720k flere arbeidende eller funksjonshemmede husholdninger i fattigdom hvis universell kredittøkning øker

Politikk

Horoskopet Ditt For I Morgen

Regjeringen kunngjorde en midlertidig økning på 20 pund i uken i mars i fjor



Å kutte 20 pund i uken fra Universal Credit ville kaste 720 000 mennesker i arbeidende eller funksjonshemmede husholdninger ut i fattigdom, advarer forskning i dag.



Seks millioner familier venter spent på å høre om de vil bli fratatt en livlinje på 1 040 pund i året når kansler Rishi Sunak leverer sitt budsjett neste måned.



beste babyerstatning uk 2020

Regjeringen kunngjorde en midlertidig økning i flaggskipets velferdsbetaling i mars i fjor for å hjelpe hardt oppholdte husholdninger med å bekjempe koronaviruskrisen.

Flyttet koster statskassen mer enn 6 milliarder pund årlig og skal økes i slutten av neste måned.

Sunak er under stadig større press for å forlenge stigningen utover april når han kunngjør skatte- og utgiftsplaner 3. mars.



Seks millioner familier nyter godt av den midlertidige økningen i Universal Credit (Bilde: Getty)

Rikskansler Rishi Sunak

Kansler Rishi Sunak leverer budsjettet 3. mars (Bilde: AFP via Getty Images)



En studie av den arbeidstabilske Fabian Society-tankesmien fant at 95% av menneskene som ville falle i fattigdom hvis kuttet fortsetter, er i husholdninger der noen jobber eller er funksjonshemmede.

Dens & apos; Hvem taper? & Apos; rapporten, publisert i dag, sier den planlagte reduksjonen reiser grunnleggende spørsmål om rettferdighet.

Husholdninger med en funksjonshemmet voksen vil bli rammet av 57% av kuttene, til en verdi av 3,7 milliarder pund i året; barnefamilier vil bli rammet av halve kuttene, til en verdi av 3,2 milliarder pund per år; og husholdninger der noen er omsorgsperson vil bli rammet av 12% av kuttene - verdt 700 millioner pund årlig, advarer den.

Fabians generalsekretær Andrew Harrop sa: Hvis ministrene kutter Universal Credit i april, vil de overveldende straffe arbeidende familier og funksjonshemmede.

Fabian Society generalsekretær Andrew Harrop (Bilde: FABIAN SOCIETY)

Folk i disse gruppene har vist enorm motstandskraft under pandemien og har ikke gjort noe for å fortjene dette.
Han la til: Noen politikere liker å late som at sosial sikkerhet bare er for sjenert arbeid.

Men virkeligheten er at millioner av arbeidende husholdninger trenger fordeler og skattefradrag for å klare seg, det samme gjør funksjonshemmede som er uten arbeid uten egen skyld.

Rapporten ble støttet av Standard Life Foundation, hvis administrerende direktør Mubin Haq sa at å stoppe den midlertidige økningen vil være et slag for mange som stoler på den.

Han advarte: Fjorårets løft til Universal Credit har vært en viktig redningslinje for millioner av familier uten eller lav inntekt gjennom 2020.

Selv med økningen på 20 pund sliter mange; uten det vil flere stå overfor vanskeligheter.

Vårt sikkerhetsnett trenger styrking, ikke ytterligere erosjon.

Shadow Work and Pensions Secretary Jonathan Reynolds sa: Regjeringens inkompetanse har etterlatt Storbritannia med den verste økonomiske krisen i enhver større økonomi, men de vil at familier skal betale prisen for deres fiasko.

Shadow Work and Pensions Secretary Jonathan Reynolds (Bilde: Manchester Evening News)

- Arbeidende og funksjonshemmede husholdninger sliter virkelig og barnefattigdom øker, men Høyre har reagert på å kutte støtten midt i en krise.

: 'Rishi Sunak må tilby familier sikkerhet nå og sikre økonomien vår ved å avbryte kuttet til Universal Credit, som vil ta 20 pund i uken fra millioner av familier.

The NEWSAM fortalte mandag hvordan stripping av familier for £ 20 i uken vil øke 420 000 barn i fattigdom, ifølge et orienteringsnotat utarbeidet av Labour-parlamentsmedlem Emma Lewell-Buck og Feeding Britain-veldedigheten.

MP Emma Lewell-Buck løftet den potensielle situasjonen for barn (Bilde: Newcastle Journal)

Kansleren forventes å bruke budsjettet til å si om UC -økningen vil bli forlenget.

Statsministerens pressesekretær Allegra Stratton sa i forrige måned: 'Vi vet at den går tom i slutten av mars, vi vet at husholdningene vil vite hva som kommer, og han kommer med mer informasjon om kort tid.'

En talsmann for regjeringen sa: Vi er forpliktet til å støtte de lavest betalte familiene og de mest trengende gjennom pandemien, og derfor bruker vi hundrevis av milliarder på å ivareta jobber, øke velferdsstøtten med milliarder og har introdusert Covid-170 millioner pund Winter Grant Scheme for å hjelpe barn og familier med å holde seg varme og godt matet i de kaldeste månedene.

Se Også: