5 måter å komme deg ut av treningsavtalen tidlig - dine rettigheter og smutthull

Fitness

Horoskopet Ditt For I Morgen

Trening på tredemølle

Når kan jeg stoppe!(Bilde: Getty)



Å komme i form og gå på treningsstudio mer (eller i det hele tatt) er noen av de mer vanlige nyttårsforsettene. Bare ett problem, hvis du gjør det millioner av andre gjør og synes entusiasmen avtar, hvordan kommer du deg ut av en 12 måneders kontrakt?



Tall fra British Military fitness viser at mer enn én av tre (37%) har sluttet å gå på treningsstudio innen utgangen av måneden etter at de meldte seg på i januar.



Og det er ikke bare januar -påmeldingene som fortsetter å betale medlemskontingent uten å mørkere treningsstudioets dører - rundt 15% av de som betaler medlemskontingent treffer tredemøllene, cross -trenerne og mosjonene mindre enn en gang i uken, Mintel tallene viser.

Les mer:

lørdag kvelds lotteriresultater

Du kan dra når du vil, men direktebelastningene kommer stadig



Så med et vell av gratis og billige treningssentre tilgjengelig i tilfelle du ombestemmer deg senere, hvordan kan du si opp treningsavtalen tidlig?

Advokater ved DAS Law, som gir telefonisk juridisk rådgivning for lawontheweb.co.uk , fant noen klausuler som lar deg avbryte tidlig.



Nøkkelen med treningsavtaler er å lese dem nøye og bare signere hvis du er fornøyd med dem, sa Holly Heath, advokat ved DAS Law.

Hvis du finner ut at du må si opp kontrakten tidlig, sjekk kontrakten for å se om den dekker dine omstendigheter. Angir det for eksempel hva som skjer hvis du er syk eller mister jobben. Hvis det ikke gjør det, har du gode grunner for en diskusjon med treningsstudioet ditt for å prøve å komme til enighet.

Her er smutthullene:

  1. Hvis treningsstudioet stenger eller fjerner et anlegg som utgjorde en betydelig del av tilbudet - for eksempel et svømmebasseng eller dampbad - kan dette tolkes som et kontraktsbrudd fra treningsstudioet. Dette gir deg grunnlag for å argumentere for reduksjon av gebyrer eller oppsigelse av kontrakt.

  2. Hvis du har et tidsbegrenset medlemskap som ett år, men omstendighetene dine endres på en uforutsigbar måte-for eksempel en langvarig sykdom, har du grunn til umiddelbar kansellering.

    Dette er fordi britiske domstoler har bestemt at noen minimumsbetingelser for medlemskap er urettferdige, spesielt der oppsigelse forhindres til tross for at forbrukeren står overfor uforutsette omstendigheter

  3. Skulle en langvarig sykdom permanent påvirke din evne til å bruke gymsalen, har du rett til å be treningsstudioet om å gjøre endringer slik at du kan fortsette å bruke det hvis du ønsker det.

  4. En økning i treningsgebyrets medlemsavgift kan resultere i kontraktsbrudd, men det avhenger veldig av ordlyden i kontrakten din. Prisstigningen må være stor nok til å vise at den representerer en betydelig avvik fra det opprinnelige grunnlaget for medlemskontrakten.

  5. Hvis du har signert en medlemskapskontrakt for et treningsstudio, men senere bestemmer deg for at ett eller flere av vilkårene er urettferdig, har du fortsatt rettigheter. Spesielt betyr forbrukerrettighetsloven fra 2015 at enhver kontrakt som ble signert etter oktober i fjor, er underlagt en sannhetstest.

    Hvis det blir bedømt som urettferdig, er det ugyldig. En unødvendig lang kontrakt, gebyrer for tidlig oppsigelse, automatiske fornyelser eller straffereaksjoner kan alle anses å være urettferdige i henhold til loven.

Se Også: