Asda vil bytte opp til 1200 jobber da det omstrukturerer hundrevis av butikkbagerier

Asda

Horoskopet Ditt For I Morgen

Asda skal ta opp til 1200 ansatte i en shake-up av sine bakerier i butikken etter et fall i etterspørselen etter tradisjonelle brød.



cheltenham gullcupløpere 2018

Supermarkedsgiganten har begynt en konsultasjon om å skrote den nåværende metoden for ripebaking på 341 britiske filialer.



I stedet går det over til å bruke et sentralisert bakeri for å levere ferdigbakte produkter til butikkene hver dag.



Flyttet vil påvirke 1200 arbeidere, selv om Asda sier at det håper å distribuere så mange som mulig til andre roller, med permittering det siste alternativet.

Asda hevdet at byttet er drevet av et skifte i kundens kjøpsatferd de siste årene, med etterspørsel etter spesialbrød, wraps, bagels og pannekaker som overgår tradisjonelle brød.

Derek Lawlor, Asda-sjef, sa til The NEWSAM: Den nåværende bakermodellen i butikken har begrenset vår evne til å reagere på endrede kundekrav og tilby dem spesialprodukter og nybakte varer de vil kjøpe hele dagen.



Supermarkedet sa at det reagerte på endrede kundepreferanser - som også inkluderer mer etterspørsel etter frokostvarer

Supermarkedet sa at det reagerte på endrede kundepreferanser - som også inkluderer mer etterspørsel etter frokostvarer (Bilde: Bloomberg)

Asda skifter bakeri

Asda skifter bakeri (Bilde: LightRocket via Getty Images)



Endringene vi foreslår vil levere et mye bedre og mer konsistent bakertilbud for kunder i alle butikkene våre. Vi vet at disse foreslåtte endringene vil være foruroligende for kolleger, og vår prioritet er å støtte dem under denne prosessen.

er duncan fra blue gay

Asda sa at milliardæren Issa -brødrene, som ledet en overtakelse på 6,8 milliarder pund på Asda, ikke hadde noen involvering i de foreslåtte endringene.

Konkurransetilsynet konsulterer for tiden om kjøpet vil redusere konkurransen om forbrukerne.

Det er den andre omstruktureringen av ansatte i Asda, som i februar sa at tusenvis av jobber var i fare da den omstrukturerte seg på grunn av en økning i antallet kunder.

Selskapet sa at 5000 jobber er i fare da det planlegger å legge ned to lagre og eliminere tusenvis av back-office-jobber som en del av et online dagligvarepush.

Kjeden er ikke det eneste britiske supermarkedet som rister opp i bakeriet på grunn av et skift i kundenes etterspørsel

Kjeden er ikke det eneste britiske supermarkedet som rister opp i bakeriet på grunn av et skift i kundenes etterspørsel

Det Leeds-baserte selskapet bekreftet at en formell konsultasjon med ansatte var i gang da det søkte å stenge to såkalte mørke butikker i Dartford, Kent og Heston, vest i London, og bytte til å plukke dagligvareordre fra hyllene i lokale butikker. Beslutningen berører 800 ansatte.

Asda gjør også store endringer i hvordan butikkene administreres. Det foreslår at kontanter, administrasjon og HR-oppgaver utføres av en multi-dyktig back-office-kollega.

Denne opprykkingen påvirker 3000 arbeidere, og selskapet siterer reduksjonen i kontanthåndteringen når kundene bytter til kort.

Administrerende direktør, Roger Burnley, sa at pandemien hadde resultert i et stort skifte mot dagligvarehandel og at virksomheten måtte tilpasse seg raskt.

hvor gammel er diana ross

Etter hvert som kundevanene fortsetter å endres, må vi utvikle virksomheten vår for å møte disse kravene og sikre at virksomheten vår er sterk og bærekraftig på lang sikt, sa han.

Dette trekket kommer et drøyt år etter at Tesco kunngjorde en lignende opprydding av bakeriene i butikken, og skiftet fra bakeriprodukter som delbakt i butikken i stedet for bakt fra bunnen av.

Tesco sa at det ville konvertere 58 bakerier slik at de kan fullføre delvis tilberedte produkter.
Ytterligere 201 grener ville bare bake noen av sine bestselgere fra bunnen av.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt nyhetsbrev fra NEWSAM Money her.

Se Også: