3 av 4 brukte telefoner selges ødelagte, ødelagte eller FAKE: Dine rettigheter og hvordan du kjøper trygt online

Smarttelefoner

Horoskopet Ditt For I Morgen

eple

'Hvis du lukter en rotte, har du sannsynligvis å gjøre med en'(Bilde: Getty)



Tre av fire forbrukere som ønsker å få en billig avtale ved å kjøpe brukte telefoner på nettet, blir dratt av, ifølge telefonnettverket O2.



Som & apos; pre-owned & apos; mobilmarkedet fortsetter å vokse, og det er en vanskelig virksomhet å vite hvem du skal stole på på nettet - med 73% av kjøperne igjen verre med en ødelagt eller til og med falsk enhet.



Av 52 telefoner kjøpt på en rekke online auksjonssteder, en O2 studie fant 33 feilaktig ble annonsert som & new; eller & apos; pusset opp & apos; med 24% som kommer med ødelagte skjermer og et skadet kamera.

Og det er ikke bare fysiske problemer kjøperne står overfor - en av ti telefoner klarte ikke å lade, to enheter dukket aldri opp og en av syv (14%) var falske, da svindlere tjente penger på uskyldige forbrukere.

Uavhengig ekspert Dominic Littlewood sa: 'Hvis du kjøper en brukt telefon, er det langt bedre å kjøpe fra en pålitelig operatør der du kan få en garanti, snarere enn en fremmed fra internett.'



Magnus McDonald, enhetsleder ved O2, sier: «Selv om det er mulig å gjøre et kupp, er det ikke overraskende at mange av telefonene på disse klassifiserte nettstedene er ødelagte eller falske. Du må bare spørre deg selv, om telefonen er legitim, hvorfor selger de den så billig? '

Kjøpe via eBay eller Amazon: Dine rettigheter

Handel med nettsteder og apper, for eksempel Depop , eBay.co.uk og Amazon Marketplace ha beskyttelsessystemer på plass for å løse tvister mellom både kjøpere og selgere.



Hvis du opplever et problem med kvaliteten på varene eller forsinket betaling, kan du ta opp problemet med nettstedet direkte.

Det er også et tilbakemeldingssystem som offentlig viser hvordan selgeren har behandlet andre tidligere - ikke vær redd for å lese disse før du kjøper.

esa betalinger påske 2019

Hvis du handler på eBay.co.uk, og varene du har kjøpt, ikke er helt på topp, dekkes du av eBay -kjøperbeskyttelse og dets Pengene tilbake-garanti , uavhengig av landets opprinnelse eller selgersted. eBay råder selgere til alltid å handle via PayPal, da dette også gir større beskyttelse.

Amazon -kjøpere dekkes av sin A-til-Z trygg kjøpsgarantibeskyttelse .

Når du kjøper på Amazon.co.uk Marketplace, Auctions og zShops, vil detaljhandelsgiganten garantere tilstanden til varene du kjøper og rettidig levering med AZ trygg kjøpsgaranti.

når er svart fredag ​​2020 Storbritannia

Hvis en selger tydelig har misforstått tilstanden eller detaljene til en vare på en måte som påvirker verdien eller nytteverdien, er kjøpet ditt kvalifisert for A-til-Z trygge kjøpsgaranti.

Les mer

eBay selger tips
Hvordan selge på ebay eBay -kjøper svindel eBay -tilbud og kupongkoder 3 hemmeligheter for supersmarte budgivere

Hva er mine rettigheter ved kjøp av brukte varer?

Iphone med ødelagt skjerm

Et ødelagt håndsett er på ingen måte i 'god stand' (Bilde: Rex -funksjoner)

Når du kjøper fra en forhandler - enten det er et supermarked eller en veldedighetsbutikk, online eller personlig - er du beskyttet av loven om salg av varer fra 1979. Dette betyr at det du kjøper bør være:

  • Av tilfredsstillende kvalitet

  • Som beskrevet (i alle oppføringer eller markedsføringsmateriell)

  • Passer til formålet

Men hvis du kjøper fra en privatperson, er du ikke fullstendig beskyttet av denne loven - en privat selger er bare forpliktet til å levere varer 'som beskrevet'.

Hvis du kjøper en bruktvare fra en bedrift, kan du ta den tilbake og be om reparasjon, erstatning eller refusjon hvis den er defekt eller ikke fungerer som den skal.

Imidlertid har kjøpere ikke en juridisk rett til å returnere noe fordi du har ombestemt deg - selv om noen forhandlere tillater dette etter eget skjønn.

Hvis du tror at en virksomhet urettferdig nekter refusjon eller erstatning, kan du sende en formell klage til firmaet. eller be om ytterligere råd fra Citizens Advice Bureau.

Hva du skal se etter hvis du KAN se før du kjøper

Kvinne med iPhone 5s som sjekker smarttelefonen hele tiden med internettforbindelse.

Hvis du kjøper personlig, kan du prøve å teste noen av funksjonene først

Ofte når du kjøper online, har du ikke muligheten til å se - eller til og med prøve før du kjøper. Men hvis du spør vennlig og bor lokalt, kan selgeren godta forespørselen din om å se nærmere på. Her er hva du skal se etter:

  1. Batteri - Der det er mulig, må du koble til håndsettet for å kontrollere at det lades.

  2. Lyd - Test for en klar og skarp lyd fra høyttalere og mikrofoner.

  3. Skjerm - Prøv å skrive, rotere og knipe for å zoome funksjoner.

    hva betyr 1111 engler
  4. Grensesnitt - Kontroller at knappene, sikkerhetsfunksjonene og kameraene fungerer.

  5. Tilkobling-Prøv å koble til Wi-Fi og bluetooth.

Spørsmål du må stille hvis du kjøper online

En studie har vist at iPhone -uttak gjør folk engstelige. Avbildet - En kvinne sammenligner sin nye iPhone 6 og hennes gamle 5 -er foran en Apple -butikk i Shanghai

Ikke vær redd for å bruke rettighetene dine (Bilde: Getty)

Hvis du handler etter en ny mobiltelefon på nettet, og du ikke kan se varen før du betaler for den, er det noen spørsmål du kan stille til selgeren for et tydeligere bilde. eBay tilbyr også ytterligere råd for å kjøpe mobiltelefoner trygt - les alt om det her .

  • Hva er grunnen til at du selger enheten?

  • Du kan til og med be om mobiltelefonens International Mobile Equipment Identity (IMEI) nummer.

  • Er enheten låst?

  • Hvor gammel er den?

  • Hvor ble det kjøpt fra?

  • Har det vært noen siste feil på telefonen?

  • Er det dekket av en garanti eller garanti?

    hvorfor avlyste peter kay turen sin
  • Hvilket tilbehør er inkludert?

  • Hvor befinner selgeren seg - dette finner du også på oppføringssiden.

Kjøp fra en anerkjent kilde

Hvis du er på markedet for et nytt håndsett, vil disse forhandlerne teste varen før de selger den til deg, og tilby kjøperbeskyttelse (opptil ett år) hvis noe skulle gå galt umiddelbart etter kjøpet.

  1. Preloved.co.uk

  2. Offisielt nettsted for Apple

  3. eBay Argos Outlet

  4. eBay Currys Outlet

    nylige bilder av des o'connor
  5. CEX - Computer Exchange Store

  6. O2 Som ny

Les mer

Mobiltelefontilbud 2020
Beste mobiltelefontilbud Beste SIM-tilbud Beste smarttelefoner for 2020 Beste Android -telefoner

Se Også: