Nesten 2 millioner barn som ikke var klar over at regjeringen ga dem £ 500 sparing for å bli født

Barnetillit

Horoskopet Ditt For I Morgen

Sparegris på sykkelvogn

Det var en ambisiøs plan-mer enn seks millioner unge mennesker eier nå disse stort sett statsfinansierte regnskapene



Millioner av unge mennesker kan sitte på tusenvis av pund på glemte kontoer fordi de kvalifiserte seg til Child Trust Funds (CTF) da de ble født.



Siste tall viser at 1,8 millioner bilag ble investert av regjeringen på vegne av barn fordi foreldrene ikke gjorde det - og nå, så mange som 17 år senere, kan disse kontoene være verdt en formue.



I 2005 introduserte Gordon Brown Child Trust Funds for å hjelpe foreldre med å bygge et reiregg for barnets fremtid.

Politikken innebar at alle som er født i Storbritannia mellom 1. september 2002 og 1. januar 2011, vil motta en CTF -kupong.

Dette var verdt mellom £ 250 og £ 500, og noen unge mennesker tjente på en påfølgende kupong på samme beløp, avhengig av omstendighetene deres.



Foreldre, venner og familie kan deretter bygge videre på de første kontantene - og legge fra £ 10 i måneden til opptil £ 4,368 i året.

En 17-åring som fortsatte å betale inn 10 pund i måneden, vil nå ha 3610 pund på kontoen, en bonus på nesten 2000 pund.



Pengene kan nås når barnet fyller 18 år, og kan enten reinvesteres til en lignende voksen ISA eller brukes til å finansiere mer umiddelbare utgifter som universitetsavgifter.

Gutt og jente legger mynt i sparegris

Denne nå nedlagte politikken ble erstattet av junior isa, men millioner av dem eksisterer fortsatt - og fortsetter å vokse (Bilde: Getty)

Tall viser imidlertid at 1,8 millioner foreldre glemte å investere disse bilagene, og derfor valgte regjeringen en håndfull leverandører til å gjøre det på deres vegne.

Nå, med mange av de første mottakerne av ordningen bare måneder fra de fyller 17 år, oppfordrer leverandøren OneFamily familier til å spore regnskapet sitt.

Mange foreldre vil ha glemt at disse kontoene eksisterte, mistet oversikten over hvor de ble investert eller mistet detaljene for å få tilgang til dem.

Imidlertid er det nå på tide å handle, som i noen tilfeller kan glemte bilag nå være verdt 2000 pund, selv om det ikke var noen ekstra påfyll.

For å hjelpe til med å løse problemet, har OneFamily satt opp en dedikert side for å hjelpe foreldre og barn over 16 år med å finne kontoen sin.

'Foreldre har nok å tenke på når et barn kommer, så det er ikke overraskende at det å tenke på hvor de skulle investere kupongen ikke var på listen over ting å gjøre. Heldigvis ba regjeringen leverandører som OneFamily om å ta vare på pengene på vegne av foreldrene, så barna deres vil ikke ha gått glipp av verdiøkningen, forklarte Steve Ferrari i OneFamily.

'Kupongene som ble investert i aksjer og aksjer, i likhet med de som administreres av OneFamily, vil ha gjort det spesielt bra. Andre tilbydere tilbød kontantbaserte produkter som også vil ha vokst i verdi, om enn ikke med aksjer og aksjer. '

Med de yngste mottakerne av CTF som fortsatt er bare åtte år gamle, er det også god tid til å hjelpe dem å vokse.

'Vi oppfordrer foreldre til å spore barnets konto, og hvis de ikke allerede har vurdert å fylle dem opp, eller hvis de har kontanter, bør foreldre vurdere å flytte dem til aksjer og aksjer, som har vist seg å gå bedre enn kontanter over lang tid. begrep. Som en leverandør som ivaretar en av fire barnefond har vi opprettet en dedikert side for å hjelpe foreldre med å finne barnets konto. '

Regjeringen tilbyr også råd og lenker til hjelp finne tapte CTF her.

Hvor mye er kontoen min verdt?

En første statskupong på 500 pund investert i 2005, med en annen kupong på 500 pund da barnet fylte syv år, ville nå være verdt 1 992 pund.

En første regjeringskupong på £ 250 investert i 2005, med en annen kupong på £ 250 da barnet fylte syv år, ville nå være verdt £ 996.

Les mer

Beste sparekontoer
Enkel tilgang til kontoer Sparekontoer for barn Beste kontanter ISA -kontoer Beste obligasjoner med fast rente

Se Også: