Apple står overfor et juridisk krav på 1,5 milliarder pund med millioner for å få refusjon for apper som er for dyre

Eple

Horoskopet Ditt For I Morgen

Apple er anklaget for å overbelaste mer enn 19 millioner kunder på apper

Apple er anklaget for å overbelaste mer enn 19 millioner kunder på apper(Bilde: SOPA Images/LightRocket via Getty Images)



Teknologigiganten Apple står overfor et juridisk krav på milliarder pund på grunn av påstander om at det brøt britiske konkurranselovgivninger ved å begrense måtene kunder kan betale i App Store-kassen.



Selskapet har blitt anklaget for å overbelaste 19 millioner mennesker - i et trekk som kan resultere i utbetalinger for iPhone-, iPad- og Apple -kunder i Storbritannia.



Kravene hevder at selskapet bevisst blokkerte konkurranse fra rivaliserende betalingsselskaper, og igjen tvang folk til å bruke sitt eget betalingsbehandlingssystem, og genererte overdreven fortjeneste for seg selv i prosessen.

Kravet, som blir fremmet på vegne av potensielt millioner av Apple -brukere i Storbritannia, har blitt begjært i konkurranseankenemnda.

Det krever at Apple tilbakebetaler britiske kunder. Det argumenterer for at det er blitt belastet for mye på grunn av selskapets praksis, og det er søkt om skader på opptil 1,5 milliarder pund.



Det står at så mange som 19,6 millioner britiske brukere kan være kvalifisert for kompensasjon.

gemma collins danser på is
Wilson brukte en meldingsapp for å sende gjentatte meldinger til jenta han trodde var 14

Kravet, som blir fremmet på vegne av potensielt millioner av Apple -brukere i Storbritannia, er blitt begjært i konkurranseankenemnda (Bilde: Getty Images)



Påstanden hevder at Apples policy om å tvinge utviklere til å bruke betalingssystemene sine for kjøp i apper og ta opptil 30% provisjon på disse transaksjonene er urettferdig.

Apple er gjenstand for en rettssak i USA anlagt av Fortnite-produsenten Epic Games, som har anklaget iPhone-produsenten for å bruke App Store og 15% til 30% provisjon den tar på kjøp i app som en måte å kvele konkurranse.

Det britiske kollektive søksmålet er anlagt av Dr. Rachael Kent, foreleser ved King's College, London, som hevder at fordi App Store er den eneste måten å få apper på en iPhone eller iPad, fungerer det som et monopol.

App Store var en glimrende inngangsport for en rekke interessante og innovative tjenester som millioner av oss synes var nyttige, inkludert meg selv, sa hun. Men 13 år etter lanseringen har den blitt den eneste inngangsporten for millioner av forbrukere.

Apple beskytter tilgang til verden av apper sjalu, og krever inngangs- og brukskostnader som er helt uberettigede.

Dette er oppførselen til en monopolist og er uakseptabel.

Registrer deg på NEWSAM Money & s nyhetsbrev for de siste rådene og nyhetene

Fra universell kreditt til permisjon, ansettelsesrettigheter, reiseoppdateringer og nødhjelp - vi har alle de store økonomiske historiene du trenger å vite om akkurat nå.

Registrer deg på vårt NEWSAM Money -nyhetsbrev her.

Kravet sier at enhver britisk bruker av en iPhone eller iPad som kjøpte betalte apper, betalte abonnementer eller kjøpte andre apper i den britiske versjonen av App Store siden 1. oktober 2015, kan ha rett til kompensasjon for firmaets konkurransebegrensende praksis .

Apple har ennå ikke kommentert de nye rettslige skrittene i Storbritannia.

Ernest Doku, mobilekspert på Uswitch.com, kommenterer: Forbrukere over hele verden brukte mer enn 78 milliarder pund på apper i fjor, med nesten to tredjedeler av det som skulle lastes ned fra Apples App Store.

Hva er dine tanker? Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor

Hvis denne rettslige handlingen er vellykket, kan det bety at milliarder av pounds av skader blir returnert til britiske iPhone -brukere som har betalt for apper siden 2015.

Dette søksmålet er fortsatt på et veldig tidlig stadium, men Apple påpeker at 30% kutt det tar fra utviklere ligner på andre appbutikker.

Hvis du er en Apple -bruker, har du ikke noe valg om hvor du laster ned appene dine, så det er usannsynlig at du vil se noen endringer på kort sikt, og det kan ta lang tid før denne rettslige saken blir løst.

Se Også: