohsin og Zuber Issa [bildet] kunngjorde planer om å kjøpe Storbritannias tredje største supermarked sammen med private equity -firmaet TDR Capital i oktober

Nye sjefer: Issa -brødrene Zuber og Mohsin Issa

Den amerikanske giganten Walmart, som har eid Asda siden 1999, vil beholde en minoritetsandel i de fire store kjøpmennene når overtakelsen kommer i gang.

Imidlertid er det første gang kjeden vil være i britisk eie på mer enn to tiår.

'Asda vil fortsette å drive distribusjonsmidlene, og transaksjonen vil ikke ha noen daglig innvirkning på driften av disse nettstedene, Asdas forsyningskjede eller arbeidsstyrke,' sa EG.

Få de siste rådene om penger, nyheter og hjelp rett i innboksen din - registrer deg på NEWSAM.co.uk/email

Asda -administrerende direktør Roger Burnley vil også bli med i styret.

De nye eierne sa at kjeden vil gjennomgå en transformasjon på 1 milliard pund.

når døde victoria wood

'Når vi ser fremover, og med forbehold om nødvendige myndighetsgodkjenninger, ser vi frem til å samarbeide med våre Asda -kolleger for å bygge en enda sterkere, mer differensiert forhandler - blant annet gjennom investeringer på mer enn 1 milliard pund i de neste tre årene for å ytterligere styrke virksomheten og forsyningskjeden. '

Walmart, som kjøpte Leeds-baserte Asda i 1999, satte kjeden på markedet i juli i fjor, et år etter at Storbritannias konkurransevakthund blokkerte en fusjon med rivaliserende kjede Sainsbury.

Se Også: