3D-TV er offisielt død: Sony og LG dropper støtte for 3D-filmer og TV-serier i år

Teknologi

Horoskopet Ditt For I Morgen

Det virker som om det bare var noen få år siden at alle sa at 3D-TV ville være neste store ting innen hjemmeunderholdning .



Nå er den siste spikeren slått i kista, med nyheten om at de eneste to store TV-produsentene som fortsatt lager 3D-TV-er vil droppe støtten i 2017.



Det bekreftet både LG og Sony Cnet at ingen av deres nye TV-apparater utgitt i år vil kunne vise 3D-filmer og TV-serier.



'3D-evne ble aldri virkelig universelt omfavnet i industrien for hjemmebruk, og det er bare ikke en viktig kjøpsfaktor når du velger en ny TV,' sa Tim Alessi, LGs direktør for utvikling av nye produkter, til teknologisiden.

chyna og jordan weekender

(Bilde: TV Grab)

«Kjøpsprosessundersøkelser viste at det ikke er en topp kjøpsvurdering, og anekdotisk informasjon indikerte at den faktiske bruken ikke var høy.



'Vi bestemte oss for å droppe 3D-støtte for 2017 for å fokusere vår innsats på nye funksjoner som HDR, som har mye mer universell appell.'

En Sony-representant bekreftet også: 'Basert på gjeldende markedstrender bestemte vi oss for ikke å støtte 3D for våre 2017-modeller.'



Flyttingen kommer etter at Samsung og Philips bestemte seg for å forlate 3D-TV i 2016. Mindre navn, som Sharp, TCL og Hisense, avsto også fra å annonsere noen nye 3D-TVer kl. CES 2017 .

(Bilde: Publisitetsbilde)

Nedgangen i popularitet til 3D-TVer har vært rask og avgjørende.

Spenningen rundt teknologien toppet seg i 2010, etter at filmen 'Avatar' viste frem hvordan den kunne brukes til å lage fantastiske visuelle effekter på storskjerm.

Til tross for entusiasme ved billettkontoret og mange år med 3D-TVer som ble solgt til rimelige priser, klarte ikke teknologien å fange opp i stua.

Dette var i stor grad fordi seerne ble pålagt å bruke spesielle polariserte briller, noe som tok bort fra spontaniteten og sosialiteten ved å se en film hjemme.

I følge data fra NPD Group har salget av 3D-TV-er gått ned hvert år siden 2012, og representerte bare 8 % av det totale TV-salget i 2016, ned fra 16 % i 2015.

Salget av 3D-kompatible Blu-ray-spillere falt også til bare 11 % av markedet i 2016, sammenlignet med 25 % i 2015.

steph giftet seg ved første blikk

'Jeg tror [det faktum at Sony og LG droppet 3D] sier at forbrukere har gått videre til andre kjøpsmotivatorer for TV,' sa Ben Arnold, administrerende direktør i NPD.

'Ting som 4K/UHD, HDR og til og med smart har blitt nøkkelfunksjonene sammen med skjermstørrelsen som forbrukerne kjøper på.'

datatelling ='3' data-numberedMest leste
Ikke gå glipp av

Se Også: