135 000 Sainsburys arbeidere får lønnsøkning denne måneden da supermarkedet kunngjør 4% økning for arbeidere

Sainsbury's

Horoskopet Ditt For I Morgen

En ansatt flytter handlekurver foran en Sainsbury

Over 100 000 ansatte i Sainsbury vil se lønningene hoppe 27. august(Bilde: Getty)



Storbritannias nest største kjøpmann har kunngjort planer om å øke lønnen for 135 000 arbeidere denne måneden - i et velkomment trekk som vil føre til at lønningene hopper med 4,4%.



Tirsdag kunngjorde Sainsbury's en økning for tusenvis av ansatte på butikkgulvet over hele Storbritannia, og tok lønnen til 8 pund i timen - inkludert arbeidere under 25 år.



santander ppi butikkkort

Økningen som trer i kraft 27. august kommer sammen med en delt bonus på tvers av gruppen på 78 millioner pund i år.

Imidlertid sa supermarkedgiganten at 'et lite antall' ansatte som har en annen lønnsstruktur 'av historiske årsaker' ikke vil være kvalifisert for økningen. En talsperson sa at det er planer om å snakke med disse arbeiderne hver for seg.

Minstelønn: Hvilke butikker må lovlig betale sine ansatte

*prisen på 3,30 pund for epler til lærlinger under 19 år eller det første året



Sainsburys administrerende direktør Mike Coupe sa: Vi er glade for å kunngjøre en lønnsøkning på 4,4% for kolleger som jobber i Sainsburys butikker over hele landet.

Dette er tredje året på rad at vi tildeler kvalifiserte butikkolleger en lønnsøkning på fire prosent eller mer og anerkjenner deres harde arbeid og engasjement.



Vi vet hvilken forskjell dette gjør for våre kunder, og vi er opptatt av å belønne dem godt for den flotte servicen de tilbyr.

Sainsburys kunngjøring kommer bare dager etter at foreslåtte kutt til 1000 hovedkontorarbeidere dukket opp som en del av en enorm plan for å spare virksomheten for 500 millioner pund i 2017.

topp ti reisebyråer i Storbritannia

Supermarkedet, som sysselsetter mer enn 3000 ansatte utenfor butikkene, har angivelig utarbeidet et konsulentfirma McKinsey for å lage en personalreduksjonsplan som vil påvirke kontorarbeiderne i Holborn, Manchester, Walsgrave og Edinburgh - selv om det ennå ikke er bekreftet planer.

En talsmann for Sainsbury sa: 'Vi kommenterer ikke spekulasjoner og vil alltid komme med kunngjøringer rundt jobbene til våre kolleger først.'

£ 8 i timen - men er det det best betalende supermarkedet?

En lønnsslipp

Aldi økte nylig timelønnen for butikkpersonell til 8,53 pund, noe som gjorde det til det best betalende supermarkedet (Bilde: Getty)

Tidligere i år ble Aldi det første supermarkedet som betalte alle ansatte over den frivillige livslønnen. Det betaler nå butikkarbeidere 8,53 pund i timen - mens den største konkurrenten Lidl betaler 8,45 pund i timen.

På tvers av de seks store er Sainsbury's den største betaleren, selv om Tesco har lovet å øke lønnen for ansatte på butikkgulvet med 10,5% i løpet av de neste to årene. Firmaet sier at det er planer om å tilby 8,42 pund i timen innen november 2018.

laveste tjære sigaretter uk

Andre steder betaler Morrisons salgsassistenter 7,24 pund per time og Asda betaler assistenter i butikkgulvet 7,23 pund per time.

Se Også: